Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρώτη γκέλα! Ο Ατρόμητος δεν... μάσησε και σταμάτησε τον ΠΑΟΚ - «Φωνές» για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-03 17:51:00

Πρώτη γκέλα! Ο Ατρόμητος δεν... μάσησε και σταμάτησε τον ΠΑΟΚ - «Φωνές» για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Πρώτη γκέλα! Ο Ατρόμητος δεν... μάσησε και σταμάτησε τον ΠΑΟΚ - «Φωνές» για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

1-1 στο ντέρμπι κορυφής στο Περιστέρι.

Την πρώτη του απώλεια βαθμών είχε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, μένοντας στο 1-1, ύστερα από ένα ματς που είχε αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις.

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Κρέσπο στο 40', με τον Ουγκράι να διαμορφώνει το τελικό 1-1 με γκολ στο 73'. Οι "ασπρόμαυροι" διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για δύο φάσεις, ένα λάθος οφσάιντ στον Ελ Καντουρί στο 3' και ένα πέναλτι που έγινε πάνω στον Μαροκινό στο 24' και δεν δόθηκε.

TO MAΤΣ: Ο αγώνας στο Περιστέρι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα, αλλά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο ανήκει στον Ατρόμητο στο 18'. Σε εκείνο το σημείο ο Ουγκράι πήγε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αλλά δεν του έκανε το χατίρι το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Ούγγρος έπιασε ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πίσω από την σέντρα, όμως είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τον έλεγχο και παρότι δεν είχε μεγάλες φάσεις, κατάφερε στην πρώτη σοβαρή του επίσκεψη στα "καρέ" του Ατρομήτου να πάρει το προβάδισμα. Στο 40' ο Βαρέλα έκανε φοβερή προσπάθεια από αριστερά, μετά από εκτέλεση φάουλ, μπήκε στην περιοχή και έβγαλε στον έτερο κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου, Κρέσπο, που με δυνατό σουτ νίκησε τον Μέγερι για το 0-1, που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. 

Ένα πρώτο μέρος, το οποίο είχε αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις, όπως αυτή του 3' όπου κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Ελ Καντουρί, ο οποίος ανατράπηκε στο 24' από τον Στρούγγη, όμως ο διαιτητής Τζήλος έδειξε συνέχεια στο ματς.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους κύλησαν σχετικά ήρεμα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία, αλλά τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το παιχνίδι και να απειλεί στο 66' με ένα πλασέ του Ζαμπά, που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μέγερι. Σε μια από τις λιγοστές απειλητικές παρουσίες του στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον καλύτερο παίκτη του, τον Ουγκράι.

Ο Ούγγρος πήρε την μπάλα από τον Κιβρακίδη στο 73', μπήκε στην περιοχή και με όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα απέκτησε άγρια ομορφιά, καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το τρίποντο.

Στο 84' ο Βέρνμπλουμ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στο σουτ στην κίνηση που έκανε μέσα από την περιοχή σε γύρισμα του Λημνιού, ενώ στο 87' ο Πρίγιοβιτς από κοντά πλάσαρε πολύ έξω. Στο 92' ο Κωτσόπουλος πήρε την μπάλα από τον Ούμπιδες, μετά από λάθος της "ασπρόμαυρης" άμυνας, όμως το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, με την συγκεκριμένη να είναι η τελευταία σημαντική φάση της αναμέτρησης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ουγκράι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς ο Ούγγρος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και ουσιαστικά "έκοψε" το σερί του ΠΑΟΚ, που μέχρι τώρα μετρούσε 8/8.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 3-5-2 παρατάχθηκε ο Ατρόμητος, έχοντας τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια και τους Στρούγγη, Καρασαλίδη και Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ πήραν θέση οι Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλαζιτς, Σάκις και Μπρούνο, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ουγκράι και Μούγιακιτς.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Κρέσπο, Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος στο δεξί άκρο και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό. Οι Βέρνμπλουμ και Κάνιας ήταν τα δύο χαφ, τριάδα μπροστά τους ήταν οι Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Ζαμπά και στην επίθεση ήταν ο Πρίγιοβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Στρούγγης (46' Ενσικουλού), Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο (87' Ουμπίδες), Μούγιακιτς (46' Κωτσόπουλος), Ουγκράι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (77' Πέλκας) Ελ Καντουρί (82' Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (67' Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Η ΦΑΣΗ: Στο 18' της αναμέτρησης παραλίγο να μπει το γκολ της αγωνιστικής. Ο Ουγκράι έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό πίσω από την σέντρα, όμως είδε την μπάλα να χτυπάει το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη και να φεύγει άουτ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Αρκετές ήταν οι φάσεις που δυσκόλεψαν τον Τζήλο και τους βοηθούς του στο Περιστέρι. Η πρώτη σημειώθηκε μόλις στο 3', όταν ο Ζαμπά έβγαλε την κάθετη στον Ελ Καντουρί, όμως ο Μαροκινός υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ κι ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μέγερι. Η δεύτερη αμφισβητούμενη ήρθε στο 24' με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ελ Καντουρί, ο οποίος ανατράπηκε από τον Στρούγγη μέσα στην περιοχή, με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για πέναλτι, αλλά τον Τζήλο να μην δείχνει την άσπρη βούλα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες, να βγαίνουν για το γκολ μετά το 1-1, αλλα τελικά να μένουν στην ισοπαλία, που διατήρησε την μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς. 

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags