Facebook Pixel «Πολυεργαλείο» και... τσαμπουκάς ο Αρμενάκας - Αυτός είναι ο μικρός που τρελαίνει τον Παναθηναϊκό
| 2018-11-20 15:03:00

«Πολυεργαλείο» και... τσαμπουκάς - Αυτός είναι ο μικρός που τρελαίνει τον Δώνη - Πουθενά αλλού

του Γιώργου Κτενά
«Πολυεργαλείο» και... τσαμπουκάς - Αυτός είναι ο μικρός που τρελαίνει τον Δώνη - Πουθενά αλλού

Πού «τα έσπασε»; Γιατί δε μασάει τίποτα; Όλα για την ταλεντάρα.

Το όνομα του Πάνου Αρμενάκα υπάρχει στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, καθώς από τη Δευτέρα βρίσκεται στο Κορωπί και προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Πρόκειται για ένα παιδί 20 ετών, που δεν έχει παίξει επαγγελματικά παιχνίδια στην καριέρα του, αν και έχει προπονητικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Γι' αυτό και έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τον παίκτη που πριν από μερικά χρόνια, στα 15 του, είχε τη λεζάντα του μεγάλου ταλέντου στην Ευρώπη. 

Το sportdog.gr μίλησε με πηγές πολύ κοντά στον παίκτη, προκειμένου να μάθει περισσότερα για εκείνον και όσα τον συνοδεύουν.

Γιατί έφυγε από την Ουντινέζε

Τα report που συνοδεύουν την περίπτωσή του, κάνουν λόγο για αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Αρμενάκας μπορεί να παίξει σε πολλές περισσότερες θέσεις. Κύριο γνώρισμά του είναι ότι έχει και τα δύο πόδια δυνατά, άσχετα αν το καλό του είναι το αριστερό, γι' αυτό και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός εξτρέμ. Βέβαια, έχει αγωνιστεί πολλές φορές ως δεύτερος επιθετικός, αλλά οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά αναφέρουν ότι η θέση που του ταιριάζει περισσότερο από όλες είναι μεσοεπιθετικός. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να προσφέρει σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά σε μια ομάδα. 

Εξαιρετική σημασία έχει και το γεγονός ότι ζήτησε με δική του πρωτοβουλία από τους ανθρώπους της Ουντινέζε να μείνει ελεύθερος, ως free agent παίκτης, και δεν ήταν απόφαση της ιταλικής ομάδας να του λύσει το συμβόλαιο. Στην Ιταλία τον πίστευαν, αλλά ο Αρμενάκας ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του, παίρνοντας μάλιστα το ρίσκο να βρεθεί χωρίς ομάδα λίγες ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί πριν από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου: Είναι free agent πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία των καλοκαιρινών μεταγραφών. 

Οι προπονήσεις στην Αγγλία

Στην Αγγλία που βρέθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες ο Αρμενάκας, το έκανε απλώς για να μη μείνει πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Γι' αυτό και συμμετείχε στις προπονήσεις της Γουέστ Χαμ, προκειμένου να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Υπήρξαν ομάδες από την Αγγλία που ενδιαφέρθηκαν για να υπογράψουν μαζί του, αλλά στο πρωτάθλημα της χώρας υπάρχει μια παράμετρος: Η λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου γίνεται νωρίτερα από άλλες χώρες, με αποτέλεσμα η περίπτωση του Αρμενάκα να μην εμπίπτει στον κανονισμό των free agents. Δηλαδή, δεν μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της Αγγλία πριν από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου (όταν έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε είχε ήδη ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία). Παράλληλα, ενδιαφέρον για την περίπτωσή του υπήρξε και από ολλανδικές ομάδες, αλλά και από συλλόγους των σκανδιναβικών χωρών. Ο 20χρονος άσος, όμως, έχει υπομονή να ψάξει το καλύτερο για το μέλλον του, από τη στιγμή που δε δεσμεύεται από κάποιο συμβόλαιο.

Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός

Κάπου εδώ έρχεται ο Παναθηναϊκός, καθώς οι Πράσινοι είναι ομάδα που δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά και επενδύουν πάνω τους. Ο Αρμενάκας είναι άριστος στην τακτική (όπως οι περισσότεροι που έχουν περάσει από την Ιταλία) και έχει την όρεξη να διακριθεί. Αυτό που ψάχνει αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα που θα επενδύσει πάνω του και θα τον βελτιώσει μέσα στην επόμενη διετία. Θα αναπτύξει τις αρετές του και, παράλληλα, θα τον κάνει βασικό μέλος της.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν ξανά επαφή μαζί του, το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αρμενάκας ναι μεν μπορούσε να υπογράψει συμβόλαιο με τους Πράσινους, καθώς ήταν free agent, αλλά οι συνεργάτες του συλλόγου το είχαν αναβάλλει. Ο λόγος; Είχε κλείσει το ρόστερ του συλλόγου και ήθελαν να αξιολογήσουν πρώτα σε ποιες θέσεις θα υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός «τρέλανε» τον Δώνη - Έκανε απίστευτα πράγματα στο Κορωπί - Άφωνοι όλοι, εξέλιξη-φωτιά


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags