Facebook Pixel Sportdog.gr | Μήνυμα τίτλου στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» και τον Παναθηναϊκό και… δεν βλέπει κανέναν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-29 23:25:00

Μήνυμα τίτλου στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» και τον Παναθηναϊκό και… δεν βλέπει κανέναν (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μήνυμα τίτλου στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» και τον Παναθηναϊκό και… δεν βλέπει κανέναν (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 2-0, έμεινε αήττητος και μόνος στην κορυφή.

 

Ο ΠΑΟΚ αν και τα βρήκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην εξαιρετική ομάδα του Παναθηναϊκού, πάτησε… γκάζι στο δεύτερο και με γκολ των Πρίγιοβιτς στο 51’ και Λημνιού στο 76’, μετά από ασίστ του Ζαμπά, έφτασε στη νίκη με 2-0 που τον ανέβασε και μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Το ντέρμπι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του καλή στιγμή μόλις στο δεύτερο λεπτό όταν ο Βιεϊρίνια βρήκε ωραία τον Κάνιας, αλλά το σου του εντός περιοχής έφυγε άουτ. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν τα έχασε από την έδρα και την ορμητικότητα του Δικεφάλου και στο 6’ έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπουζούκης βρήκε τον Μακέντα με τρομερή κάθετη μέσα στην περιοχή, αυτός ντρίμπλαρε τον Πασχαλάκη, όμως τον πρόλαβε ο Βαρέλα και έκοψε. Ο Ιταλός μάλιστα βρέθηκε και στο έδαφος, όμως από το ριπλέι φάνηκε πως δεν ήταν πέναλτι.

Όπως ήταν λογικό, στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να σπάσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Πρασίνων. Ο Γιώργος Δώνης όμως είχε στήσει καλά τους Πράσινους και έτσι οι Θεσσαλονικείς απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτά των Κάνιας και Βέρνμπλουμ που δεν ανησύχησαν τον Διούδη, ο οποίος στο 30’ σταμάτησε εντυπωσιακά την εκπληκτική κεφαλιά του Πρίγιοβιτς από πολύ κοντά. Ο Σέρβος νωρίτερα είχε ζητήσει και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαυρομάτη, όμως το ριπλέι δεν τον δικαίωσε. Στο τελευταίο τέταρτο το Τριφύλλι ισορρόπησε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε μόλις στο 48ο λεπτό, όταν ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά από πολύ κοντά, αλλά ο Διούδης και πάλι του είπε «όχι». Ωστόσο, στο 51’ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Ζαμπά κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Πρίγιοβιτς ολομόναχος από κοντά έγραψε το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 54’ ο Μπουζούλης έπιασε ωραία το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ, ο οποίος στα επόμενα λεπτά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και μπορούσε πλέον να πατάει πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι λοιπόν, στο 76ο λεπτό ο Λημνιός που λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε μπει στο γήπεδο ως αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε ωραία την ασίστ του Ζαμπά και πάλι και νίκησε εξ επαφής τον Διούδη για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στα επόμενα λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί οι Πρίγιοβιτς και Λημνιός να ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης, ωστόσο ο κορυφαίος της βραδιάς ήταν ο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος έκανε άλλη μία ματσάρα, ταλαιπώρησε την πράσινη άμυνα και δημιούργησε και τα δύο γκολ.
 

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Λημνιού, 24 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ήταν η κορυφαία στιγμή του ντέρμπι. Ο μικρός μπήκε μέσα και στην πρώτη του επαφή… καθάρισε το ντέρμπι.


ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Υπήρξαν δύο φάσεις που ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός φώναξαν για πέναλτι, ωστόσο δεν υπήρχε παράβαση. Άφησε το παιχνίδι ο ρέφερι παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα και είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι.


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πήρε άλλο ένα ντέρμπι, έκανε το 8/8 στο πρωτάθλημα και όντας μόνος του πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, δικαιούται να αισθάνεται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, αλλά δεν άντεξε στην καυτή Τούμπα, κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο.


ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος συνολικά, δικαίως έφτασε στη νίκη και πλέον έχει ένα τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα για να συνεχίσει στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός παρά το 4-4-2 έπαιξε αμυντικά, έψαξε την αντεπίθεση, όμως δεν μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (82’ Ουάρντα), Πέλκας (53’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (4-4-2): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα, Καμπετσής (77’ Μουνιέ).

Διαιτητής: Γενς Μάαε (Δανίας).


ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 2-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags