Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξέσπασμα στο Λουξεμβούργο – Με «Τόρο» και... Φορτούνη πήρε το διπλό και κυνηγάει την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-10-25 21:49:00

Ξέσπασμα στο Λουξεμβούργο – Με «Τόρο» και... Φορτούνη πήρε το διπλό και κυνηγάει την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ξέσπασμα στο Λουξεμβούργο – Με «Τόρο» και... Φορτούνη πήρε το διπλό και κυνηγάει την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Ντουντελάνζ και ελπίζει.

Την πρώτη του νίκη στον Όμιλο του Europa League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με γκολ των Τοροσίδη και... παραλίγο Φορτούνη (χρεώθηκε αυτογκόλ) πέρασε με 2-0 από την Ντουντελάνζ και έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης, αν και το «διπλό» της Μπέτις στο Μιλάνο (1-2) ζόρισε την κατάσταση.

Οι Πειραιώτες, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται στο Γ. Καραϊσκάκης την ομάδα από το Λουξεμβούργο, έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και κυνηγούν την Μπέτις που έχει επτά και τη Μίλαν που είναι με έξι.

Τα άσχημα πάντως για τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο τραυματισμός του Γκερέρο, που αποχώρησε με φορείο στο 18’, αλλά και η… γκίνια του Χριστοδουλόπουλου, που για ακόμα ένα ματς έχασε τα άχαστα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να… καθαρίσει το ματς από νωρίς και γι’ αυτό ξεκίνησε φορτσάτος ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 4ο Φορτούνης απείλησε με σέντρα-σουτ, ενώ στο 13’ έφτασε πολύ κοντά στο 0-1, όταν ο Τοροσίδης έβγαλε την σέντρα, ο Ναουέλ δεν βρήκε καλά την μπάλα στην κίνηση και ο πορτιέρε των γηπεδούχων έπεσε και έδιωξε δύσκολα στη γωνία του.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέιχσαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα έχασαν άλλη μία τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ναουέλ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, μετά από γύρισμα του Φορτούνη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης τραυματίστηκε (δίπλωσε το γόνατό του, δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ) ο Γκερέρο και αποχώρησε.

Την θέση του στην κορυφή της επίθεσης πήρε ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος στο 23’ λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή, όταν από σέντρα του Φορτούνη έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Μετά το 30’ όμως, εμφανίστηκε στο γήπεδο και η Ντουντελάνζ, η οποία κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να απειλήσει τον Σα με κάποια μακρινά σουτ, ενώ περιόρισε επιθετικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος δυσκολεύονταν να πατήσει περιοχή χωρίς κανονικό φορ.

Οι Πειραιώτες πάντως έχασαν κι άλλες καλές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, καθώς στο 33’ και στο 42’ τα σουτ των Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου έφυγαν άουτ, ενώ στο 44’ ο Λάζαρος έχασε την ευκαιρία της χρονιάς (δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ), όταν από γύρισμα του Τοροσίδη κατάφερε από το μισό μέτρο να σουτάρει άουτ σε κενή εστία!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός, είχε κακή ανάπτυξη στο παιχνίδι του και απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτά του Ναουέλ και του Χριστοδουλόπουλου. Στο 66’ ωστόσο κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει στροφές, οι Πειραιώτες έφτασαν στο γκολ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τοροσίδης με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 0-1!

Μάλιστα με… φόρα από το γκολ, οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο 68’, όταν ο Μπονεφουά απέκρουσε το κοντινό σουτ του Κούτρη, ενώ στο 76’ ο Γάλλος πορτιέρε ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα στο κοντινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου και έσωσε την Ντουντελάνζ από το 0-2. Ο πορτιέρε ωστόσο των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 81’, όταν ο Φορτούνης τον πλάσαρε σωστά σε τετ α τετ και μετά από λάθος του αμυντικού που δεν μπόρεσε να διώξει πάνω στη γραμμή, είδε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Κορυφαίος της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό ήταν ο Φορτούνης, ο οποίος δημιούργησε σχεδόν όλες τις μεγάλες ευκαιρίες των Πειραιωτών, από δική του εκτέλεση κόρνερ ξεκινάει και το 0-1, ενώ είναι ο σκόρερ στο 0-2.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις για την αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς ξεκίνησε με 4-2-3-1, τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη στην άμυνα. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τον Φορτούνη μπροστά τους, τον Ναουέλ δεξιά και τον Ποντένσε αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκερέρο, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο στο 18’, ενώ στο 69’ πέρασε στο ματς και ο Ελαμπντελαουί αντί του Τοροσίδη που επίσης αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στο 77’ πέρασε και ο Νάτχο αντί του Ναουέλ.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μπίσεβατς, Κουτιριέ, Στέλβιο (51' λ.τ. Σινάνι), Κρούσκα, Ελ Ριτί (74' Κένια), Στολτς (65' Μελίς), Τιρπέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (69' Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78' Νάτχο), Γκερέρο (18' λ.τ. Χριστοδουλόπουλος).

Η ΦΑΣΗ: Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού φυσικά ήταν οι καλύτερες στιγμές των Πειραιωτών στο παιχνίδι, ωστόσο η φάση που δεν θα ξεχάσουμε είναι το… άχαστο του Λάζαρου στο 44’, όταν κατάφερε να αστοχήσει από το μισό μέτρο σε κενή εστία. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Οι Πειραιώτες έδειξαν σημάδια ανάκαμψης, σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον ΟΦΗ, δημιούργησαν πολλές φάσεις, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να τις τελειώσουν σωστά. Τελικά, πήραν τη νίκη, έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης. Η Μίλαν έχει έξι βαθμούς, η Μπέτις επτά και η Ντουντελάνζ τελευταία μηδέν.
 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ GROUP F:

1. Μπέτις 7 (5-1)

2. Μίλαν 6 (5-3)

3. Ολυμπιακός 4 (3-3)

4. Ντουντελάνζ 0 (0-6)



ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα δύο γκολ της αναμέτρησης
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags