Facebook Pixel Sportdog.gr | Kιτρινόμαυρο ξέσπασμα: «Φονική η φωτοβολίδα ΠΑΟΚτσή - Μοντάζ το όπλο, τελείωσε η ΑΕΚ αν...»
| 2018-10-13 18:01:00

Kιτρινόμαυρο ξέσπασμα: «Φονική η φωτοβολίδα ΠΑΟΚτσή - Μοντάζ το όπλο, τελείωσε η ΑΕΚ αν...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Kιτρινόμαυρο ξέσπασμα: «Φονική η φωτοβολίδα ΠΑΟΚτσή - Μοντάζ το όπλο, τελείωσε η ΑΕΚ αν...»

Ατάκες-φωτιά ρεπόρτερ για την εξοντωτική ποινή της Ένωσης.

Οργή επικρατεί στην ΑΕΚ με την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης να τιμωρήσει την ομάδα με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο για τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από το ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την αγανάκτηση των κιτρινόμαυρων μεταφέρει ο Τάσος Καπετανάκος.

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης μιλά στο Sportdog για το αποτέλεσμα της εκδίκασης και εξηγεί γιατί ο Δικέφαλος αδικήθηκε. Παράλληλα συγκρίνει άλλες υποθέσεις που δεν τιμωρήθηκαν με την ίδια αυστηρότητα και δίνει τη δική του εκτίμηση για την πορεία της έφεσης αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν δεν πέσει η τιμωρία. Διαβάστε τι απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τι λένε στην ΑΕΚ μετά την ποινή για τα επεισόδια με Ολυμπιακό;

«Υπάρχει οργή και είναι σαφές. Και σε ένα βαθμό κατανοητό. Διότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις και αυτό θέλουν να αναδείξουν στην ΑΕΚ. Και τα παραδείγματα φέτος από ότι έγινε στη Νέα Σμύρνη με την φωτοβολίδα οπαδού του ΠΑΟΚ που ευτυχώς για λίγα εκατοστά δεν έγινε… φονική για παιδιά και ηλικιωμένους που βρισκόντουσαν στην θύρα των φίλων του Πανιωνίου και όπως αντίστοιχα πριν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αρη στο Κύπελλο, τραυματίστηκε αστυνομικός και κάηκε κλούβα σε μεγάλης έκτασης επεισόδια. Δηλαδή, είχαμε φθορά ξένης περιουσίας. Και αυτά ως σοβαρότατα περιστατικά και με κίνδυνο την ζωή συνανθρώπων μας… εκτιμήθηκαν ότι πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο. Η ΑΕΚ για επεισόδια που είναι εκτός ΟΑΚΑ σε χώρο που σαφώς και δεν ελέγχει η ίδια, τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας. Η διοίκηση της ΑΕΚ μάλιστα θεωρεί ότι δεν στέκει ούτε η τιμωρία της έδρας με όσα κατηγορείται».

Γιατί δεν έλαβε ο αθλητικός δικαστής υπόψιν τα νομικά επιχειρήματα της Ένωσης;

«Το γιατί είναι θέμα της Επιτροπής και των μελών που θα κληθούν να δώσει εξηγήσεις για το σκεπτικό τους και την απόφαση τους. Πάντως η αλήθεια είναι ότι και τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής απορούσαν για τις αποφάσεις στα παιχνίδια Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Αρης με τα πρόστιμα για ότι έγινε. Οι ίδιοι θεώρησαν ότι έπρεπε η ΑΕΚ να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας για πιο light επεισόδια. Δικαστές δεν είμαστε να εκτιμούμε νομικά επιχειρήματα και να βγάζουμε αποφάσεις. Εμείς βλέπουμε την πραγματικότητα και βγάζουμε λογικά συμπεράσματα για ό,τι συμβαίνει».

Έχει ελπίδα η ΑΕΚ στην Εφέσεων;

«Σαφώς και υπάρχει. Αυτό θεωρούν στην ΑΕΚ και για αυτό θα κάνουν τα πάντα σε νομικό επίπεδο για να εξηγήσουν πόσο άδικη κατάφορα είναι η απόφαση για το κλαμπ. Τώρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς. Στην Ελλάδα έχουμε δει πολλά. Και αφαιρέσεις βαθμών να… εξαφανίζονται μεσάνυχτα και πόρτες από τιμωρημένα γήπεδα να… ανοίγουν λίγες ώρες πριν την σέντρα αγώνων και να συζητούμε σοβαρά για το αν πρέπει να αθωωθεί μία ομάδα όταν υπάρχει μέλος της και δη ο ιδιοκτήτης της με όπλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και είπαμε στην αρχή ότι το όπλο ήταν… μοντάζ και μετά ότι ήταν για λόγους προστασίας ενώ υπήρχαν 2-3 φουσκωτοί μαζί σε ματς με μόνο οπαδούς της ομάδας του και στο τέλος ότι οι αντίπαλοι δεν έπρεπε να τρομοκρατηθούν διότι έτσι… θέλουμε».

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο, αν δεν πέσει η τιμωρία;

«Αν δεν πέσει η τιμωρία τότε θεωρώ προσωπικά ότι η ΑΕΚ… τελείωσε για φέτος σε μεγάλο βαθμό και ο ΠΑΟΚ αποκτά τεράστιο προβάδισμα για το τίτλο. Θα έλεγα και ο Ολυμπιακός για την 2η θέση, αλλά δεν δείχνει ακόμη καλή εικόνα και θεωρώ θα χάσει βαθμούς ακόμη».

Ο κόσμος της ΑΕΚ βράζει. Μετά τις καταγγελίες περί αγορασμένων ομάδων έρχεται και αυτή η απόφαση. Πως σχολιάζεις όλο αυτό το κλίμα;

«Δεν νομίζω ότι έπεσε κανείς από τα σύννεφα. Πάνω-κάτω ξέρουμε όλοι αν κάποιες ομάδες ελέγχονται και από ποιους. Απλώς τώρα έρχονται στη δημοσιότητα και με την μορφή επίσημων δηλώσεων. Εγώ ξέρω ότι αν σε κατηγορούν για κάτι που δεν είσαι, βγαίνεις και φωνάζεις, βγάζεις ανακοίνωση ή πας στη δικαιοσύνη. Βασικά πας πρώτα στη δικαιοσύνη. Εδώ δεν κουνιέται φύλλο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags