Facebook Pixel Ποιο «μάντρωμα»; Να τι έγινε στον Ολυμπιακό - «Τρέμει» ο Μαρτίνς - «Ντου» αλά Μαρινάκη
| 2018-10-23 15:20:00

Ανατροπή: Ποιο «μάντρωμα»; Να τι έγινε στο Ρέντη - «Τρέμει» ο Μαρτίνς - «Ντου» αλά Μαρινάκη

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή: Ποιο «μάντρωμα»; Να τι έγινε στο Ρέντη - «Τρέμει» ο Μαρτίνς - «Ντου» αλά Μαρινάκη

Ρεπορτάζ-φωτιά από τα αποδυτήρια. Τα... πάντα όλα στο Sportdog.

Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί για το ξέσπασμα του Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη, με αφορμή την ήττα των «ερυθρολεύκων» από τον ΟΦΗ. Όπως αναφέρουν τα περισσότερα ρεπορτάζ, ο Πορτογάλος τεχνικός τα «έχωσε» άγρια στους παίκτες του για την εικόνα τους στο γήπεδο και μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα σε αυτούς που δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Πάντως, οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν ότι η αντίδραση του Πορτογάλου τεχνικού δεν ήταν τόσο… έξαλλη και επιθετική όσο παρουσιάζεται. Ναι μεν έβαλε τις φωνές στους Πειραιώτες, κάτι που δεν είχε ξανακάνει μέχρι τώρα, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε αυτούς με… απειλητική διάθεση. Εξάλλου, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σχετικά ήρεμος χαρακτήρας και αποφεύγει τις έντονες «εκρήξεις», που μέσα στα αποδυτήρια μιας ομάδας μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Δεν πιστεύει, άλλωστε, ο Πορτογάλος πως μόνο με τα «γκάζια» θα γυρίσει η κατάσταση. Αντιθέτως είναι υπέρμαχος της ομαδικότητας, της συνεννόησης και της σύσφιξης των σχέσεων. Γι’ αυτό, άλλωστε, πήρε την απόφαση να «κλειστεί» η ομάδα στου Ρέντη και όχι για να «τιμωρήσει» τους «ερυθρόλευκους», όπως γράφτηκε.  

Κρίσιμο ματς στο Λουξεμβούργο

Μένει, λοιπόν, να δούμε αν αυτή η απόφαση και η όλη διαχείριση από τον Πέδρο Μαρτίνς θα φέρει αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από το πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό ματς στο Λουξεμβούργο, όπου αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ντουντελάνζ, τότε μοιραία η πίεση γύρω από τον Πορτογάλο, όπως σας τονίζαμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, θα αυξηθεί και κανείς δεν ξέρει ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις.

Πάντως, να σημειώσουμε πως ήδη ο τεχνικός των Πειραιωτών νιώθει αρκετά πιεσμένος, κάτι που ισχύει από την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στο Ρέντη. Γνωρίζει καλά, άλλωστε, ότι στην Ελλάδα μετρούν μόνο τα αποτελέσματα για έναν προπονητή κορυφαίας ομάδας και πως αν η ομάδα δεν κερδίζει θα έχει πρόβλημα. Γι’ αυτό κιόλας έβγαλε αυτή την ένταση στους παίκτες του μετά τον ΟΦΗ, ξέροντας ότι οι συνεχόμενες αποτυχίες θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο, πως μπορεί να μην είναι άνθρωπος των εκρήξεων, είναι όμως άνθρωπος που «πιέζει» κατά κάποιο τρόπο ο ίδιος τον εαυτό του, όντας απαιτητικός ακόμη και για εκείνον. Όλοι, άλλωστε, έχουν να λένε για έναν προπονητή πολύ εργατικό, κάτι που έχει καταγραφεί εδώ στο sportdog.gr επανειλημμένα.

Οι ευθύνες στους παίκτες

Το καλό για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι σε αυτή τη φάση έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Η ΠΑΕ δείχνει εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο και προς το παρόν το βάρος πέφτει στους παίκτες, οι οποίοι δέχονται και τα περισσότερα «πυρά» από τον οπαδικό Τύπο, ενώ το όλο κλίμα θυμίζει την περσινή κατάσταση, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μία επίσκεψή του στου Ρέντη είχε απειλήσει τους ποδοσφαιριστές πως «θα σας αλλάξω όλους». Ο προπονητής είναι, προς το παρόν, στο απυρόβλητο κι αυτό μπορεί να τον βοηθήσει για να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο, αν και τα αποτελέσματα πρέπει να φανούν άμεσα, από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, όπως προαναφέραμε.

Από την άλλη, δεν έχει βάση αυτό που γράφτηκε σήμερα ότι οι παίκτες στήριξαν την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς για «μάντρωμα» στου Ρέντη. Κάθε άλλο, τέτοιες επιλογές ποτέ δεν αρέσουν στους ποδοσφαιριστές, αν και κάτι τέτοιο δεν εκφράστηκε, τουλάχιστον φανερά, στα αποδυτήρια. Άλλωστε, άπαντες αναγνωρίζουν ότι ευθύνονται για την εικόνα της ομάδας κι αυτό φάνηκε κι από τις δηλώσεις των παικτών μετά την ήττα στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Mπαλωθιές» για Ολυμπιακό, Τουρέ, Λάζαρο - «Αυτός τον "έφαγε" - Χειρότερος όλων - Είναι σε πανικό!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags