Facebook Pixel Sportdog.gr | Μαύρη στιγμή για το ποδόσφαιρο - Ξέπλυμα χρήματος - Κόουτς γνωστής ομάδας προσήχθη από τις Αρχές
| 2018-10-24 14:07:00

Μαύρη στιγμή για το ποδόσφαιρο - Ξέπλυμα χρήματος - Κόουτς γνωστής ομάδας προσήχθη από τις Αρχές

Sportdog Team
Μαύρη στιγμή για το ποδόσφαιρο - Ξέπλυμα χρήματος - Κόουτς γνωστής ομάδας προσήχθη από τις Αρχές

Αφέθηκε ελεύθερος με όρους...

Ακόμη ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, εμπλέκεται στο σκάνδαλο για «ξέπλυμα χρήματος», «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και «προκαθορισμό αγώνων», που συγκλονίζει το βελγικό ποδόσφαιρο και όχι μόνον.

Πρόκειται για τον προπονητή της Λόκερεν, Πίτερ Μάες, ο οποίος προσήχθη από τις Αρχές και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με όρους, χωρίς να δοθούν στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Αντερλεχτ και της Σταντάρ Λιέγης, που είναι σήμερα 54 ετών και κάθεται στον παγκο της Λόκερεν από το καλοκαίρι του 2017, κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος» και «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση». Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η προσαγωγή του Μαες, εντάσσεται στην επιχείρηση «καθαρά χέρια» που εξελίσσεται από τις 10 Οκτωβρίου στο Βέλγιο και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ο Μάες προσήχθη λόγω των σχέσεων που διατηρεί με τον μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Ντέγιαν Βελίκοβιτς που φέρεται να είναι από τα ηγετικά πρόσωπα του σκανδάλου.

Ειδικότερα, ο Μαες είναι ύποπτος για «ωφέλεια από ύποπτες φορολογικές διορθώσεις», κατηγορία που βαρύνει και τον Κροάτη συνάδελφο του της Μπριζ, Ιβάν Λέκο. Ο 54χρονος προπονητής, κρατήθηκε την Δευτέρα και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι δεν έγιναν γνωστοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η διοίκηση της Λόκερεν, ο Μαες μπορεί να επιστρέψει στα καθήοντας του, ωστόσο παραμένει διαθέσιμος στις Αρχές, ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags