Facebook Pixel «Χαμός» στην ΑΕΚ με Σιμόες - «Πρόβλημα» με Μαρίνο - «Ξύλο» με Γαλανόπουλο - Φέρνει χαφ ο Τίγρης!
| 2018-10-09 14:05:00

«Χαμός» στην ΑΕΚ με Σιμόες - «Πρόβλημα» με Μαρίνο - «Ξύλο» με Γαλανόπουλο - Φέρνει χαφ ο Τίγρης!

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Χαμός» στην ΑΕΚ με Σιμόες - «Πρόβλημα» με Μαρίνο - «Ξύλο» με Γαλανόπουλο - Φέρνει χαφ ο Τίγρης!

Τρελές εξελίξεις, ποιος «τρώει» τον Πορτογάλο. Αποκαλύψεις-φωτιά!

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις του Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος δε θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη των προηγούμενων ετών κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το συμβόλαιό του, όπως υποστηρίζει στο περιβάλλον του.

Πάντως, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος παράλληλα θεωρεί πως υπάρχει και αγωνιστικό «θέμα», από τον νέο ρόλο που του έχει αναθέσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του.

Ο Αντρέ Σιμόες στην ουσία έχει αναλάβει τα καθήκοντα που έχει και ο… Νγκολό Καντέ στην Τσέλσι, αναλογικά πάντα, για μην παρεξηγηθούμε. Όμως, δεν έχει στο πλευρό του, πλέον, τον Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος του «έκρυβε» όλες τις αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ο Πορτογάλος δε διαθέτει καθόλου το κάθετο παιχνίδι, παρά μόνο το παράλληλο.

Γι’ αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έδωσε 20 μέτρα στο γήπεδο, όπως έκανε και ο Μαουρίτσιο Σάρι με τον Νγκολό Καντέ, προκειμένου να επωφεληθεί από τα τρεξίματα και το πρεσάρισμά του ψηλότερα στο γήπεδο. Αυτό γίνεται σωστά σε ένα βαθμό, καθώς ο 28χρονος χαφ βοηθάει πολύ ανασταλτικά, αλλά στο transition, με τον παίκτη ανεβασμένο ψηλά, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία και στην αναχαίτιση των αντιπάλων.

Επιπλέον, ο Αντρέ Σιμόες, με τον νέο του ρόλο, «φορτώνεται» σε κάθε παιχνίδι με πολλά έξτρα χιλιόμετρα, τουλάχιστον 1,5 με 2 χιλιόμετρα το ματς, σε σχέση με τον περσινό του μέσο όρο, κάτι που τον έχει εξαντλήσει, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο συχνά οι αδυναμίες του στο γήπεδο. Συν του ότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα την κατάλληλη «χημεία» με τον Κώστα Γαλανόπουλο, έτσι ώστε πολλές φορές να «μπερδεύονται» μεταξύ τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής.  

Μπακασέτας και μεταγραφή

Το συγκεκριμένο, λοιπόν, πρόβλημα με τον Αντρέ Σιμόες προβληματίζει ιδιαίτερα τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά και τη διοίκηση. Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τον Γενάρη να γίνει μεταγραφή ενός χαφ, ειδικά αν αποφασιστεί να μην προχωρήσουν οι συζητήσεις για την παραμονή του Πορτογάλου στην ομάδα.

Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΚ σκέφτεται μία λύση για να διορθώσει πιο άμεσα τα κακώς κείμενα. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να μετατοπίσει τον Κώστα Γαλανόπουλο στο «6» και να γυρίσει τον Τάσο Μπακασέτα, ή ακόμα και τον Πέτρο Μάνταλο, σε ρόλο «8αριού», τουλάχιστον όσον αφορά σχετικά «εύκολα» ματς. Όχι, βέβαια, στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, όπως με την Μπάγερν, αλλά στα ματς που η ΑΕΚ θα θέλει να παίξει πιο επιθετικά κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους.

Εξάλλου, όσον αφορά τα μεταγραφικά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Έλντερ Λόπες, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση τον Γενάρη και για αριστερό μπακ, με τον Γιώργο Κυριακόπουλο του Αστέρα Τρίπολης να είναι ένας πιθανός στόχος, μιας και βρίσκεται παραδοσιακά στο «μπλοκάκι» του Νίκου Λυμπερόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος Μαρίνος: Έτσι «τρώει» ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό, ξανά πρώτη η ΑΕΚ - «Μεταγραφή» από το πουθενά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags