Facebook Pixel Sportdog.gr | Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη - Ανατροπή τίτλου η ψυχωμένη ΠΑΟΚάρα - Απίστευτοι Πρίγιο, Πασχαλάκης (vid)
| 2018-10-21 21:01:00

Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη - Ανατροπή τίτλου η ψυχωμένη ΠΑΟΚάρα - Απίστευτοι Πρίγιο, Πασχαλάκης (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη - Ανατροπή τίτλου η ψυχωμένη ΠΑΟΚάρα - Απίστευτοι Πρίγιο, Πασχαλάκης (vid)

Τεράστια νίκη με 2-1 επί του Άρη για τον Δικέφαλο.

Το 7/7 στη φετινή Superleague και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο έκανε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 2-1 τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Οι Κίτρινοι ξεκίνησαν ιδανικά και προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Ματέο Γκαρσία, όμως ο Δικέφαλος του Βορρά απάντησε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 36'. 

Στο 66' ο Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ αποκρούοντας το πέναλτι του Γιουνές και στο 84' ο Πρίγιοβιτς ξανά, έδωσε την χαριστική βολή στον Άρη και με προβολή από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-2 υπέρ των "ασπρόμαυρων".

ΤΟ ΜΑΤΣ

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι οπαδοί του Άρη για την ομάδα τους, καθώς οι Κίτρινοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2' με τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος είχε σκοράρει και στο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα. Ο Μπρούνο Γκάμα πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, την έβγαλε στον Γκαρσία και εκείνος από πλάγια αριστερά έπιασε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη για το 1-0.

Τα πρώτα λεπτά στο ντέρμπι ανήκαν αποκλειστικά στους γηπεδούχους, που έκλεισαν στα καρέ του τον ΠΑΟΚ, πίεσαν αρκετά τους Κάνιας και Βέρνμπλουμ και ανάγκασαν τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέκσου σε αρκετά λάθη και επιπόλαιες ενέργειες. Μετά το 15' ο Δικέφαλος άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Άρη και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27' για να νιώσει ο Κουέστα απειλή στην περιοχή του.

Ο Σιώπης έκανε το λάθος, ο Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό στην αριστερή πλευρά και ο Κουέστα απέκρουσε και στη συνέχεια ο Πέλκας στη δεξιά πλευρά εντός περιοχής προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο κίπερ των Κίτρινων "είπε" όχι, διώχνοντας με τα πόδια. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης βίωσε την αναγκαστική απώλεια του Βέλεθ που τραυματίστηκε και στο 35' είδε τον Τζανακάκη να υποπίπτει σε χέρι μέσα στην περιοχή και τον Ντοβέρι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το 1-1 στο 36', που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, παρότι οι γηπεδούχοι "έγραψαν" ακόμα μία σημαντική φάση με τον Ντιγκινί στο 43', την οποία αποσόβησε ο Πασχαλάκης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λουτσέσκου να βάζει στο ματς τον Ουάρντα στη θέση του Ζάμπα, όμως να μην καταφέρνει να αλλάξει πολλά πράγματα, αφού και πάλι ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο... ορεξάτος στην επανάληψη και απείλησε στο 49' με τον Ντιγκινί. Το παιχνίδι είχε πιο καλό ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος, ενώ ήταν αρκετά ανοιχτό, με τους γηπεδούχους να βγάζουν συνεχώς αντεπιθέσεις, αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται.

Όπως δεν εκμεταλλεύτηκαν και την μεγάλη ευκαιρία που τους δόθηκε στο 66', όταν ο Ουάρντα ανέτρεψε στην μεγάλη περιοχή τον Μπρούνο Γκάμα, με τον Γιουνές να εκτελεί το πέναλτι, αλλά τον Πασχαλάκη να πέφτει και να αποκρούει με το πόδι. Στο 69' ο Ουάρντα έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-2 και στο 84' ο Πρίγιοβιτς πετάχτηκε στην μικρή περιοχή, δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Ουάρντα έβγαλε την κάθετη στον Ελ Καντουρί, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Σέρβος επιθετικός βγήκε προ του Ούγκο Σόουζα και με ωραία προβολή νίκησε τον Κουέστα και ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ, που σήμανε το 7/7 στο φετινό πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς! Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης και αυτό της νίκης στο 84', όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Άρης ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα, τους Μάβραι και Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, τον Τζανακάκη στο δεξί άκρο και τον Βαλεριάνο στο αριστερό. Στα χαφ ήταν οι Μπάσα και Σιώπης, μπροστά τους ήταν οι Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία και στην επίθεση ο Γιουνές.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Κρέσπο και Βαρέλα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μάτος δεξιά και τον Βιεϊρίνια αριστερά. Οι Κάνιας και Βέρνμπλουμ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας και Ζάμπα ήταν η τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

ΆΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24' Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Μπάσα (54' Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71' Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (46' Ουάρντα), Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85' Καρέλης).

Η ΦΑΣΗ: Αυτή του 27' δικαιωματικά είναι από τις φάσεις που δύσκολα ξεχνιούνται σε ένα ντέρμπι. Ο Σιώπης έκανε λάθος, ο Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό στην αριστερή πλευρά, ο Κουέστα απέκρουσε και στη συνέχεια ο Πέλκας στη δεξιά πλευρά εντός περιοχής προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο κίπερ των Κίτρινων "είπε" όχι, διώχνοντας εντυπωσιακά με τα πόδια, στο highlight της αναμέτρησης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Αρκετή δουλειά είχε ο Ντανιέλε Ντοβέρι στο αποψινό ντέρμπι, καθώς υπέδειξε δύο πέναλτι, τα οποία ήταν σωστά, ενώ έδωσε και σωστές κάρτες όπου χρειαζόταν, αν και θα μπορούσε να είναι πιο αύστηρος σε κάποιες φάσεις, όπως σε αυτή του Μάτος πάνω στον Μπρούνο Γκάμα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης παρουσιάστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ και για ένα μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του. Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος που ήταν και πάλι σε μέτρια ημέρα, χρειάστηκε μόλις 1-2 στιγμές για να πετύχει τα γκολ που χρειάζονταν για να φύγει με το τρίποντο της νίκης σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Superleague.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags