Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες για Λουτσέσκου: «Έγινε επίσημα ΠΑΟΚ, ευκαιρία για Βέρνμπλουμ - Μπερδεμένοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός»
| 2018-11-17 21:36:00

Ατακάρες για Λουτσέσκου: «Έγινε επίσημα ΠΑΟΚ, ευκαιρία για Βέρνμπλουμ - Μπερδεμένοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες για Λουτσέσκου: «Έγινε επίσημα ΠΑΟΚ, ευκαιρία για Βέρνμπλουμ - Μπερδεμένοι ΑΕΚ, Ολυμπιακός»

«Ασπρόμαυρος» ρεπόρτερ αναλύει τα του Δικεφάλου. Tα... πάντα όλα!

Την άποψη, ότι ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι βάζουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον εξέφρασε ο Αντώνης Τσακαλέας. Ο ρεπόρτερ του Δικεφάλου μίλησε στο Sportdog για τη βαθμολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπέρ των Θεσσαλονικιών μετά τις γκέλες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Παράλληλα σχολίασε το ντέρμπι των αιωνίων, τα παράπονα που έχουν οι Πειραιώτες για τη διαιτησία αλλά και πόσο ωφελεί τον ΠΑΟΚ η διακοπή του πρωταθλήματος. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πως σου φάνηκε ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό;

«Στο πρώτο ημίχρονο, η αδυναμία του Παναιτωλικού να κρατήσει μπάλα, του επέτρεψε να τον κλείσει στα καρέ του. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε μια από τις τελικές που είχε. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τα γκολ που έψαχνε με τον γνώριμο τρόπο. Ενα από τον Πρίγιοβιτς, ασχέτως αν δεν του χρεώθηκε, και ένα από στατικό φάση. Για πρώτη φορά απουσίαζαν ταυτόχρονα οι Μάτος και Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να παίζει με αυτούς σε ρόλο δημιουργού, και η απουσία τους δεν φάνηκε».

Με τις γκέλες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού πιστεύεις, ότι ο δρόμος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ ανοίγεται διάπλατα πλέον;

«Ο Λουτσέσκου έγινε 100% ΠΑΟΚ με τη δήλωση που έκανε. Πλέον, έχει καταλάβει αυτό το κλαμπ στον απόλυτο βαθμό. «Ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, είναι ο ΠΑΟΚ» είπε και άδικο δεν έχει. Είναι άλλο το να κυνηγάς να βρεθείς στην πρώτη θέση και άλλο να είσαι στη πρώτη θέση και να τρέχεις για να μη σε φτάσουν. Και στα δυο χρειάζεσαι νίκες, αλλά οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Το να κυνηγά τον πρώτο, το έχει ζήσει ο ΠΑΟΚ. Το να είναι πρώτος και να τον κυνηγούν όλοι, δεν το έχει ζήσει σε διάρκεια χρόνου. Μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ τρέχει και οι άλλοι... βάζουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο».

Ο Ατρόμητος συνεχίζει ακάθεκτος. Πιστεύεις, ότι μπορεί να κονταροχτυπηθεί με τον ΠΑΟΚ;

«Ο,τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ, ισχύει και για τον Ατρόμητο. Είναι άλλο να κυνηγάς τους μεγάλος και άλλο να σε κυνηγούν οι μεγάλοι. Οταν τελειώσει ο πρώτος γύρος, θα μπορούμε να μιλήσουμε και για τον Ατρόμητο, και το λέω αυτό διότι ο Ατρόμητος έχει ακόμα ματς με τους «μεγάλους» ενώ ο ΠΑΟΚ τα έδωσε».

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πως σου φάνηκε;

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πόσες φορές μπορεί να είναι μια ομάδα άτυχη. Σε μια φάση; Σε δυο; Σε πέντε; Το ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μόλις δυο γκολ κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενώ οι φάσεις που δημιούργησε σε αυτά τα ματς συνολικά είναι... μισή ώρα στιγμιότυπα στη τηλεόραση, είναι και θέμα ικανότητας».

Από αυτό το ματς οι Πειραιώτες έφυγαν με παράπονα για τη διαιτησία. Πως σχολιάζεις το γεγονός, ότι οι ίδιοι ζητούσαν ξένους ρέφεριζ και τώρα δεν ικανοποιημένοι;

«Λάθη θα κάνει και ο Ελληνας διαιτητής, και ο ξένος και ο... εξωγήινος. Νομίζω οτι το μεγάλο πρόβλημα με την Ελληνική διαιτησία ήταν η αίσθηση πως οι Ελληνες διαιτητές σφύριζαν όντας επηρεασμένοι από το περιβάλλον, κάτι που οι ξένοι διαιτητές δεν το έχουν. Αυτό, δε σημαίνει πως ένας ξένος διαιτητής δεν μπορεί να κάνει λάθη. Λάθη έκαναν και οι βοηθοί στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που ήταν ξένοι. Και λάθη εξόφθαλμα. Παράπονα τότε δεν άκουσα από τον Ολυμπιακό».

Πόσο θα ωφελήσει τον ΠΑΟΚ αυτή η διακοπή;

«Η διακοπή είναι εχθρός των ομάδων πουν έχουν ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και την ήττα από τη Βίντι, οπότε χρειαζόταν μια ηρεμία. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάει με νίκη στη διακοπή και το πέτυχε, ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα είναι... μπερδεμένοι για δυο εβδομάδες. Θα γίνεται αναμάσημα των συζητήσεων για τα δοκάρια, τους διαιτητές, τις μεταγραφές και ό,τι μπορείς να φανταστείτε. Οταν μια ομάδα δεν κερδίζει, φταίνε όλα. Ο ΠΑΟΚ έχει βατό πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα. Το κέρδος για τον ΠΑΟΚ θα είναι να δούμε αν το δίδυμο Βέρνμπλουμ – Μαουρίσιο, όπως σχεδιάστηκε το καλοκαίρι, μπορεί να ...εφαρμοστεί».

Τι έγινε με Μίχελ;

«Οπως οι ομάδες αλλάζουν επίπεδο με μια σειρά από ποδοσφαιριστές και χρειάζονται άλλους για να αντεπεξέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο που βρέθηκαν, έτσι συμβαίνει και σε επίπεδο στελεχών. Ο Λούμπος Μίχελ δεν ήταν τεχνικός διευθυντής πριν βρεθεί στον ΠΑΟΚ και για άνθρωπο που... έμαθε τη δουλειά εντός Τούμπας, τα πήγε καλά. Μετά από τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ προτίμησε έναν τεχνικό διευθυντή με σαφώς πιο γεμάτο βιογραφικό σε αυτή τη θέση, τον Μάριο Μπράνκο».

Θα χαιρετήσουμε και Ουάρντα;

«Ο Αμρ Ουάρντα είναι από τις κλασικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αδικούν τους εαυτούς τους. Κάποιος τρίτος μπορεί να πει πως ο Λουτσέσκου δεν έχει ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με τον Αιγύπτιο, δεν έχει προσπαθήσει όσο θα έπρεπε για να αξιοποιήσει το ταλέντο του. Αυτό που σκέφτεται έτσι, μάλλον δεν έχει σκεφτεί το τι έκανε ο Αμρ Ουάρντα όταν κλήθηκε να δείξει το ταλέντο του. Πήρε μια φορά ευκαιρία, πήρε δεύτερη φορά ευκαιρία. Θα πάρει και τρίτη; Δυσκολο, αν και με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ντέρμπι στο πρωτάθλημα μέχρι τα Χριστούγεννα, δεν αποκλείω τίποτα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags