Facebook Pixel Sportdog.gr | Διαστημικός Ολυμπιακός, ξέσπασε με «5άρα» - Στο κόλπο της πρόκρισης, φορτσάτος για ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-11-08 23:53:00

Διαστημικός Ολυμπιακός, ξέσπασε με «5άρα» - Στο κόλπο της πρόκρισης, φορτσάτος για ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Διαστημικός Ολυμπιακός, ξέσπασε με «5άρα» - Στο κόλπο της πρόκρισης, φορτσάτος για ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετη νίκη επί της Ντουντελάνζ (5-1) πριν το ντέρμπι.

Μετά από συνεχόμενες αναμετρήσεις με πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός τα έβαλε… μαζεμένα απόψε!

Οι Ερυθρόλευκοι διέλυσαν τη Ντουντελάνζ με 5-1, μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης από τους ομίλους του Europa League και πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από νωρίς, καθώς προηγήθηκε με 4-0 από το ημίχρονο. Δύο γκολ πέτυχε ο Φορτούνης και από ένα οι Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος και Χασάν. Με τη νίκη αυτή, οι Πειραιώτες έχουν 7 βαθμούς και είναι ισόβαθμοι με τη Μίλαν, έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο, Ρεάλ Μπέτις.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς πολύ δυνατά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Ντουντελάνζ. Μόλις στο 4’ ο Ποντένσε πλάσαρε σε κενό τέρμα, με τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε το 1-0, καθώς μετά από σουτ του Καμαρά, ο Τοροσίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με «τακουνάκι» άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς ήδη από το 15’, όταν ο Φορτούνης έκανε το 2-0 μετά από με ωραίο πλασέ στην κίνηση από παράλληλο γύρισμα του Τσιμίκα.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κάθε φάση «μύριζε» γκολ. Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Φορτούνη, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εκπληκτικό τελείωμα «γράφοντας» το 3-0 με φοβερό «ψαλιδάκι»! Στο 36’ οι Φετφατζίδης (μπήκε αλλαγή στη θέση του τραυματία Ναουέλ) και Ποντένσε έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας το 4-0 με κεφαλιά από σέντρα του Ποντένσε!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ποντένσε να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία στο 46’, ενώ στο 48’ ο Νάτχο τραυματίστηκε μετά από σκληρό πάτημα του Σνελ στον αστράγαλό του. Ο Ισραηλινός παραλίγο να σκοράρει κουτσαίνοντας στο 51’, όταν το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ και στο 62’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, η δεύτερη μετά από αυτή του Ναουέλ.

Στο 69’ η Ντουντελάνζ πέτυχε το γκολ της τιμής, καθώς μείωσε σε 4-1 με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Σινάνι. Μάλιστα, αυτό το γκολ ήταν ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο της ομάδας του Λουξεμβούργου στην ιστορία της στους ομίλους του Europa League. Στο 70’ ήταν η σειρά του Χασάν (είχε μπει αλλαγή αντί του Φορτούνη στο 56’) να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με κοντινή προβολή έπειτα από συρτό αριστερό πλασέ του Φετφατζίδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μια χορταστική εμφάνιση με δύο γκολ και μια ασίστ, προτού αντικατασταθεί στο 56’ για να πάρει ανάσες ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Ντανιέλ Ποντένσε, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος σε όλο το παιχνίδι.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Σα κάτω από τα δοκάρια και οι Τσιμίκας, Μιράντα, Σισέ και Τοροσίδης στην τετράδα της άμυνας, από αριστερά προς δεξιά. Στα χαφ έπαιξαν ως δίδυμο οι Νάτχο και Καμαρά, με τον Φορτούνη σε οργανωτικό ρόλο και τους Ποντένσε και Ναουέλ στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος.

Η ΦΑΣΗ: Το καταπληκτικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που έκανε το 3-0, βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερη της αγωνιστικής στο Europa League.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τσέχος διαιτητής, Πετρ Αντρελεάνου, είχε καλή διαιτησία σε ένα εύκολο ματς. Έπρεπε, όμως, να δείξει απευθείας κόκκινη και όχι κίτρινη στον Σνελ για το εγκληματικό πάτημα στον αστράγαλο του Νάτχο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Ισραηλινού στο 48’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Τα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι πως αφενός ξέσπασε κάνοντας χορταστική εμφάνιση και πετυχαίνοντας 5 γκολ και αφετέρου ότι μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης μετά το «2 στα 2» επί της Ντουντελάνζ.

Στα αρνητικά συγκαταλέγονται οι τραυματισμοί των Ναουέλ και Νάτχο, που ενδέχεταια να τους στερήσουν τη συμμετοχή στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Oι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Νάτχο (61' λ.τρ. Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (56' Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (34' λ.τρ Φετφατζίδης) και Λάζαρος.
ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Γιορντάνοβ, Πρέμπε, Σνελ, Μελίσε, Στολτς (85' Στρουμπφ), Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Κουτουριέ, Σινάνι και Τουρπέλ (74' Πέρες).

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Μπέτις 8 (6-2)
Μίλαν 7 (6-4)
Ολυμπιακός 7 (8-4)
Ντουντελάνζ 0 (1-11)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

5η αγωνιστική / 29 Νοεμβρίου
Μπέτις – Ολυμπιακός (19:55)
Μίλαν – Ντουντελάνζ (19:55)

6η αγωνιστική / 13 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός – Μίλαν (22:00)
Ντουντελάνζ – Μπέτις (22:00)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags