Facebook Pixel Ανάλυση για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και η μάχη Δώνη-Ουζουνίδη - «Πώς βλέπω Μακέντα-Πόνσε»
| 2018-11-03 09:40:00

«Ποιος φόβος; - Δύσκολο για Ουζουνίδη - Πώς βλέπω Μακέντα-Πόνσε - Σήμερα θα υποστηρίζω...»

του Γιώργου Κτενά
«Ποιος φόβος; - Δύσκολο για Ουζουνίδη - Πώς βλέπω Μακέντα-Πόνσε - Σήμερα θα υποστηρίζω...»

Σούπερ ανάλυση από τον Αντώνη Πετρόπουλο για το αποψινό ντέρμπι.

Στον Παναθηναϊκό δίνει προβάδισμα για νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Αντώνης Πετρόπουλος, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr.

Ο 32χρονος επιθετικός, που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, τόνισε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στα σημεία, ενώ περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τη μάχη μεταξύ του Γιώργου Δώνη και του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο έμπειρος φορ αναφέρθηκε στην παρουσία των Φεντερίκο Μακέντα και Έκι Πόνσε, συμπληρώνοντας ότι ένας επιθετικός χρειάζεται βοήθεια από τους συμπαίκτες του για να σκοράρει.

«Ο Παναθηναϊκός παρόλο που έχει νεανική ομάδα και καινούργιο προπονητή, έχει παρουσιάσει πολύ καλό σύνολο. Με τα νέα παιδιά αλλά και τους ξένους που διαθέτει, προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για την ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως η βαθμολογική διαφορά δεν είναι μεγάλη, οπότε θα δούμε ένα κανονικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Αμφίρροπο ματς», ήταν το αρχικό σχόλιο του 32χρονου επιθετικού, που στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Σε ένα ντέρμπι παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Είναι βέβαιο ότι οι δύο προπονητές ξέρουν τα ατού και τις αδυναμίες που υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός έχει πιο πολύ ενθουσιασμό, έχει φρεσκάδα. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια, έχει αέρα πρωταθλητή. Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια στα γήπεδα, αλλά και από τη συμμετοχή μου σε τέτοια ντέρμπι, πιστεύω ότι θα κριθεί στα σημεία».

«Δεν έχουν να φοβηθούν κάτι...»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιαστεί επηρεασμένος, ψυχολογικά, μετά από την ήττα στο ντέρμπι της Τούμπας; Η ομάδα του απαρτίζεται, ως επί το πλείστον, από νέα παιδιά.

«Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν να φοβηθούν κάτι, είναι νεανική ομάδα και, φυσικά, δεν υπάρχει κουβέντα για το μέγεθος του συλλόγου. Είναι πολύ μεγάλο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να γαλουχήσουν τα νέα παιδιά, να καταλάβουν το μέγεθος της ομάδας στην οποία αγωνίζονται. Να καταλάβουν τι εστί πράσινη φανέλα. Βλέπουμε, άλλωστε, ότι και ο κόσμος στηρίζει την ομάδα στη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται. Ο κύριος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό κράμα παικτών, ενώ και η παρουσία του Νταμπίζα παρέχει σιγουριά και ηρεμία. Στην Τούμπα, άλλωστε, άντεξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, δεν έχασε με τα χέρια κάτω. Έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση».

«Ανάμεικτα συναισθήματα για Ουζουνίδη»

Πώς βλέπετε τη μάχη των πάγκων, ανάμεσα σε Δώνη και Ουζουνίδη;

«Θεωρώ ότι ο Ουζουνίδης θα έχει ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί πέρσι ήταν εκείνος που κράτησε τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα. Είναι επαγγελματίας, βέβαια, έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ΑΕΚ, κάνει συνεχώς βήματα προόδου στην καριέρα του. Πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι προπονητές, με βήματα προόδου, μακάρι να εργαστεί και στο εξωτερικό κάποια στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ο Δώνης έχει εργαστεί στο εξωτερικό, όλοι ξέρουν πόσο καλός προπονητής είναι και το έχει αποδείξει. Θεωρώ ότι η μάχη των πάγκων θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί πρόκειται για δύο έμπειρους ανθρώπους, που γνωρίζονται καλά, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη των πάγκων, ίσως το μεγαλύτερο στο ντέρμπι».

Μακέντα εναντίον Πόνσε

Η άποψή σας για τους Πόνσε και Μακέντα;

«Τον Μακέντα τον είχα δει στην Ιταλία όταν είχα παίξει στην Μπάρι, θεωρώ ότι ταιριάζει κουτί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά χρειάζεται να έχει βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Ο Πόνσε από την άλλη είναι αξιόλογος, όπως και το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχε πριν έρθει στην ΑΕΚ. Ένας επιθετικός πρέπει να έχει την ικανότητα να σκοράρει, αλλά χρειάζεται και η βοήθεια των συμπαικτών του για να το κάνει αυτό».

Τέλος, θα ήθελε να μου πείτε για ποια από τις δύο ομάδες, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ, έχετε εντονότερα συναισθήματα.

«Υπάρχει ταύτιση με τον Παναθηναϊκό, το γνωρίζουν όλοι αυτό. Ήμουν πέντε χρόνια στην ομάδα, όλοι γνωρίζουν τα συναισθήματά μου. Την ΑΕΚ τη σεβάστηκα, προσπάθησα να τη βοηθήσω με τα γκολ μου. Αλλά δίνω προβάδισμα για τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ακριβώς λόγω των συναισθημάτων μου».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags