Facebook Pixel Sportdog.gr | Εκεί «πατάει» η ΑΕΚ για να γλιτώσει το -3, ένταση με την Αστυνομία – Πότε θα βγει η απόφαση
| 2018-10-18 19:44:00

Εκεί «πατάει» η ΑΕΚ για να γλιτώσει το -3, ένταση με την Αστυνομία – Πότε θα βγει η απόφαση

Sportdog Team
Εκεί «πατάει» η ΑΕΚ για να γλιτώσει το -3, ένταση με την Αστυνομία – Πότε θα βγει η απόφαση

«Καρφάρα» από τον δικαστή για την περσινή απόφαση του ΠΑΟΚ.

Εκδικάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η έφεση της ΑΕΚ για την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί (αφαίρεση τριών βαθμών και δύο ματς χωρίς κόσμο) για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ κατά την απολογία τους στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί είναι «υπερβολική» η τιμωρία, σημειώνοντας πως στα επεισόδια υπήρχε ρίψη αντικειμένων και όχι βιαιοπραγίες, πως ο περιβάλλον χώρος του ΟΑΚΑ είναι τεράστιος και ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε τραυματισμός, δεν διεκόπη το ματς πως είναι δυνατόν η ΑΕΚ να τιμωρήθηκε με τη μέγιστη τιμή.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της ΑΕΚ κ. Έλλη Ρίζου ανέφερε μεταξύ άλλων «Όταν επιλέγουμε ότι επιβαρυντικό υπάρχει παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δική. Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρουν ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν τα αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρου.

Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από την μια κερκίδα στην άλλη και δεν λαμβάνεται υπόψιν. "Τι είναι βιαιοπραγία κατά τον αθλητικό νόμο; Είναι σαφές πως ο αθλητικός νόμος ξεχωρίζει την βιαιοπραγία με σωματική επαφή και με ρίψη αντικειμένων. Εδώ είχαμε το δεύτερο. Το παράπονο μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια αττό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μια ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρχε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη τους ματς και ήταν μικρής διάρκειας».

Ένταση με το βίντεο της Αστυνομίας, τι απαντάει η ΑΕΚ

Κατά την εκδίκαση της έφεσης η Αστυνομία προσκόμισε βίντεο προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις της και την έκθεσή της για τα γεγονότα του ΟΑΚΑ και αυτό έδειχνε κάποια καπνογόνα στην κερκίδα, αλλά και επεισόδια που έχουν γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ αντέδρασαν έντονα και χαρακτήρισαν απαράδεκτη την κίνηση της Αστυνομίας και επισήμαναν ότι έχουν θέμα επί της διαδικασίας!

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού Οργάνου της ΕΠΟ ξεκαθάρισε στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς δεν μετράνε τα καπνογόνα ένα-ένα, ωστόσο το γεγονός πως έγινε η προβολή του βίντεο, σίγουρα δεν είναι μία θετική εξέλιξη για την Ένωση!

Πάντως, οι Κιτρινόμαυροι ξεκαθάρισαν ότι και οι δικαστές σημείωσαν ότι από το βίντεο δεν μπορούν να καταλάβουν, εάν τα επεισόδια έγιναν κοντά ή μακριά από το γήπεδο και επίσης ανέφεραν πως στο βίντεο φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία σωματική επαφή με την έννοια της βιαιοπραγίας στον πειθαρχικό κώδικα αλλά μόνο ρίψεις.

Πότε θα βγει η απόφαση

Παρά τις σχετικές πληροφορίες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, η απόφαση δεν θα βγει σήμερα, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Αυτό επισήμανε και ο δικαστής, ο οποίος σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για την έκδοση της απόφασης πέταξε και το… καρφί για την περσινή απόφαση του δικαστή Σκουτέρη υπέρ του ΠΑΟΚ (σ.σ. για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Όσκαρ Γκαρσία, όταν η απόφαση είχε βγει μετά τα μεσάνυχτα, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα) λέγοντας: «Δεν θα βγει σήμερα, να είστε σίγουροι ότι θα βγει μέρα πάντως»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags