Facebook Pixel Sportdog.gr | Το χ-άρηκε ο ΠΑΟΚ! Ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ - Σπάνιες ευκαιρίες ο ΠΑΟ, έχασε έδαφος η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-03 20:56:00

Το χ-άρηκε ο ΠΑΟΚ! Ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ - Σπάνιες ευκαιρίες ο ΠΑΟ, έχασε έδαφος η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το χ-άρηκε ο ΠΑΟΚ! Ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ - Σπάνιες ευκαιρίες ο ΠΑΟ, έχασε έδαφος η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες σε πολύ ωραίο ματς.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 σε ένα ντέρμπι που είχε πολύ καλό ρυθμό και μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν, με τον Παναθηναϊκό να έχει τις κορυφαίες ευκαιρίες με Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη να αστοχούν σε μπαράζ σημαντικών φάσεων στο 66’ και στο 68’.

Το αποτέλεσμα αυτό βόλεψε τον ΠΑΟΚ, που παραμένει πρώτος με 6 βαθμούς διαφορά από την τρίτη ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4’ με ωραίο μονοκόμματο σουτ του Γιόχανσον από τα δεξιά, που πέρασε λίγο άουτ. Η φάση αυτή αποτέλεσε την…  εξαίρεση του πρώτου ημιώρου, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά και να μη φαίνονται διατεθειμένες να πάρουν το παραμικρό ρίσκο. Ο Παναθηναϊκός είχε μια «υποψία» ευκαιρίας με τον Μπουζούκη στο 17’, όμως στο 31’ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε στον Μακέντα και αυτός πλάσαρε εντός περιοχής, όμως το σουτ του δεν ήταν το ιδανικό, με τον Μπάρκας να πέφτει και να μπλοκάρει.

Η ΑΕΚ «ξύπνησε» μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 35’ ο Μαυρομάτης έκανε λάθος και ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Τριφυλλιού. Ωστόσο, έκανε πολύ κακή σέντρα για τον Μάνταλο, που περίμενε μόνος του στη μικρή περιοχή, και η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Χουλτ σέντραρε από τα αριστερά και ο Πόνσε έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Διούδη να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο σε σχέση με το πρώτο, όμως πήρε… φωτιά στο τελευταίο ημίωρο με εκατέρωθεν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 61’ ο Λιβάγια έκανε ωραία ατομική ενέργεια και δεξί σουτ υποχρεώνοντας τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 64’ μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου πέρασε λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στο 66’, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Μπουζούκης σούταρε ελάχιστα άουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή και στο 67’ ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά αστόχησε υπό την πίεση της άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 68’, με τον Χατζηθεοδωρίδη να φεύγει τετ α τετ με τον Μπάρκα και να πλασάρει αδύναμα πάνω στον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ να προσπαθεί κυρίως να χτυπήσει στην κόντρα. Ωστόσο, πέραν ενός διαγώνιου σουτ του Μακέντα, που μπλάκαρε ο Μπάρκας στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν σημειώθηκε κάποια κλασσική ευκαιρία και το 0-0 δεν άλλαξε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Μπάρκας επενέβη όποτε χρειάστηκε, κρατώντας ανέπαφη την εστία της ΑΕΚ στις ευκαιρίες των Μακέντα (31’ και 93’) και Χατζηθεοδωρίδη (68’).

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 3-4-2-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Τερματοφύλακας ο Διούδης, με τους Πούγγουρα, Μαυρομάτη και Κουλιμπαλί στην τριάδα της άμυνας, τον Γιόχανσον να καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά και τον Ινσούα την αριστερή. Ως δίδυμο στον άξονα έπαιξαν οι Δώνης και Κουρμπέλης. Στην κορυφή της επίθεση κινήθηκε ο Μακέντα, έχοντας τον Μπουζούκη στα δεξιά και τον Χατζηγιοβάνη στα αριστερά του.

Η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη αγωνίστηκε με 4-4-1-1. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μάνταλο αριστερά και τον Μπογέ δεξιά. Ο Λιβάγια κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πόνσε.

Η ΦΑΣΗ: Η τρομερή ευκαιρία του Γιάννη Μπουζούκη ήταν μάλλον η μεγαλύτερη από τις αρκετές που σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Μπάρκας δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για να επέμβει εάν το σουτ του Έλληνα άσου έβρισκε στόχο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O Αυστριακός Όλιβερ Ντράχτα είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές, ελέγχεται όμως για την απόφαση να μην υποδείξει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 49’, σε μαρκάρισμα του Πούγγουρα στον Λιβάγια. Η φάση, πάντως, ήταν πολύ δύσκολη. Στο 75’ ο επόπτης έκανε λάθος «κόβοντας» τον Μακέντα με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Στο ΟΑΚΑ έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη και τους προπονητές τους να παραδίδουν… μαθήματα τακτικής. Η ΑΕΚ σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, αφού έμεινε 6 βαθμούς μακριά από τον ΠΑΟΚ, που είναι στην κορυφή. Όσο για τον Παναθηναϊκό, απέδειξε ότι η πολύ καλή φετινή του πορεία μόνο τυχαία δεν είναι, αφού έπαιξε στα ίσια την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης (62’ Κάτσε), Ινσούα, Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (62’ Χατζηθεοδωρίδης).
ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72’ Γκάλο), Πόνσε (78’ Κλωναρίδης).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags