Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν μπορούν τα παλικάρια – Άθλια εμφάνιση της Εθνικής στη Φινλανδία και… αντίο πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-15 23:37:00

Δεν μπορούν τα παλικάρια – Άθλια εμφάνιση της Εθνικής στη Φινλανδία και… αντίο πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν μπορούν τα παλικάρια – Άθλια εμφάνιση της Εθνικής στη Φινλανδία και… αντίο πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα με κάτω τα χέρια (2-0) και τώρα... τρέχουμε.

H Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο Τάμπερε, έκανε την Φινλανδία να θυμίζει… Βραζιλία σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης και γνώρισε καταστροφική ήττα με 2-0.

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε ήταν κάκιστη ηττήθηκε εξαιτίας ενός «παιδικού» γκολ με διπλό λάθος από Τζαβέλλα και Μανωλά που... χάρισαν το τέρμα στον Σόιρι στο 46’, ενώ στο 89’ ο Καμαρά έκανε το τελικό 2-0. Η Ελλάδα απείλησε ελάχιστες φορές τους Φινλανδούς, οι οποίοι αντιθέτως είχαν δοκάρι και μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Πλέον οι ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της στο Nations League είναι ελάχιστες, αφού οι Φινλανδοί έφτασαν τους 12 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα έμεινε στους 6, με μόλις δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν αμφότερες δυναμικά στο ματς, δίνοντας έναν γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, η Εθνική μας είχε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Όσο για τους Φινλανδούς, εκμεταλλεύτηκαν μια κακή αντίδραση της ελληνικής άμυνας και δημιούργησαν την πρώτη φάση του αγώνα στο 6’, με τον Μανωλά να σώζει με τάκλιν της τελευταίας στιγμής. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το 12’, όταν το μεγάλο αστέρι των Φινλανδών, ο Τεέμου Πούκι, τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Η Ελλάδα παρουσίασε ξανά μεγάλες αδυναμίες στον δημιουργικό τομέα, θα μπορούσε πάντως να προηγηθεί σε δύο περιπτώσεις. Στο 32’ ο Μπακασέτας σούταρε λίγο άουτ από πλεονεκτική, ενώ την ίδια τύχη είχε και το «σκαφτό» πλασέ του Πέλκα στο 42’. Στη συγκεκριμένη φάση ο Έλληνας άσος έκανε λάθος, επιλέγοντας να σουτάρει αντί να πασάρει στον Φορτούνη, που θα έφευγε τετ α τετ με τον Χραντέτσκι (Διαβάστε ΕΔΩ τι συνέβη).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ελλάδα. Ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Τζαβέλλα. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, ο Τζαβέλλας έκανε κακή εκτίμηση σε προσπάθεια να απομακρύνει με κεφαλιά, εν συνεχεία το ίδιο έκανε και ο Μανωλάς, που με «τακουνάκι» έστρωσε την μπάλα στον Σόιρι. Αυτός πλάσαρε τον Μπάρκα από κοντά και πέτυχε το 1-0 για τη Φινλανδία.

Η Εθνική μας είχε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 60’, όταν φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα εντός περιοχής έφυγε άουτ. Περισσότερο όμως έδειχνε ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των Φινλανδών, παρά απειλούσε. Στο 62’ την έσωσε ο Μπακάκης με καθοριστικό τάκλιν, στο 67’ ο Μπάρκας νίκησε σε τετ α τετ τον Τουόμινεν και στο 71’ αποσόβησε το καλό φάουλ του Τοΐβιο.

Στο 80’ η Φινλανδία έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με δοκάρι του Λουντ και σουτ του Σόιρι άουτ προ κενής εστίας, ενώ στο 87’ Ελλάδα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Κουλούρη να περνά ελάχιστα άουτ στο 87’. Στο 89’ ο Λουντ έκανε μαγική ντρίμπλα ανάμεσα σε Μπακάκη και Τζιόλη, γύρισε στον Καμαρά και αυτός «τελείωσε» το ματς κάνοντας το 2-0 από κοντά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Η επιθετική λειτουργία της Εθνικής δεν ήταν καλή, ωστόσο αυτή τη φορά η ομάδα προδόθηκε από την άμυνά της. Τζαβέλλας και Μανωλάς έκαναν ερασιτεχνικά λάθη στο πρώτο γκολ, ενώ ο Μπακάκης «έφαγε» πολύ εύκολα την ντρίμπλα από τον Λουντ. Όχι μόνο αυτό, αλλά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η άμυνα «έμπαζε», με τους Φινλανδούς να έχουν πολλές ευκαιρίες για γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Ελλάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε Μπάρκας, δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε ο Μπακάκης και αριστερά ο Τσιμίκας. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι  Παπαστόθοπουλος και Μανωλάς. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Ζέκα και ο Τζιόλης. Τη μεσοεπιθετική τριάδα συνέθεσαν οι Μπακασέτας στα δεξιά, Πέλκας στα αριστερά και Φορτούνης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μήτρογλου.

Η Φινλανδία του Μάρκου Κανέρβα αγωνίστηκε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Χραντέτσκι με την άμυνα να αποτελείται από τους Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι και Ούρονεν, από δεξιά προς αριστερά. Σπαρβ και Καμαρά αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Λουντ να κινείται στα δεξιά και τον Σόιρι στα αριστερά. Το επιθετικό συνέθεσαν οι Πούκι και Τουόμινεν.

Η ΦΑΣΗ: H μεγάλη ευκαιρία του Ευθύμη Κουλούρη, που θα μπορούσε να σώσε τον βαθμό της ισοπαλίας για την Εθνική σε μια απογοητευτική εμφάνιση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Πάβελ Γκιλ από την Πολωνία είχε καλή διαιτησία, δίχως να γίνει… πρωταγωνιστής με τα σφυρίγματά του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ελλάδα απογοήτευσε, έβγαλε παθογένειες σε όλες τις γραμμές και δικαίως ηττήθηκε από μια ομάδα, που παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Γενικότερα η παρουσία της «Γαλανόλευκης» στο Nations League κρίνεται ανεπιτυχής και η ανάγκη για αλλαγές επιβεβλημένη. Δύσκολα τα πράγματα για τον Μίχαελ Σκίμπε…

Οι συνθέσεις:
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέκι, Αρατζούρι, Τοϊβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (12' Σκραμπ), Σόιρι (84' Πίρινεν), Σπαρβ, Ούρονεν, Τουόμινεν, Ραϊτάλα
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (46' Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (55' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (73' Κουλουρης), Μήτρογλου

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags