Facebook Pixel Sportdog.gr | Παράπονα Μαρτίνς για την κριτική που δέχεται - Τι είπε για Χασάν και τον τιμωρημένο Φορτούνη
| 2018-10-19 13:54:00

Παράπονα Μαρτίνς για την κριτική που δέχεται - Τι είπε για Χασάν και τον τιμωρημένο Φορτούνη

Sportdog Team
Παράπονα Μαρτίνς για την κριτική που δέχεται - Τι είπε για Χασάν και τον τιμωρημένο Φορτούνη

Τι δήλωσε για τα ματς με ΟΦΗ, Μίλαν και ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στη Nova για: 

-τις πολλές απουσίες διεθνών το τελευταίο δεκαήμερο: «Είναι δύσκολο να προπονείς μια ομάδα από την οποία λείπουν 15 παίκτες. Είχαμε μόνο 10 παίκτες στην προπόνηση. Όμως τα πράγματα τώρα ήταν καλύτερα, γιατί στην προηγούμενη διακοπή οι παίκτες που είχαν μείνει δεν είχαν ακόμη προσαρμοστεί. Μας μένει μια προπόνηση για τον αγώνα της Κυριακής και είναι ευχάριστο που όλοι επέστρεψαν και μπορούμε να συνεχίσουμε». 

-την κατάσταση του Χασάν και του Τοροσίδη: «Είναι ένας σοβαρός τραυματισμός. Ο γιατρός έκανε μια εκτίμηση και είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πούμε ότι για 2-3 εβδομάδες θα είναι εκτός προπονήσεων. Ο Τοροσίδης είναι πλέον καλά». 

-το ποιος θα τον αντικαταστήσει: «Έχουμε λύσεις. Ο Φορτούνης έχει παίξει σε διάφορες θέσεις, ο Ναουέλ και ο Ποντένσε επίσης, ενώ και ο Λάζαρος έχει παίξει και σαν δεύτερος επιθετικός. Το δουλεύουμε στις προπονήσεις για να έχουμε λύσεις για το κάθε παιχνίδι». 

-την απουσία του Φορτούνη λόγω τιμωρίας: «Είναι ένας παίκτης πολύ μεγάλης ποιότητας και η απουσία του είναι σημαντική. Όμως έχουμε εναλλακτικές, έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα μεγάλο ρόστερ, με δύο παίκτες σε κάθε θέση. Το παιχνίδι μας θα είναι κάπως διαφορετικό. Έχουμε λύσεις, όπως να παίξει ο Τουρέ ή να παίξουμε και με δύο επιθετικούς». 

-τον αγώνα με τον ΟΦΗ: «Είναι μια δύσκολη έδρα, σε ένα μικρό γήπεδο. Ο κόσμος είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα στον φιλοξενούμενο. Ο ΟΦΗ έχει δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το αποτέλεσμα. Βάσει του αριθμού των ευκαιριών που δημιουργούμε θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». 

-την κριτική που δέχεται για τις αλλαγές που κάνει: «Πριν σχολίαζαν πως δεν έκανα καθόλου αλλαγές, μετά έλεγαν πως τις έκανα μαζεμένες. Αυτό κάνει το ποδόσφαιρο συναρπαστικό, ότι όλοι έχουν μια γνώμη γι’ αυτό. Αν είσαι δικηγόρος ή γιατρός, δεν μπορείς να μιλήσεις αν δεν είσαι καταρτισμένος. Πάντως δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτό το επάγγελμα, ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο με το ποδόσφαιρο. Ακόμη κι αν είμαι με την οικογένειά μου και τρώω, το μυαλό μου είναι στο ποδόσφαιρο. Όλοι μπορούμε να προτείνουμε λύσεις και να λέμε τη γνώμη μας, γι’ αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ». 

-τις αλλαγές που έκανε στο Μιλάνο: «Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος γιατί χάσαμε. Όμως παίξαμε με έντεκα αλλαγές και είχαμε απέναντί μας τη Μίλαν. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά δεν μετανιώνω που έκανα έντεκα αλλαγές. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος όταν γνωρίζουμε την ήττα ή όταν χάνουμε στο φινάλε μια ξεκάθαρη ευκαιρία να κερδίσουμε όπως απέναντι στην ΑΕΚ. Έπρεπε να κάνω αλλαγές με τη Μίλαν γιατί θα είχαμε λιγότερο χρόνο για ξεκούραση από την ΑΕΚ και το παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν προτεραιότητα για μας». 

-το αν θα κάνει αλλαγές με τον ΟΦΗ: «Είναι λογικό να χρειάζονται αλλαγές, για διάφορους λόγους. Είτε ξεκούρασης όπως όταν λείπουν διεθνείς, είτε για τιμωρίες ή τραυματισμούς. Ο ΟΦΗ παίζει ένα συμπαγές ποδόσφαιρο, με παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και πρέπει να γνωρίζεις καλά τους παίκτες που θα επιλέξεις. Θα πρέπει να σκεφτούμε σε τι κατάσταση γύρισαν οι παίκτες για να κάνουμε τις σωστές αλλαγές». 

-τις χαμένες ευκαιρίες: «Δεν έχει να κάνει με την έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά το πώς αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής. Άλλες φορές έχει αυτοπεποίθηση κι άλλες όχι. Νομίζω πως είναι μια φάση που περνάμε, όχι κάτι μόνιμο. Θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο αν δεν είχαμε βελτίωση, αν δεν είχαμε κατοχή, επιθετική διάθεση κλπ. Νομίζω πως η ομάδα μας βελτιώνεται και το γκολ είναι κάτι που θα διορθωθεί». 

-την ετοιμότητα που του έδειξαν όσοι έπαιξαν σαν αλλαγή με τη Μίλαν: «Πολλοί προπονητές θα ήθελαν να βγουν από αυτή τη θέση, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που όσοι παίκτες επελέγησαν είναι διαθέσιμοι και έτοιμοι να παίξουν, συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και να δικαιώνουν την επιλογή μας. Είναι λογικό και ωραίο να στενοχωριούνται που δεν παίζουν. Ποτέ δεν θέλω να σταματήσω να έχω αυτό το πρόβλημα, γιατί θα έχουμε την ανάγκη όλων των ποδοσφαιριστών στη σεζόν. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, εξελίσσεται, αλλά οι παίκτες δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να χρειάζονται ξεκούραση. Όλες οι διοργανώσεις είναι πολύ πιο απαιτητικές, γι’ αυτό στο μέλλον όλες οι ομάδες θα έχουν στο μέλλον την ανάγκη να διαθέτουν τουλάχιστον 22 ισάξιους παίκτες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags