Facebook Pixel Φοβερή εξέλιξη, «πόλεμος» στην Αγιά Σοφιά: «Απεργία με τσαμπουκά - Θέλουμε αυξήσεις» - Γκρεμίζονται όλα;
| 2018-10-24 12:18:00

Τρομερό: «Πόλεμος» στην Αγιά Σοφιά - «Απεργία με τσαμπουκά» - Γκρεμίζονται όλα;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρομερό: «Πόλεμος» στην Αγιά Σοφιά - «Απεργία με τσαμπουκά» - Γκρεμίζονται όλα;

Απίστευτα πράγματα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Εικοσιτετράωρη απεργία γίνεται την Τετάρτη 24 Οκτώβρη στο εργοτάξιο που κατασκευάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, αποφάσισε να παγώσουν για μία μέρα τα έργα της Αγιάς Σοφιάς απαιτώντας από την εργοδότρια εταιρεία υπογραφή Εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τι ισχύει, όμως, στην ιστορία; Γιατί πολλά ακούγονται και λέγονται κατά καιρούς.

Το Συνδικάτο υποστηρίζει ότι η απεργία αποφασίστηκε από κοινού με τους εργαζόμενους, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε Γενική Συνέλευση που έγινε στις 16 Οκτωβρίου στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπάρχει όμως και αντίθετη άποψη.

«Η απεργία επιβλήθηκε δεν ψηφίστηκε. Προσπαθούν να κάνουν ντόρο επειδή είναι επώνυμο το εργοτάξιο. Προσπαθούν να περάσουν κάποια πράγματα.Η πραγματικότητα είναι η εξής. Ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα για να ενημερώσουν τους εργάτες. Τους ζήτησαν να γίνει απεργία και κανείς δεν απάντησε θετικά», αναφέρουν στο sportdog.gr άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση.  Στο συνδικάτο στάλθηκε επιστολή, στην οποία χαρακτηρίζεται παράνομη η κίνησή του, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχει απόφαση για απεργία.

Παράλληλα, το συνδικάτο εξέδωσε ανακοίνωσε που κατήγγειλε προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας από εργολάβο κάνοντας λόγο για τρομοκράτηση των εργαζομένων. Εν τέλει από το πρωί της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου στο εργοτάξιο έπεσε σιγή ιχθύος και οι εργάτες δε δούλεψαν. Έξω, μάλιστα, από το εργοτάξιο ήρθαν συνδικαλιστές και απέτρεψαν την εργασία.

«Αυτοί ήρθαν με τον τσαμπουκά να κάνουν απεργία. Οι εργαζόμενοι ήρθαν να δουλέψουν και δεν τους άφησαν», λένε επιμελητές του εργοταξίου.

Υπάρχει θέμα με τα ημερομίσθια;  «Δεν υπάρχει εδώ πέρα τέτοιο θέμα με τους μισθούς. Είναι πληρωμένοι όλοι όσοι εργάζονται και καλοπληρωμένοι», τονίζουν από την εταιρεία.

Πρόβλημα στην καταβολή των μεροκάματων παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν ακόμα και από το Συνδικάτο των Οικοδόμων. Και για ποιο λόγο έγινε η απεργία, αφού δεν υπάρχει θέμα; «Διεκδικούμε αυξήσεις στα μεροκάματα με υπογραφή σύμβασης που θα θέτει τη βελτίωση των όρων εργασίας», αναφέρει στο Sportdog μέλος του σωματείου, το οποίο εντός της ημέρας αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία θα καταγράφει με λεπτομέρειες τα αιτήματά του.

Είναι προφανές ότι αυτά είναι μικροεμπόδια που εμφανίζονται για την ανοικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει ξεπεράσει μεγάλους σκοπέλους με νίκες δικαστικές στο ΣτΕ. Τέτοιες κινήσεις δεν πρόκειται να θέσουν προβήματα στην υλοποίηση του ονείρου των οπαδών του Δικεφάλου, αυτού της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια Μπάγερν; Αυτό είναι χοντρό πρόβλημα για την ΑΕΚ - «Ρουκέτα» Λαμπρόπουλου, «υπέγραψε» ο Σιμόες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags