Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις-φωτιά: «Η αλήθεια για Βράνιες-ΠΑΟΚ - Τι θα γίνει με Ουάρντα - Θέμα με Βέρνμπλουμ»
| 2018-10-17 17:06:00

Αποκαλύψεις-φωτιά: «Η αλήθεια για Βράνιες-ΠΑΟΚ - Τι θα γίνει με Ουάρντα - Θέμα με Βέρνμπλουμ»

του Γιώργου Κτενά
Αποκαλύψεις-φωτιά: «Η αλήθεια για Βράνιες-ΠΑΟΚ - Τι θα γίνει με Ουάρντα - Θέμα με Βέρνμπλουμ»

Ρεπόρτερ του Δικεφάλου τα... λέει όλα στο Sportdog.

Δεν υπάρχει θέμα με τον Όγκνιεν Βράνιες και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Στέργιος Αναστασιάδης.

Ο δημοσιογράφος του LIbero και του paok24 συμπλήρωσε, ακόμα, ότι ευρύτερα δεν υπάρχει σκέψη στον Δικέφαλο για την αποκτήσει στόπερ τον Γενάρη, καθώς προτεραιότητα έχουν οι ανανεώσεις στα συμβόλαια που ολοκληρώνονται αλλά και να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα οι καλοκαιρινές μεταγραφές.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον Ουάρντα και τον λόγο που δεν παίζει στον Δικέφαλο, στο ενδεχόμενο να πωληθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και στο παιχνίδι με τον Άρη που πλησιάζει και σηματοδοτεί έναν κύκλο δύσκολων αγώνων που θα ανοίξει για τον Δικέφαλο. 

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Βράνιες και τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό που να συνιστά θέαμα. Ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση είναι απόλυτα καλυμμένος στη θέση των στόπερ. Έγινε θέμα από το μηδέν, πάνω σε μια χιουμοριστική και φιλική συνομιλία τού Βράνιες με τον Γιώργο Σαββίδη στα social media», σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν υπάρχει σκέψη για έλευση άλλου στόπερ τον Γενάρη, αλλά και ευρύτερα για το μεταγραφικό πλάνο που υπάρχει:

«Δεν υπάρχει στο πλάνο του ΠΑΟΚ καμία σκέψη για την απόκτηση στόπερ τον Γενάρη. Στην παρούσα φάση έχει πέσει περισσότερο βάρος στο θέμα των ανανεώσεων στα συμβόλαια που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι (Βαρελά, Κρέσπο, Σάκχοφ, Κάνιας και Μπίσεσβαρ σε πρώτη φάση), παρά στην ενίσχυση του Γενάρη. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για την απόκτηση δεξιού μπακ, που θα αντικαθιστά τον Μάτος όταν ο Βραζιλιάνος δεν θα βρίσκεται στην 11άδα. Γιατί ο Κίτσιου στη μοναδική ευκαιρία που πήρε από τον Λουτσέσκου, δεν φάνηκε να ικανοποίησε τον προπονητή του».

Σημαντικό θέμα στον ΠΑΟΚ είναι και το τι γίνεται με τον Αμρ Ουάρντα και το μέλλον του στον Δικέφαλο;

«Ήταν γνωστό πριν ακόμα επιστρέψει ότι πρόκειται για ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν αμφισβητεί ότι έχει τεράστιο ταλέντο, πολύ μεγάλη ποιότητα και πολλές δυνατότητες. Από πέρσι, όμως, εντός του αγωνιστικού τμήματος επικρατεί ο νόμος του Λουτσέσκου. Έχει ξεκαθαρίσει ο Ρουμάνος προπονητής ότι δεν μπαίνει κανένας πάνω από την ομάδα. Είχε πέρσι θέματα με παίκτες που δεν έπαιζαν όσο θα ήθελαν, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Σάκχοφ και ο Πρίγιοβιτς. Όμως τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν μπαίνει κανείς πάνω από τον σύλλογο και πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι: Ο Πρίγιοβιτς έγινε ακρογωνιαίος λίθος, ο Μπίσεβαρ και ο Σάκχοφ πολύ σημαντικοί. Οπότε πάνω σε αυτό το πλαίσιο δεν θα κάνει καμία εξαίρεση ο Λουτσέσκου, ούτε και θα συμπεριφερθεί διαφορετικά».

Τι χρειάζεται να αλλάξει για τον Αιγύπτιο άσο για να βρεθεί ξανά στα πλάνα του προπονητή του;

«Όσο ο Ουάρντα δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να λειτουργήσει ως επαγγελματίας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, θα βρίσκεται στο περιθώριο. Αμφιβάλω αν ο Ουάρντα έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Μόνο απίθανο δεν είναι να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και να κινηθούν οι διαδικασίες παραχώρησής του τον προσεχή Γενάρη. Είτε για τον δανεισμό του είτε για την πώλησή του».

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος τι γίνεται στον ΠΑΟΚ;

«Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Λουτσέσκου στη διακοπή του πρωταθλήματος είναι να πάρουν ανάσες όσοι έχουν παίξει συνεχόμενα ματς από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και τώρα. Ο Λουτσέσκου περιμένει περισσότερα από τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος, που κατά κοινή ομολογία δεν έχουν δώσει όσα θα μπορούσαν να δώσουν. Είναι δύο παίκτες πολύ σημαντικοί για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Το δεύτερο στοίχημα είναι διαφορετικό».

Δηλαδή;

«Το δεύτερο στοίχημα είναι να ενσωματωθούν καλύτερα οι νέοι παίκτες, με κυριότερο τον Βέρνμπλουμ, καθώς φαίνεται ότι το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίτσιο δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της μεσαίας γραμμής για πολύ ακόμα. Είναι θέμα ο Βέρνμπλουμ, όλοι περιμένουν να δείξει διαφορετικό πρόσωπο. Καμία από τις καλοκαιρινές μεταγραφές δεν έχει βοηθήσει στον επιθυμητό βαθμό. Ούτε ο Χατσερίντι, ούτε ο Καρέλης, ούτε ο Ακπόμ, ούτε ο Ουάρντα, ούτε ο Βέρνμπλουμ. Αν ο Λουτσέσκου καταφέρει να πάρει περισσότερη βοήθεια από τους νέους παίκτες, θα έχει περισσότερες λύσεις ο ΠΑΟΚ και θα είναι πιο δυνατός».

Τέλος θέλω να μου πεις δύο λόγια για το παιχνίδι με τον Άρη. Για πολλούς πιθανή νίκη του ΠΑΟΚ, θα φέρει πιο κοντά τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος.

«Το παιχνίδι με τον Άρη σηματοδοτεί έναν δεύτερο κύκλο απαιτητικών αγώνων, καθώς ακολουθούν δύο παιχνίδια με τη Βίντι, το ματς τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει για πάρα πολλούς λόγους, κυρίως βαθμολογικούς, να φύγει νικητής από το Κλεάνθης Βικελίδης. Είναι θετικό το γεγονός ότι θα σφυρίξει ξένος διαιτητής στο ντέρμπι. Δε συμφωνώ ότι ένα διπλό στην έδρα του Άρη θα φέρει πιο κοντά το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα αν διευρύνει το νικηφόρο σερί μέχρι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags