Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πέταξε» με τους μικρούς η ΑΕΚ - Έριξε τέσσερα στον Απόλλωνα και προκρίθηκε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-10-31 16:50:00

«Πέταξε» με τους μικρούς η ΑΕΚ - Έριξε τέσσερα στον Απόλλωνα και προκρίθηκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
«Πέταξε» με τους μικρούς η ΑΕΚ - Έριξε τέσσερα στον Απόλλωνα και προκρίθηκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετο 4-0 επί του Απόλλωνα στη Λάρισα.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα η ΑΕΚ νίκησε με 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Το σκορ για την Ένωση άνοιξε ο Άλεφ στο 41' και στο 45' έγινε το 0-2 με αυτογκόλ του Αγιώτη. Το 0-3 έγραψε ο Μπότος στο 76' και το τελικό 0-4 έκανε ο πιτσιρικάς Σαρδέλης στο 90', σε ένα ματς που ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε αρκετούς μικρούς, οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά πράγματα στο μέλλον.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο αγώνας στη Φιλιππούπολη ήταν πολύ κακός στο ξεκίνημα, αφού η ΑΕΚ ναι μεν τον ήλεγχε, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα. Φυσικά, η κακή εικόνα της Ένωσης ήταν απόρροια και των πολλών αλλαγών, όμως όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο οι παίκτες έβρισκαν τα πατήματά τους και έδειχναν πιο επικίνδυνοι μπροστά στην εστία του Κουτογλίδη.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 25' με ένα πλασέ του Μπότου από πλευράς Ένωσης, ενώ στο 31' ο Γιακουμάκης απείλησε ακόμα περισσότερο με ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 37', όταν ο Γιαννιώτας έφυγε σε θέση τετ α τετ με τον Κουτογλίδη, πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. 

Η πίεση της ΑΕΚ μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ στο 41', όταν ο Σβάρνας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπότος άφησε τη μπάλα στον Αλέφ, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και σκόραρε. Πριν κλείσει το ημίχρονο οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με αυτογκόλ του Αγιώτη στο 45', με τον παίκτη του Απόλλωνα να πέφτει να απομακρύνει την σέντρα του Γιαννιώτα, αλλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη μπήκαν πολύ ορεξάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν ασφυκτικά τον Απόλλωνα για ένα τρίτο γκολ. Μπότος στο 52' και Άλεφ στο 53' έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την ΑΕΚ, ενώ στο 58' η καρφωτή κεφαλιά του ολομόναχου Οικονόμου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του κίπερ του Απόλλωνα.

Ο ρυθμός μπορεί να έπεσε λίγο στη συνέχεια, όμως η Ένωση δεν σταμάτησε να παίζει για το τρίτο γκολ, το οποίο πέτυχε τελικά με τον Μπότο στο 76'. Ο νεαρός άσος της ΑΕΚ σκόραρε ύστερα από όμορφο γύρισμα του Γιακουμάκη στην αντεπίθεση. Το τελικό 0-4 έγραψε ο νεαρός Σαρδέλης στο 90', με τη νίκη να σημαίνει και πρόκριση για τους Κιτρινόμαυρους στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Πολλοί πιτσιρικάδες ξεχώρισαν σήμερα από πλευράς ΑΕΚ, όμως ο Μπότος κέρδισε στο... νήμα το βραβείο του καλύτερου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν πολύ κινητικός και ορεξάτος, μέσα σε πολλές φάσεις και μάλιστα πέτυχε και ένα γκολ, δείχνοντας ότι μπορεί να υπολογίζεται κανονικά για το μέλλον

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Λαμπρόπουλος και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, ο Σβάρνας στο δεξί άκρο και ο Γιαννούτσος στο αριστερό. Μοράν και Άλεφ ήταν τα δύο χαφ. Μπροστά τριάδα ήταν οι Γιούσης, Μπότος και Γιαννιώτας και στην επίθεση ήταν ο Γιακουμάκης.

Από πλευράς Απόλλωνα ο Μαρσέλο Τροΐζι παρέταξε τους Κουτογλίδη, Σκούπρα, Κουρτεσιώτη, Κοντοέ, Αγιώτη, Χατζή, Μπιμάι, Λίταινα, Κοντοθανάση, Καμπέρη και Γαρυφαλλόπουλο.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ του Άλεφ που άνοιξε την άμυνα του Απόλλωνα. Ο Γιαννιώτας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Βραζιλιάνος χαφ έλυσε τον... γόρδιο δεσμό, κάνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η αναμέτρηση για τους διαιτητές, με μόνη εξαίρεση το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, που από το ριπλέι μοιάζει να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ ο Γιακουμάκης στο ξεκίνημα της φάσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 4-0, παίρνοντας και την πρόκριση.

ΠΑΤΑ ΤΟ: 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags