Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚάρα με αποστομωτική τεσσάρα - Κέρασαν... γκολάρες Μπογέ και Πόνσε (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-28 21:23:00

ΑΕΚάρα με αποστομωτική τεσσάρα - Κέρασαν... γκολάρες Μπογέ και Πόνσε (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚάρα με αποστομωτική τεσσάρα - Κέρασαν... γκολάρες Μπογέ και Πόνσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση εύκολα 4-0 τον Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ.

Χωρίς να ιδρώσει η ΑΕΚ κατάφερε να επιβληθεί 4-0 του Άρη στο πρώτο από τα δύο κρίσιμα παιχνίδια που έχει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Λούκας Μπογέ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Ένωσης

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Εκπλήξεις παρουσίασε η 11άδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έθεσε εκτός αρχικού σχήματος τον Αντρέ Σιμόες. Έτσι ο Άλεφ έπαιξε δίπλα στον Γαλανόπουλο. Το ροτέισον όμως δεν σταματά εκεί. Από τους βασικούς έλειπαν επίσης ο Μπακασέτας με τον Μάνταλο, με τον Μπογέ να παίζει στη θέση του αρχηγού της Ένωσης στην αριστερή πτέρυγα και τον Γκάλο στη δεξιά. Πόνσε και Λιβάγια ήταν οι δύο επιθετικοί, ενώ την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου και Χουλτ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας.

Από την πλευρά του Άρη, ο Ερέρα παρέταξε τους Θεσσαλονικείς με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα αποτελούν από δεξιά προς τα αριστερά οι Κωνσταντινίδης, Μάβραϊ, Μπάσα, Βαλεριάνος. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν ο Σιώπης με τον Ματίγια. Ο Γκάμα έπαιξε αριστερά, ο Κολάσο δεξιά. Επιτελικός ήταν ο Ντιγκινί και μοναδικος προωθημένος ο Ματέο Γκαρσία.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεγ, Μπογέ, Λιβάγια, Γκάλο, Πόνσε

Άρης: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Μπάσα, Ντιγκινί, Κολάσο, Γκαρσία, Βαλεριάνος, Γκάμα, Ματίγια, Σιώπης, Μάβραϊ

Η ΦΑΣΗ Το 1-0 με τον Μπογέ. Ο Αργεντινός συνδυάστηκε με τον συμπατριώτη του, Πόνσε, βγήκε στον κενό χώρο, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και το κενό στην άμυνα του Άρη και αφού ήλθε ενώπιος ενωπίω με τον Κουέστα, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Τα άκουσε ο Τζήλος λόγω κάποιων αποφάσεων που αφορούσαν σφυρίγματα φάουλ στο χώρο του κέντρου.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς, μόλις στο 5', με γκολ του Λούκας Μπογέ, ύστερα από συνεργασία με τον Πόνσε, οι οποίοι μόνο λουκούμια δεν κέρασαν στη φάση, στους αμυντικούς του Άρη. Η Ένωση κατάφερε να αποβάλλει το άγχος και λογικά έπρεπε να παίξει περισσότερο ελεύθερα και να λειτουργήσει περισσότερο δημιουργικά, για να κλειδώσει τη νίκη, αφού ο Άρης ανοίχτηκε περισσότερο και πίεσε για την ισοφάριση. Αυτό βέβαια δεν το είδαμε. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και περίμεναν να τους βρούνε ανοιχτούς στα μετόπισθεν.

Στο 9' ο Πόνσε με κεφαλιά ανάγκασε τον Κουέστα να εκτιναχθεί στο αριστερό του παραθυράκι και να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 25' ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Γκάμα, ύστερα από αντεπίθεση, ενώ στο 28' η λάθος συνεννόηση του Μάβραϊ με τον Κουέστα παραλίγο να οδηγήσει σε αυτογκόλ, ο Ισπανός τερματοφύλακας όμως διόρθωσε με τάκλιν το κακό γύρισμα του συμπαίκτη του.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μάζεψε τις γραμμές της και έψαξε το γκολ της νίκης. Στο 56' ο Πόνσε δεν το κατάφερε, αλλά ένα λεπτό αργότερα το πέτυχε με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-0 ύστερα από καταπληκτική συνεργασία με τον Μπακάκη. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το τέρμα του Λιβάγια στο 72', με τον Κροάτη να γράφει το τελικό 4-0.

Η ΑΕΚ έχει πλέον 16 βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε στους 12.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags