Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση Λάζαρου - ΑΕΚ - Ατάκες-φωτιά στην εκδίκαση!
| 2018-10-09 18:44:00

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση Λάζαρου - ΑΕΚ - Ατάκες-φωτιά στην εκδίκαση!

Sportdog Team
«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση Λάζαρου - ΑΕΚ - Ατάκες-φωτιά στην εκδίκαση!

Διαβάστε τι συμβαίνει.

Αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου πήραν οι εφέσεις της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αντιθέτως, κανονικά εκδικάστηκε η έφεση των Κιτρινόμαυρων, που ζητούν την επιβολή προστίμου 315.666,66 ευρώ στον ποδοσφαιριστή για δηλώσεις που είχε κάνει.

Η ΑΕΚ έχει ζητήσει απαγόρευση συμμετοχής του Λάζαρου σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδου, ενώ οι Ερυθρόλευκοι ζητούν την τιμωρία της Ένωσης με απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Οι δύο υποθέσεις πήραν αναβολή λόγω της απουσίας του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή κ. Αποστολόπουλου και του δικηγόρου του ΠΣΑΠ Μηνά Αλιφραγκή, ο οποίος έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ποδοσφαιριστή.

Σε ότι αφορά στην έφεση της ΑΕΚ για την επιβολή του προστίμου, το οποίο δεν έγινε δεκτό σε πρώτο βαθμό, η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά και η δικηγόρος της ομάδας, Ελευθερία Ρίζου υποστήριξε ότι επιβλήθηκε για τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή περί απειλών «που έπλητταν το κύρος της ομάδας και έκρινε η διοίκηση ότι έπρεπε να τιμωρηθεί. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει υπόψη του τον εσωτερικό κανονισμό και τον έχει υπογράψει. Ήταν αρμοδιότητα του δικού σας δικαστηρίου να επιβάλει το πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι νόμιμο. Ο ποδοσφαιριστής ενήργησε εις βάρος της ομάδας και έκανε δηλώσεις που την έπληξαν».

Η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης υποστήριξε ότι… «του φερθήκαμε με πολύ αγάπη, τον πήραμε όταν ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Με τις δηλώσεις όμως, έπληξε το κύρος της ομάδας που του έδειξε τη στήριξη και την αγάπη της. Οι δηλώσεις έγιναν στον Τύπο και ο ποδοσφαιριστής τις έχει αποδεχτεί.  Είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η ομάδα δεν ήθελε να είχε καμία σχέση από τη στιγμή που φέρθηκε αντιδεοντολογικά και μίλησε με Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να τον πιέσει».

Η δικηγόρος του Χριστοδουλόπουλου, Άσπα Σουλούκου, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της πλευράς της ΑΕΚ υποστηρίζοντας ότι «πειθαρχικές ποινές μπορούν να επιβάλουν μόνο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Επίσης, το πρόστιμο είναι δυσθεώρητο, με βάση τον κανονισμό ιδιότητας και ποδοσφαιριστών. Παρόλο που δεν το δεχόμαστε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο της τάξης του 3% επί του συμβολαίου του. Η προσφυγή του παίκτη στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ είναι δεδουλευμένα του παίκτη και γι’ αυτό προσφύγαμε στην Επιτροπή».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags