Facebook Pixel Sportdog.gr | Συντριβή στο Λονδίνο - «Έκαψε» τον ΠΑΟΚ ο Χατσερίδης – Περιμένει… δώρο για την πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-11-29 23:49:00

Συντριβή στο Λονδίνο - «Έκαψε» τον ΠΑΟΚ ο Χατσερίδης – Περιμένει… δώρο για την πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Συντριβή στο Λονδίνο - «Έκαψε» τον ΠΑΟΚ ο Χατσερίδης – Περιμένει… δώρο για την πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηττήθηκε με... κάτω τα χέρια (4-0) ο Δικέφαλος.

Η αποβολή του Χατσερίδη μόλις στο 7’ κατέστρεψε την προσπάθεια του ΠΑΟΚ και οδήγησε σε συντριβή του Δικεφάλου με 4-0 στο Λονδίνο.

Πλέον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κρατά την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αφού έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με 3 βαθμούς. Για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει τη Μπάτε στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική και ταυτόχρονα η αδιάφορη Τσέλσι να επικρατήσει της Βίντι στην Ουγγαρία. Σε αυτό το σενάριο ο Δικέφαλος θα προκριθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Μπάτε και Βϊντι στους 6 βαθμούς.

Το ματς

Το παιχνίδι «στράβωσε» από νωρίς για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλήρωσε ένα τραγικό λάθος στην άμυνα και έμεινε με παίκτη λιγότερο. Στο 7’ ο Μάτος έκανε αβίαστο λάθος σε πάσα προς τα πίσω και ο Χατσερίδης δεν πρόλαβε τον Ζιρού. Στην προσπάθειά του να τον κόψει ο Χατσερίδης ανέτρεψε τον Γάλλο και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα «σφυροκοπώντας» τον ΠΑΟΚ, με τον Πασχαλάκη να κρατά το μηδέν με αποκρούσεις σε προσπάθειες των Χάντσον-Οντόι (14’) και Λόφτους-Τσικ (20’). Ο Έλληνας γκολκίπερ, όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 27’. Ο Πέδρο έκανε μαγική ενέργεια και πάσα στον Ζιρού, που πλάσαρε με τη μία στην απέναντι γωνία και έκανε το 1-0. Στο 28’ ο Χάντσον-Οντόι «σημάδεψε» το δοκάρι, αλλά στο 37’ ο Ζιρού έκανε το 2-0. Ο Γάλλος έγινε αποδέκτης φοβερής μπαλιάς του Φάμπρεγας στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή προβολή νίκησε τον Πασχαλάκη.

Η είσοδος του Ουάρντα στη θέση του Πρίγιοβιτς έδωσε μια επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος μπήκε με όρεξη και πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Δικεφαάλου. Στο 51’ ο Ζαμπά έκανε ωραία ατομική ενέργεια και γύρισε στον Ουάρντα, αυτός μπήκε στην περιοχή και ο Έμερσον τον πρόλαβε πριν πλασάρει. Ο άσος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη φάση.

Ο Δικέφαλος «κατέρρευσε» στη συνέχεια, νικημένος και από την κούραση, με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει. Στο 60’ ο Χάντσον-Οντόι έκανε ατομική ενέργεια και πλασέ με το δεξί στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν είχε σωστή αντίδραση και δέχθηκε ένα αρκετά εύκολο γκολ για το 3-0. Στο 78’ ο νεοεισελθόντας Μοράτα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χάντσον-Οντόι και έκανε το 4-0 με δυνατή κεφαλιά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Τίποτα δεν πάει καλά για τον Εβγέν Χατσερίδη, ο οποίος πέταξε ακόμα μια ευκαιρία που του δόθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 7’. Στη φάση έχει τεράστια ευθύνη ο Λέο Μάτος, που έκανε λάθος πάσα, όμως και η κίνηση του Ουκρανού αμυντικού να ανατρέψει τον Ολιβιέ Ζιρού σε προφανή θέση για γκολ κρίνεται ως λανθασμένη αντίδραση.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Χατσερίδη, Κρέσπο και Βιεϊρίνια αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους αγωνίστηκε ο Σάκχοφ. Ο Ελ Καντουρί κινήθηκε στα δεξιά, ο Ζαμπά στα αριστερά και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά την αποβολή του Χατσερίδη στο 7’, ο Βέρνμπλουμ γύρισε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κρέσπο.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι. Τερματοφύλακας ο Κέπα,  με τους Ζαπακόστα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ και Έμερστον στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον χώρο του κέντρου βρέθηκαν οι Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ και Λόφτους-Τσικ, ενώ δεξιά στην επίθεση κινήθηκε ο Πέδρο αριστερά ο Χάντσον-Οντόι και στην επίθεση ο Ζιρού.

Η ΦΑΣΗ: Η αποβολή του Εβγέν Χατσερίδη ουσιαστικά έκρινε τη μοίρα της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Εσθονός διαιτητής, Κρίστο Τόχβερ, σωστά απέβαλλε τον Χατσερίδη στο 7’. Ελέγχεται για την πολύ δύσκολη φάση του 51’, όταν ο Ουάρντα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Έμερσον.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του, δεν πέτυχε την υπέρβαση που έψαχνε στο Λονδίνο και πλέον χρειάζεται τη… βοήθεια της Τσέλσι σε συνδυασμό με δική του νίκη επί της Μπάτε για να προκριθεί.

Τσέλσι (Μ. Σάρι): Κέπα, Φάμπρεγκας, Μπάρκλεϊ, Πέδρο (66’ Γουίλιαν), Λόφτους Τσικ, Ζιρού (75’ Μοράτα), Χάντσον-Οντόι, Ζαπακόστα (63’ Αμπαντού), Κέιχιλ, Κρίστιενσεν, Εμερσον.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79’ Πέλκας), Σάχοφ, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (76’ Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46’ Ουάρντα).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Τσέλσι 15 (10-1)

2. ΜΠΑΤΕ 6 (6-8)

3. Βίντι 6 (3-5)

4. ΠΑΟΚ 3 (4-9)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags