Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ΑΕΚ είναι εδώ – Επιστροφή στις νίκες, μίλησαν Πόνσε και Λιβάγια
| 2018-12-02 21:22:00

Η ΑΕΚ είναι εδώ – Επιστροφή στις νίκες, μίλησαν Πόνσε και Λιβάγια

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η ΑΕΚ είναι εδώ – Επιστροφή στις νίκες, μίλησαν Πόνσε και Λιβάγια

Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Ξάνθης.

Επιστροφή στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές για την ΑΕΚ. ΄Μετά από μία μέτρια εμφάνιση, η Ένωση επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης και ανέβηκε στην 4η θέση έχοντας 20 βαθμούς. Το τρίποντο ήρθε σαν ανακούφιση στον Δικέφαλο, ο οποίος περνά βαθιά αγωνιστική κρίση.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Πόνσε με το γκολ που σημείωσε οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με μία έκπληξη στην 11άδα της αντιμετώπισε η ΑΕΚ την Ξάνθη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Μάρκο Λιβάγια. Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Μπάρκας, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Γαλανόπουλο έπαιξε ο Άλεφ. Από την αριστερή πτέρυγα εφορμούσε ο Μπογέ, από τη δεξιά ο Κλωναρίδης, ο Πόνσε έπαιξε στην κορυφή και από πίσω του ελεύθερο ρόλο είχε ο Μάνταλος.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπογέ (65' Λιβάγια), Μάνταλος, Κλωναρίδης (79' Αλμπάνης), Πόνσε (83' Γιακουμάκης)

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81' Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (51' Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (Κάστρο)

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι του Λιβάγια στο 70'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Ζαχαριάδη ήταν καλή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε εξ αρχής πολύ δυνατά και με διάθεση να φτιάξει παιχνίδι από τον άξονα. Η Ένωση πίεσε και κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς με τον Πόνσε στο 8'. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια κατάφεραν να εγκλωβίσουν εντελώς την Ξάνθη, η οποία επιθετικά δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να απειλήσει.

Εφτά τελικές είχε συνολικά ο Δικέφαλος στο πρώτο μέρος έναντι μηδέν των φιλοξενούμενων. Στο 27' ο Πόνσε βγήκε στην πλάτη της θρακιώτικης άμυνας αλλά έχασε χρόνο μετά από κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να εκτελέσει για δεύτερη φορά τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα απομάκρυνε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κλωναρίδη.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε κάπως νωχελικά με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και να δώσει θάρρος στην Ξάνθη, να ανεβάσει τις γραμμές. Στο 59' μάλιστα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε πολύ δυσμενή θέση, όταν ο Κασάδο προσπέρασε τον Μπακάκη, πασάρε στον Μπρίτο που σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε σωτήρια.

Η Ένωση έγινε πιο κινητική με την είσοδο του Λιβάγια, ο οποίος έφτιαξε με το που μπήκε δύο ευκαιρίες, στο 68' και στο 70', εκ των οποίων η δεύτερη ήταν δοκάρι. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ έκλεισε τις γραμμές της και στο 90' κλείδωσε τη νίκη με το γκολ του Λιβάγια. Στις καθυστερήσεις οι παίκτες του Ουζουνίδη έτρεξαν πολύ και για ένα τρίτο γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγηθούν σε αυτό. Έτσι παρέμεινε το 2-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags