Facebook Pixel Τελειώνει ο Ουζουνίδης, μη αναστρέψιμη η κατάσταση στην ΑΕΚ
| 2018-11-25 12:10:00

Εξελίξεις-ΣΟΚ: «Μακελειό» με Μαρίνο μετά το ματς - Χαμός με Τίγρη και αποδυτήρια - Ποιοι φεύγουν

του Γιώργου Θεοδωράκη
Εξελίξεις-ΣΟΚ: «Μακελειό» με Μαρίνο μετά το ματς - Χαμός με Τίγρη και αποδυτήρια - Ποιοι φεύγουν

Σε μια κλωστή η ΑΕΚ. Η ατάκα που «πρόδωσε» Μελισσανίδη. Όλα εδώ.

 

"Μπαρούτι" μυρίζει η ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ μετά τη νέα, οδυνηρή ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 2-1. Η Ένωση παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά αγνώριστη και δικαίως ηττήθηκε, χωρίς μάλιστα να προβάλλει, καμία ουσιαστική αντίσταση.

Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά κυρίως την κακή εμφάνιση, ήρθε ξανά στην επιφάνει θέμα Μαρίνου Ουζουνίδη. Και μπορεί από τη διοίκηση να μην υφίσταται ακόμα κανένα ζήτημα αποχώρησής του, όμως φαίνεται ότι η κατάσταση για τον Εβρίτη τεχνικό είναι πολύ δύσκολη ενώ κάποιοι τη χαρακτηρίζουν μη αναστρέψιμη.

Ο 50χρονος προπονητής δείχνει να έχει «χάσει» μεγάλο μέρος του κόσμου της ομάδας, αλλά και των αποδυτηρίων, ειδικά μετά από δηλώσεις που "αδειάζουν" τους ποδοσφαιριστές του, όπως οι χθεσινές περί έλλειψης κινήτρου. Φαίνεται ξεκάθαρα πως λειτουργεί κάτω από πίεση, αφού τέτοιες δηλώσεις και μάλιστα όταν γίνονται δημόσια και αόριστα εναντίον παικτών της ομάδας, μόνο προς όφελος δεν λειτουργούν.

Σίγουρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρειάζεται και ο ίδιος περισσότερη ψυχραιμία, καθώς είναι έντονη πλέον η πίεση και η κριτική του Τύπου, αλλά και η διοίκηση θα περίμενε να έχει διορθωθεί η εικόνα της ομάδας, αφού τα... καμπανάκια χτυπάνε εδώ και καιρό. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι αν δεν τον είχε αποθεώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη γιορτή του ("έχουμε τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα"), στο γεύμα με τους ρεπόρτερ της ομάδας, η κατάσταση ίσως να ήταν διαφορετική και οι εξελίξεις να είχαν ήδη «τρέξει» με άλλους ρυθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής επισήμως στηρίζεται. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί άμεσα και θεαματικά, η κλεψύδρα δεν θα αρχίσει να... αδειάζει, σε μια περίοδο που δεν φαίνεται να απολαμβάνει την 100% στήριξη των οπαδών, όπως συνέβαινε πέρυσι στον Παναθηναϊκό.

Όσο για το περί "αλλαγών" που είπε ο Έλληνας τεχνικός για ορισμένους παίκτες; Πολύ δύσκολα θα "τελειώσει" τώρα κάποιος από αυτούς που αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο. Θα πρόκειται ξεκάθαρα για παραδοχή της διοίκησης και του τεχνικού τιμ ότι έγινε λάθος επιλογή το καλοκαίρι.

Αυτό που μπορεί να υποτεθεί όμως, είναι πως ενδέχεται να την "πληρώσουν" ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι, αλλά και του Ούρος Τσόσιτς. Μέχρι εκεί όμως. Παίκτες σαν τον Λιβάγια και τον Μάνταλο δεν γίνεται να "κουνηθούν", τουλάχιστον αυτή τη στιγμή από την Ένωση.

Ενδεικτικό όλων των παραπάνω είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Ώρας των Σπορ" περί τέλους εποχής, που δεν απέχει πολύ από την "λευκή πετσέτα" που δείχνει να έχει πετάξει πλέον η ΑΕΚ, αφού το ποτήρι φαίνεται πως έχει ξεχειλίσει για όλους... Η εφημερίδα μάλιστα, έχει την εξής αναφορά: «Ο Μαρίνος πείθει ότι δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά αν τον κρατήσετε, πιστέψτε τον και στηρίξτε τον ουσιαστικά».

Και φυσικά, πλέον, με τους Κιτρινόμαυρους στο -12 από την κορυφή και εκτός διεκδίκησης του τίτλου και στο -10 από την δεύτερη θέση, σε περίπτωση που ο Ατρόμητος κερδίσει τον Ολυμπιακό (η Ένωση μπορεί να πέσει και έβδομη, αν ο Άρης κερδίσει τον ΟΦΗ), καταλαβαίνει κανείς ότι δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος για οποιαδήποτε "υπέρβαση", ή έστω επένδυση στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 «Ντροπή - Μόνο αυτός παίζει με ψυχή - Ουζουνίδη φύγε τώρα, Μανόλο έλα πίσω - Μεταγραφή τον...»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags