Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πράσινο» ξέσπασμα: «Δε γίνεται να μη δώσει τέτοιο πέναλτι - Δείχνει πολλά η κίνηση Χατζηγιοβάνη»
| 2018-12-02 23:17:00

«Πράσινο» ξέσπασμα: «Δε γίνεται να μη δώσει τέτοιο πέναλτι - Δείχνει πολλά η κίνηση Χατζηγιοβάνη»

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Πράσινο» ξέσπασμα: «Δε γίνεται να μη δώσει τέτοιο πέναλτι - Δείχνει πολλά η κίνηση Χατζηγιοβάνη»

Έξω από τα δόντια από ρεπόρτερ του ΠΑΟ. «Δεν έπαιξε σούπερ, αλλά...»

Κατηγορηματικός για την ορθότητα της απόφασης του διαιτητή να σφυρίξει το πέναλτι, με το οποίο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τον Άρη στην εκπνοή, παρουσιάστηκε ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο έμπειρος ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού ανέλυσε στο Sportdog.gr την επεισοδιακή αναμέτρηση του Τριφυλλιού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στάθηκε στη λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή για το πέναλτι που έφερε το 1-0 του Άρη, ενώ αποθέωσε τον Τάσο Χατζηγιοβάνη για την αυτοπεποίθηση που επέδειξε στο γκολ της ισοφάρισης.

Διαβάστε την ανάλυσή του:

O Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, με την έννοια ότι δεν έβγαλε παρά μόνο 2-3 φάσεις σε όλο το παιχνίδι. Αυτό συνέβη επειδή αφενός είχε απέναντί του μια καλή ομάδα και αφετέρου επηρεάστηκε πολύ από τον τρόπο που ξεκίνησε το ματς. Όταν έχουν δοθεί δύο πέναλτι στο πρώτο τέταρτο και είσαι πίσω στο σκορ από πέναλτι που δεν είναι, πρόκειται για κατάσταση που δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά την αλλαγή συστήματος, πρώτα από 3-4-3 σε 4-3-3 και έπειτα σε 3-5-2 με την είσοδο του Καμπετσή. Από το 60’ και μετά ο Άρης αποφάσισε να οπισθοχωρήσει πολύ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιέσουν οι Πράσινοι, αλλά να δεχθούν και 2-3 φάσεις στην κόντρα επειδή άφησαν χώρους προσπαθώντας να ανοίξουν την κλειστή άμυνα του Άρη.

Παρ’ όλο που ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε σούπερ και δεν έκανε πολλές ευκαιρίες παρά την κατοχή μπάλας, έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο. Προσπάθησε να αντιδράσει ορθολογικά και με ψυχραιμία και στο τέλος επιβραβεύθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει με το καταπληκτικό τελείωμα του Χατζηγιοβάνη.

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το γεγονός ότι ο μικρός εκτέλεσε α λα Πανένκα στο 93’ δείχνει πολλά για την αυτοπεποίθηση που έχει και το πόσο πιστεύει στον εαυτό του. Όχι μόνο αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης στην εκπνοή, το κάνει και με τρόπο που δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και ψυχραιμία.

Το πρώτο πέναλτι του Άρη είναι σωστό. Ο Ινσούα φαίνεται να ανατρέπει τον Γκάμα μέσα στην περιοχή. Όσο για το δεύτερο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μπάλα χτυπά στο γόνατο του Γιόχανσον και όχι στο χέρι.

Διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι δεν είναι πέναλτι αυτό που κερδίζει ο Μπουζούκης στο τέλος. Υπάρχει ανατροπή και παράβαση. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να κάνεις τέτοια προβολή μέσα στην περιοχή σου, όπως αυτή του Σιώπη, και μάλιστα σε τέτοιο χρονικό σημείο. Δεν μπορεί να μην το δώσει αυτό το πέναλτι ο διαιτητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβες για τη διαιτησία στο Άρης-ΠΑΟ: «Μόνο ένα πέναλτι σωστό - Κόκκινη στον... - Ντροπή και αίσχος»

Μπαλωθιές Καπετάνιου για το πέτσινο - Αστείος διαιτητής - Κίτρινοι σπίκερ - Βραβείο θεάτρου ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags