Facebook Pixel Sportdog.gr | Αστραπές και βροντές από τον «ΠΑΟΚ» για Σκίμπε - Πόλεμος για Πασχαλάκη!
| 2018-10-18 20:25:00

Αστραπές και βροντές από τον «ΠΑΟΚ» για Σκίμπε - Πόλεμος για Πασχαλάκη!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αστραπές και βροντές από τον «ΠΑΟΚ» για Σκίμπε - Πόλεμος για Πασχαλάκη!

Ποιος και γιατί αποτελειώνει τον Γερμανό τεχνικό; Ολα εδώ. 

Ο Μίκαελ Σκίμπε πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, αφού ουσιαστικά παραμένει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού μόνο προσωρινά, μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση για τον διάδοχό του.

Ο Γερμανός τεχνικός χρεώνεται πολλά, με αποκορύφωμα την κάκιστη απόδοση της ομάδας στα προκριματικά του Nations League, που έχει ως αποτέλεσμα η πρωτιά του ομίλου να έχει χαθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Εκτός αυτού, για τον Σκίμπε υπάρχουν γκρίνιες και σε επίπεδο διαχείρισης παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, καθώς εκφράζονται παράπονα για το γεγονός ότι άργησε να κληθεί στην Εθνική, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε περίοδο μεγάλης φόρμας το προηγούμενο διάστημα.

Η δυσαρέσκεια για τον Σκίμπε εκφράζεται ξεκάθαρα σε πρόσφατο άρθρο ενός εκ των πλέον διακεκριμένων ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, του διευθυντής της εφημερίδας «FORZA», Κώστα Βασιλόπουλου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ανεπίτρεπτο να παριστάνει τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας, άνθρωπος που επιλέγει παίκτες όπως βολεύει τον... περίγυρο του. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της αποτυχίας του Σκίμπε. Η περίπτωση Πασχαλάκη για παράδειγμα, βγάζει μάτι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, από τον Ιανουάριο του 2018. Ο Σκίμπε επί μήνες αδιαφορούσε επιδεικτικά και τον κάλεσε στην εθνική ομάδα, για τους αγώνες με την Ουγγαρία και την Φινλανδία».

O τρόπος που θέτει το ζήτημα ένας αρθρογράφος με τεράστια εμπειρία στα θέματα του Δικεφάλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, δείχνει πως ο Μίκαελ Σκίμπε έχει χάσει το... παιχνίδι και την εμπιστοσύνη τόσο των παραγόντων της ΕΠΟ όσο και των ελληνικών ομάδων. Οι πιθανότητες να γυρίσει το χαρτί ο Γερμανός τεχνικός πρέπει να θεωρούνται μηδαμινές.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι και το... αστείο σενάριο για Βίλας-Μπόας

Η απομάκρυνση του Σκίμπε αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και ήδη τα ονόματα που ακούγονται για τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γερμανού είναι αρκετά. Ο Άγγελος Αναστασιάδης φαντάζει μια πιθανή προοπτική για τον πάγκο της «γαλανόλευκης» βάσει των σχετικών ρεπορτάζ, ενώ έχουν γραφτεί και πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως αυτές των Λάζλο Μπόλονι και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Μέσα σε όλα αυτά, «έσκασε» και ένα ακραίο σενάριο, που συνδέει τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας με τον Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Για όσους δεν τον θυμούνται, πρόκειται για τον τεχνικό που θεωρήθηκε ως ο διάδοχος του Ζοσέ Μουρίνιο στην Πορτογαλία εξαιτίας των εντυπωσιακών επιτευγμάτων του στην Πόρτο. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν τα πήγε καθόλου καλά στους πάγκους των Τσέλσι, Τότεναμ και Ζενίτ. Έπειτα μετακόμισε στην Κίνα και τον πάγκο της Σαγκάη SIPG, από όπου παραιτήθηκε για να λάβει μέρος στο Ράλι Ντακάρ!

Πάντως, η φημολογία περί Βίλας-Μπόας δεν έχει καμία βάση, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί όποιος γνωρίζει τα δεδομένα για τον Πορτογάλο. Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι έχει απαγορευτικό κασέ για τα ελληνικά δεδομένα, έχοντας υπογράψει πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε όλες τις ομάδες που προπόνησε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι διέθετε την οικονομική ευχέρεια να κάνει διάλειμμα από την προπονητική και να πραγματοποιήσει το όνειρο της συμμετοχής στο Ράλι Ντακάρ με δικά του έξοδα.

Ενδεχόμενη προσέγγιση του Πορτογάλου τεχνικού από την ΕΠΟ θα χρειαστεί μια τεράστια οικονομική υπέρβαση, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς ότι τα σενάρια για τον 41χρονο προπονητή αγγίζουν τα όρια της αστειότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανίσχυρος ο Ιβάν, όλοι μαζί του - Έτσι σαρώνει τα πάντα - «Σκοτώνει» ΠΑΟ, στα κάγκελα ο… Ολυμπιακός

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags