Facebook Pixel «Τρελάθηκε» ο Ιβάν και πήρε το «ψαλίδι» - «Στον αέρα» o Πέλκας - Τεράστιο ρίσκο στον ΠΑΟΚ
| 2018-11-22 12:42:00

«Τρελάθηκε» ο Ιβάν και πήρε το «ψαλίδι» - Ποιοι «τρέμουν» - «Στον αέρα» ονοματάρα - Τεράστιο ρίσκο

του Λάζαρου Γεωργίδη
«Τρελάθηκε» ο Ιβάν και πήρε το «ψαλίδι» - Ποιοι «τρέμουν» - «Στον αέρα» ονοματάρα - Τεράστιο ρίσκο

Άλλα κόλπα από τον μεγαλομέτοχο. Τα πάνω-κάτω στην Τούμπα!

Στον ΠΑΟΚ έχουν πετύχει μέχρι στιγμής τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, καθώς έχουν βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οδηγώντας σταθερά την κούρσα του τίτλου και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους βασικούς διώκτες τους.

Έτσι, έχουν τον χρόνο να κάνουν τον προγραμματισμό τους όχι μόνο ενόψει Γενάρη, αλλά και για τη νέα σεζόν, φτιάχνοντας από τώρα το πλάνο για το ρόστερ. Ποιοι παίκτες πρέπει να μείνουν και ποιοι να φύγουν, δηλαδή.

Η διαφορά, όμως, σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι αυτή τη φορά ο σχεδιασμός θα γίνει με πολύ πιο αυστηρά οικονομικά κριτήρια, κάτι που έχουμε σημειώσει, εδώ στο sportdog.gr, και σε προηγούμενα ρεπορτάζ.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να ισορροπήσουν τα έξοδα με τα έσοδα για λόγους financial fair play, κάτι που απαιτεί τον εξορθολογισμό του μπάτζετ. Γι’ αυτό όλες οι συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, ή θα γίνουν προσεχώς, με τους παίκτες που βρίσκονται «στον αέρα», εντάσσονται μέσα στη νέα οικονομική πολιτική που έχει αποφασιστεί να ακολουθηθεί από τη διοίκηση.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι κανένας παίκτης που διαπραγματεύεται νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει αυτή τη στιγμή πρόταση κοντά στις αξιώσεις που έχει. Δεν έχει γίνει, μάλιστα, καμία εξαίρεση και για καμία περίπτωση. Ακόμα και για τον Δημήτρη Πέλκα, εκ των κορυφαίων παικτών του ΠΑΟΚ, η προσφορά που έχει στα χέρια του από τον Δικεφάλο δεν πλησιάζει τις απαιτήσεις του διεθνούς άσου. Και γι’ αυτό, άλλωστε, δεν έχει σημειωθεί εδώ και πολύ καιρό κάποια ουσιαστική εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση.  

Βεβαίως, αυτή η τακτική από πλευράς ΠΑΟΚ μπορεί να έχει και σημαντικά κόστη, από την άποψη ότι μπορεί να προκαλέσει απώλειες, με παίκτες που δε θα δεχθούν μειώσεις αποδοχών ή μικρότερα συμβόλαια. Αν και ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει ότι έχει πάντα τον τρόπο να κρατάει όλους τους παίκτες που θεωρεί ότι κάνουν τη διαφορά στην ομάδα και θέλει ο προπονητής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν τον θέλει ο ΠΑΟΚ και τον πουλάει ένα καράβι λεφτά - Τέτοιο deal δεν έχει ξανακάνει ο Σαββίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags