Facebook Pixel Ποια Μπάγερν; Αυτό είναι χοντρό πρόβλημα για την ΑΕΚ - «Ρουκέτα» Λαμπρόπουλου, «υπέγραψε» ο Σιμόες!
| 2018-10-24 10:18:00

Ποια Μπάγερν; Αυτό είναι χοντρό πρόβλημα για την ΑΕΚ - «Ρουκέτα» Λαμπρόπουλου, «υπέγραψε» ο Σιμόες!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποια Μπάγερν; Αυτό είναι χοντρό πρόβλημα για την ΑΕΚ - «Ρουκέτα» Λαμπρόπουλου, «υπέγραψε» ο Σιμόες!

Ατάκα-φωτιά Ουζουνίδη. Σοβαρός «κίνδυνος». Γιατί «έπεσε» το ΟΑΚΑ;

Μπορεί η Μπάγερν να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ωστόσο κόντρα στην ΑΕΚ απέδειξε ότι η διαφορά που χωρίζει τις ελληνικές ομάδες με τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια είναι χαοτική.

Σε καμία περίπτωση οι Γερμανοί δε αποτελούν την υπερομάδα του πρόσφατου παρελθόντος και δεν είναι «διαστημική» ή «από άλλο γαλαξία», όπως διαβάζουμε, ωστόσο ακόμα κι έτσι η απόσταση ανάμεσα στους Βαυαρούς και την Ένωση επιβεβαιώθηκε ότι είναι τεράστια.

Κι αυτό είναι κάτι που σημείωνε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το παιχνίδι, ότι, δηλαδή, η Μπάγερν βρίσκεται πολλά επίπεδα πάνω από την ΑΕΚ, παρόλο που θεωρητικά βιώνει μεγάλη αγωνιστική κρίση αυτή την περίοδο.

Εξάλλου, η Μπάγερν δεν «ίδρωσε» καθόλου για να πάρει τη νίκη στο χθεσινό ματς, κάθε άλλο, με… σβηστές τις μηχανές κέρδισε άνετα 0-2, ενώ σίγουρα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ και χωρίς να πατήσει το γκάζι.

Ποια 3η θέση; Αυτός είναι στόχος

Πάντως, ανεξάρτητα από το χθεσινό αποτέλεσμα, όπου η Ένωση είχε ελάχιστες ελπίδες να πάρει κάτι θετικό, δεν είναι καθόλου καλό για το πρεστίζ της ομάδας να κλείσει τον όμιλο με μηδέν βαθμούς. Κι αυτός θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος των «κιτρινόμαυρων» στα δύο παιχνίδια με Άγιαξ (εντός) και Μπενφίκα (εκτός).

Πέρα από μια καλή εμφάνιση, στην ΑΕΚ πρέπει να πάρουν και βαθμό ή βαθμούς στα επόμενα ματς. Η τρίτη θέση είναι πολύ δύσκολο να διεκδικηθεί, παρόλο που οι Πορτογάλοι έχουν μόλις 3 πόντους, ωστόσο στην Ένωση πρέπει να παλέψουν για την… υστεροφημία του συλλόγου, τους βαθμούς για την Ελλάδα και, φυσικά, τα έσοδα.

Λαμπρόπουλος και Γαλανόπουλος

Στο μεταξύ, στην ΑΕΚ είχαν δύο μεγάλη κέρδη από το χθεσινό αγώνα. Πρόκειται για δύο παίκτες που απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Ο πρώτος ήταν, προς έκπληξη πολλών, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος δείχνει φέτος απίστευτα βελτιωμένος σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, ο Έλληνας άσος ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του κι αν συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι, δεδομένα θα βάλει δύσκολα στην Ένωση.

Ο δεύτερος ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος, που δικαιολόγησε ξανά τον μεγάλο ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του από πέρυσι. Ο νεαρός μέσος έχει αφήσει για τα καλά πίσω το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και δείχνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του. Εξάλλου, χθες σίγουρα θα προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών σκάουτερς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.  

Βγήκε ο… Σιμόες

Στο μεταξύ, εντυπωσιακό είναι το νούμερο από τις χθεσινές εισπράξεις. Το σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ έφερε έσοδα 870.000 ευρώ στην ΠΑΕ, ποσό εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνο από ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή, βγήκε η μισή μεταγραφή του Μάρκο Λιβάγια, ή διαφορετικά το συμβόλαιο που ζητάει ο Αντρέ Σιμόες από την Ένωση για να ανανεώσει. Κι έτσι αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι για τις ελληνικές ομάδες η συμμετοχή στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα πάρε-δώσε που τρελαίνουν τον ΠΑΟΚ - Τι «παίζει» με άλλη ομάδα Superleague - «Χτυπιέται» ο Ιβάν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags