Facebook Pixel Sportdog.gr | Στα ζόρια είχε «Μητρογκόλ» - Λύτρωση για την Εθνική, ζωντανή για την πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-12 23:40:00

Στα ζόρια είχε «Μητρογκόλ» - Λύτρωση για την Εθνική, ζωντανή για την πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Στα ζόρια είχε «Μητρογκόλ» - Λύτρωση για την Εθνική, ζωντανή για την πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα με 1-0 επί της Ουγγαρίας.

Η Ελλάδα έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον ομίλό για το Nations League, καθώς επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Ουγγαρίας στο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική μας δεν είχε καλή απόδοση, ωστόσο βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 65’ με σκόρερ τον Μήτρογλου από ασίστ του Τσιμίκα, στο ντεμπούτο του νεαρού μπακ.

Η Ελλάδα έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Φινλανδία, που επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Εσθονίας. Πλέον το παιχνίδι με τους Φινλανδούς στο Τάμπερε την ερχόμενη Δευτέρα αποκτά χαρακτήρα τελικού για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν πέτυχε κάτι πέραν μιας ανούσιας υπεροχής. Μετά το πέρας των πρώτων λεπτών η ορμή της Εθνικής μας υποχώρησε. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις με το… σταγονόμετρο.

Στο 16’ οι Ούγγροι απείλησαν με μια κεφαλιά του Άνταμ Σάλαϊ που έφυγε άουτ, ενώ στο 23’ ο Μπάρκας μπλόκαρε το καλό σουτ του Κάλμαρ. Στο 28’ το απευθείας φάουλ του Βάργκα πέρασε ελάχιστα άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιμίκας μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη με παράλληλο γύρισμα, στη μοναδική καλή ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο μέρος.

Οι Ούγγροι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η κοντινή κεφαλιά του Άνταμ στο 46’ πέρασε λίγο άουτ. Η Ελλάδα δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει και οι διεθνείς μας άρχισαν να ρισκάρουν, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και αφήνοντας κενά στην άμυνα. Ευτυχώς, δεν το πλήρωσαν, αφού οι Ούγγροι είχαν κακές τελικές επιλογές στις 2-3 επικίνδυνες αντεπιθέσεις που έβγαλαν.

Η λύτρωση για την Ελλάδα ήρθε στο 65’, με τον Κώστα Μήτρογλου να μη χρειάζεται παρά μόνο μια φάση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη μοναδική φορά που τροφοδοτήθηκε σωστά, από σέντρα ακριβείας του Τσιμίκα, ο Μήτρογλου νίκησε τους αμυντικούς της Ουγγαρίας στον αέρα και με ωραία κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 για την Εθνική μας.

Η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ μέχρι τέλους δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα, με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία του Ρόλαντ Σάλαϊ στο 83’. Στο 93’ ο Γκουλάτσι στέρησε από τον Χριστοδουλόπουλο το γκολ με μεγάλη απόκρουση, με το 1-0 υπέρ της Ελλάδας να μένει μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ωσεί παρών μέχρι το 65’, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει την κλάση του και να σκοράρει με υπέροχη κεφαλιά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Ελλάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε Μπάρκας, δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε ο Μπακάκης και αριστερά ο Τσιμίκας. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι  Παπαστόθοπουλος και Μανωλάς. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Ζέκα και ο Κουρμπέλης. Τη μεσοεπιθετική τριάδα συνέθεσαν οι Μπακασέτας στα δεξια, Πέλκας στα αριστερά και Φορτούνης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μήτρογλου.

Με 4-3-3 κατέβασε την Ουγγαρία ο Μάρκο Ρόσι. Ο Γκουλάτσι ήταν ο τερματοφύλακας,  με την άμυνα να αποτελείται από τους Μπέσε, Όρμπαν, Κάνταρ και Φιόλα από δεξιά προς αριστερά. Στην τριάδα του κέντρου αγωνίστηκαν οι Νάτζι, Κλαϊνχάισλερ και Κάλμαρ, ενώ στη δεξιά στην επίθεση ξεκίνησε ο Βάργκα, αριστερά ο Ρόλαντ Σάλαϊ και στην κορυφή ο Άνταμ Σάλαϊ.

Η ΦΑΣΗ: Το ωραίο γκολ του Μήτρογλου από σέντρα ακριβείας του Τσιμίκα, που λύτρωσε την Εθνική μας.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ελλάδα έκανε κακή εμφάνιση, όμως πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη και πλέον θα τα παίξει… όλα για όλα στη Φινλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης (46' Τζιόλης), Πέλκας (85' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Φορτούνης, Μήτρογλου (94' Μπουχαλάκης)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκούλασι, Μπέσε (75' Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Κλαϊνχάισλερ, Άνταμ Νάγκι, Κάλμαρ (55' Κόβατς), Βάργκα, (68' Ντόμινικ Νάγκι), Άντ. Σάλαϊ, Ρ. Ζάλαϊ

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags