Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες που πονούν: «Λευκή πετσέτα η ΑΕΚ, δεν γκάζωσε η Μπάγερν – Δεν μπορώ να διανοηθώ το -3»
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-24 19:27:00

Ατάκες που πονούν: «Λευκή πετσέτα η ΑΕΚ, δεν γκάζωσε η Μπάγερν – Δεν μπορώ να διανοηθώ το -3»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες που πονούν: «Λευκή πετσέτα η ΑΕΚ, δεν γκάζωσε η Μπάγερν – Δεν μπορώ να διανοηθώ το -3»

Τα χώνει έξω από τα δόντια ο Σ.Κωνσταντινίδης στο Sportdog.

 

Μπορεί ο κόσμος της ΑΕΚ να ευχαριστήθηκε το παιχνίδι με τη Μπάγερν, να φώναξε, να χειροκρότησε τους παίκτες παρά την ήττα, δεν σημαίνει όμως, ότι δεν προβληματίστηκε και με την εικόνα της ομάδας του. Αυτόν τον προβληματισμό μεταφέρει ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης. Ο παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης μίλησε έξω από τα δόντια στο Sportdog για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

«Δεν γκάζωσαν», επισήμανε για την εμφάνιση των Γερμανών και υποστήριξε, ότι στην Ευρώπη η ΑΕΚ έχει εμφανιστεί κάπως αδιάφορη φέτος. Παράλληλα τόνισε, ότι η τιμωρία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα ήταν άδικη και υποστήριξε, ότι δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Πως σου φάνηκε το ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου;

«Καλά στάθηκε η ΑΕΚ,για μία ώρα. Εγώ είχα την αίσθηση, ότι κάποια στιγμή θα το έβαζε το γκολ η Μπάγερν. Οι Γερμανοί το χρειάζονταν το ματς μετά το 1-1 με τον Άγιαξ. Είχα την αίσθηση και επιβεβαιώθηκα».

Δεν παρατήρησες και εσύ, ότι η διαφορά ήταν τεράστια; Όλοι έλεγαν για το πόσο τεράστιο ήταν το μπάτζετ των Βαυαρών...

«Αυτοί δεν γκάζωσαν 100%. Έπαιξαν προσεκτικά πολύ και ελεγχόμενα, ειδικά πίσω. Μπροστά ήταν επιπόλαιοι σε κάποιες στιγμές. Ίσως έπρεπε να το εκμεταλλευόμασταν αυτό. Έπαιζαν με μία χαλαρότητα. Πολλές φορές λες, “να τώρα θα το φάμε” και τελικά δεν μπαίνει».

Είχε όμως και τυχερή η ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου τα αμυντικά λάθη ήταν αρκετά, αλλά η Μπάγερν δεν τα εκμεταλλεύτηκε όπως έπρεπε. Σε διαφορετική περίπτωση οι ευκαιρίες που τους δόθηκαν θα ήταν σίγουρα γκολ. Δεν συγχωρούν οι μεγάλες ομάδες τα σφάλματα.

«Είναι αυτή η χαλαρότητα που προείπα. Είδαν ότι κάναμε λάθη. Όταν ένας παίκτης μπαίνει στο γήπεδο και βλέπει σφάλματα θεωρεί δεδομένο, ότι κάποια στιγμή θα σκοράρει. Εδώ που τα λέμε ήταν δύσκολος ο ρόλος της ΑΕΚ. Και να κέρδιζε η Ένωση και πάλι σε δύσκολη θέση θα ήταν. Το σημαντικότερο ήταν να ευχαριστηθούν οι παίκτες και οι φίλαθλοι το παιχνίδι. Και “Χ” να έπαιρνε στον ίδιο παρονομαστή θα ήταν».

Γενικά φέτος δεν βλέπουμε την ίδια συνέπεια σε συλλογή βαθμών στην Ευρώπη. Που το αποδίδεις αυτό;

«Γενικά είναι δύσκολα τα πράγματα στην Ευρώπη. Έπεσε και με κάποιες ομάδες, οι οποίες είναι δυνατές. Ο Άγιαξ είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η Μπενφίκα είναι πάντα υπολογίσιμη και σταθερή δύναμη και η Μπάγερν είναι Μπάγερν. Για να κάνεις μία συγκομιδή βαθμών και αποτελεσμάτων χρειάζεται μεγαλύτερη ενέργεια,δύναμη, προσοχή. Δημιουργείται η αίσθηση, ότι δεν δίνουν μεγάλη βάση στην Ευρώπη φέτος. Έτσι φαίνεται, σαν να έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Σίγουρα πήγαν να παίξουν, αλλά δεν είδα να βάζουν και το πόδι τους στη φωτιά».

Υπολείπονται τρία ακόμα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκ των οποίων το ένα (με τον Άγιαξ) είναι εντός. Θα μπορέσει να κερδίσει η ΑΕΚ έστω έναν πόντο;

«Καλό είναι να μην τελειώσει με μηδέν. Από την άλλη, γιατί να μην πάρει εδώ μέσα τον Άγιαξ, ο οποίος θα θέλει το ματς οπωσδήποτε. Δεν το ξέρει κανείς αν θα πάρει πόντο. Όλοι θέλουμε να πάρει κάποιους βαθμούς και για την κατάταξη της Ελλάδας και την εικόνα της ομάδας. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να τελειώσει με μηδέν, γιατί τα ματς ούτως ή άλλως είναι αρκετά δύσκολα. Η Μπενφίκα θα χρειάζεται αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της. Είναι άσχημο που παίζουμε στην έδρα της Μπάγερν τώρα, γιατί θα θέλει να καθαρίσει την πρόκριση. Δεν μπορεί να βολευτεί με ισοπαλία μέσα στην έδρα της. Σου λέει “αν δεν κερδίσω την ΑΕΚ μέσα στο σπίτι μου, ποιον θα κερδίσω; Πως θα περάσω;”».

Στην Ελλάδα πως τη βλέπεις την ΑΕΚ;

«Στο πρωτάθλημα νομίζω ότι στέκεται καλύτερα. Όσον αφορά την τιμωρία με την αφαίρεση βαθμών, έτσι όπως το έχω αντιληφθεί, νομίζω ότι έχει αδικηθεί. Είναι κρίμα για οποιαδήποτε επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο. Αυτό είναι τρελό, δεν μπορώ να το διανοηθώ. Αν είχε αυτούς τους τρεις πόντους θα ήταν καθαρά μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Είναι ακόμα βέβαια. Όταν όμως είσαι πίσω από τον ΠΑΟΚ με 6 βαθμούς και έχεις χάσει στην Τούμπα, σίγουρα, δείχνεις ένα μειονέκτημα, γιατί οι ασπρόμαυροι φαίνονται σταθεροί. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags