18/10/18 - 19:59

«Ούτε οι δικαστές μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο - Αυτή θα είναι η ποινή εάν...»

Ξεκάθαροι από την Ένωση μετά την εκδίκαση της έφεσης.

Sportdog Team
«Ούτε οι δικαστές μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο - Αυτή θα είναι η ποινή εάν...»
3.717views 0shares

Λίγο μετά την εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την τιμωρία που δέχθηκε για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπήρξε σχολιασμός από την Ένωση για την υπόθεση.

Αναφορικά με το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κύκλοι της ΑΕΚ φέρονται να σχολιάζουν ότι ήταν ξεκάθαρο πως ακόμα και οι δικαστές δεν μπορούσαν να καταλάβουν από αυτό το πόσο κοντά ή μακριά από το γήπεδο ήταν τα επεισόδια με τις ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων καθώς και ότι στο βίντεο φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία σωματική επαφή αλλά μόνο ρίψεις.

Επίσης άνθρωποι της Ένωσης φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο «κιτρινόμαυρο» επιχείρημα που να λέει ότι το να πετάς μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία. Φέρεται να επισημαίνεται δε ότι ο πειθαρχικός κώδικας στις ποινές ξεχωρίζει την έννοια της ρίψης αντικειμένων από τη βιαιοπραγία και πως προβλέπεται άλλη ποινή για τη μια περίπτωση και άλλη για την άλλη. Από αυτόν τον διαχωρισμό άλλωστε θα κριθεί και η έκβαση της υπόθεσης.

Αν η υπόθεση εκδικαστεί με βάση τους κανονισμούς για επεισόδια με ρίψεις τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να δεχθεί μόνο πρόστιμο έστω και υψηλό. Αν η υπόθεση εκδικαστεί με βάση τους κανονισμούς για βιαιοπραγίες τότε θα μείνει και η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και η τιμωρία των κεκλεισμένων των θυρών. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ