Facebook Pixel Sportdog.gr | Μείον τρία εσείς; Συν τρία εμείς - ΑΕΚάρα ξανά με γκολάρες Μάνταλου και Λιβάγια, έσβησε τον Απόλλωνα
| 2018-10-20 20:54:00

Μείον τρία εσείς; Συν τρία εμείς - ΑΕΚάρα ξανά με γκολάρες Μάνταλου και Λιβάγια, έσβησε τον Απόλλωνα

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μείον τρία εσείς; Συν τρία εμείς - ΑΕΚάρα ξανά με γκολάρες Μάνταλου και Λιβάγια, έσβησε τον Απόλλωνα

Αλύγιστη και με χαρακτήρα η Ένωση, πέρασε άνετα με 2-0.

Η ΑΕΚ δεν έπιασε σπουδαία απόδοση κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα Σμύρνης, όμως με δύο πολύ ωραία γκολ από Μάνταλο και Λιβάγια, δεν είχε πρόβλημα να φύγει από τη Ριζούπολη με νίκη 2-0 κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας.

Η Ένωση δεν… έβγαλε μάτια, ωστόσο κρατά το σημαντικό τρίποντο που κατέκτησε, το οποίο ήταν απαραίτητο ώστε να μη χάσει την επαφή της με την κορυφή μετά το -3 που της επιβλήθηκε.

Η ΑΕΚ είναι 3η με 13 βαθμούς, ούσα ισόβαθμη με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακο. Ο Απόλλωνας δεν πήρε ούτε απόψε τον παρθενικό του βαθμό και μετρά πλέον επτά ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

To ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό τέμπο και την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Απόλλων ήταν στημένος εξαιρετικά στην άμυνα, δυσκολεύοντας το έργο των αντιπάλων του, οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανούσια την μπάλα και δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Η Ένωση απείλησε μόνο στο 18’, όταν το καλό σουτ του Λιβάγια εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 33’, με τον Ακόστα να πιάνει μονοκόμματο σουτ από διαγώνια θέση εντός περιοχής και τον Μπάρκα να αποκρούει με τα πόδια.

Δίχως να κάνει κάτι το εξαιρετικό, η ΑΕΚ σκόραρε ένα υπέροχο γκολ στο 37’, σε μια φάση όπου «μίλησε» η ποιότητα των μεσοεπιθετικών της. Ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Μπακασέτα, αυτός έπαιξε το «1-2» με τακουνάκι και ο Μάνταλος πλάσαρε εύστοχα τον Χουάντερσον, αφού πρώτα απέφυγε τον Βαφέα με εξαιρετικό «τσίμπημα» της μπάλας.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 46’, όταν ο Χουάντερσον έκανε δύσκολη απόκρουση, πέφτοντας χαμηλά στη γωνία σε κεφαλιά του Λιβάγια. Ο Απόλλων, ωστόσο, ξεθάρρεψε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Στο 53’ ο Λαμπρόπουλος έκανε καθοριστική παρέμβαση σε συρτή σέντρα του Οριουέλα, ενώ στο 57’ ο Ντ’ Ούρσο βρέθηκε σε θέση βολής από σέντρα του Τριάδη, αλλά δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε υπό την πίεση του Χουλτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε, αφού ο Απόλλων προσπάθησε, όμως φάνηκε να μην έχει την ποιότητα να προβληματίσει την αντίπαλό της. Η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες με άσχημα τελειώματα των Λιβάγια (73’), Σιμόες (80’) και Μάνταλου (82’) από πλεονεκτικές θέσεις. Εν τέλει, «κλείδωσε» τη νίκη στο 85’. Ο Μάνταλος πέρασε κάθετη μπαλιά στον Κλωναρίδη, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Λιβάγια σκόραρε με όμορφη προβολή στην απέναντι γωνία.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, με την άμυνα να αποτελείται από τους Στάθη, Κύργια, Βαφέας και Οριουέλα από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Κονέ, Ντ’ Ούρσο και Γκίνο. Στα δεξιά της επίθεσης κινήθηκε ο Μπεντινέλι, στα αριστερά ο Τριάδης και στην κορυφή ο Ακόστα.

Με 4-4-1-1 κατέβασε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάρκας, οι Λαμπρόπουλος και Τσιγκρίνσκι αποτέλεσαν το δίδυμο στα στόπερ, με δεξί μπακ τον Γκάλο και αριστερό τον Χουλτ. Στο κέντρο ξεκίνησαν ο Μοράν και ο Σιμόες, με τον Μάνταλο αριστερά και τον Μπακασέτα δεξιά. Ο Λιβάγια κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πόνσε.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήταν καταπληκτικό, με τους Μπακασέτα και Μάνταλο να… κρύβουν την μπάλα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Γρατσάνη δεν ήταν καλή σε γενικές γραμμές, αφού εκνεύρισε τους παίκτες σε μερικές περιπτώσεις, μην κάνοντας σωστή χρήση του πλεονεκτήματος. Επίσης, δεν απέβαλλε τον Γκονζάλες στις καθυστερήσεις, όταν ο άσος του Απόλλωνα χτύπησε τον Μάνταλο εκτός φάσης. Οι βοηθοί του είχαν επίσης ορισμένες λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Είναι δεδομένο πως η αποψινή εμφάνιση ήταν μια από τις χειρότερες φετινές της ΑΕΚ, όμως μετά τα τελευταία γεγονότα η Ένωση «καιγόταν» για τη νίκη, την οποία τελικά πήρε.

Όσο για τον Απόλλωνα, γνώρισε την έβδομη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια, όμως κρατά το γεγονός ότι είναι αισθητά βελτιωμένος με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης, Οριουέλα, Βαφέας, Γκίνο, Ντούρσο (78' Γκονζάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (76' Σικαμπάλα).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν (46' Αλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας (75' Μπογέ), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (61' Κλωναρίδης).

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags