Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρέλα με Βαρέλα - Πέρασε ο ΠΑΟΚ από Λαμία που φωνάζει για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-03 20:58:00

Τρέλα με Βαρέλα - Πέρασε ο ΠΑΟΚ από Λαμία που φωνάζει για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρέλα με Βαρέλα - Πέρασε ο ΠΑΟΚ από Λαμία που φωνάζει για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη τίτλου για τον Δικέφαλο με 1-0, παίζοντας με 10.

Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Λαμία. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος έπαιξε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κάνιας.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ O Βαρέλα άνοιξε το σκορ και με το τέρμα που σημείωσε οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με την 11αδα του πρωταθλήματος και όχι με αυτή που παίζει στην Ευρώπη, παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία. Κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου βρέθηκε ο Πασχαλάκης με την γνωστή... συνταγή στην άμυνα με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο - Κάνιας με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Λημνιό - Μπίσεσβαρ στα άκρα. Μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (72' Ακπόμ), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (63' Βέρνμπλουμ)

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλο, Ασίγμπα (67' Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικα, Μπλάζιτς (75' Βάντερσον), Δημούτσο, Καραμάνο Μπερτόλιο, Έπσταϊν (85' Μαστούρ), Μπαράλες.

Η ΦΑΣΗ Η απόκρουση του Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπερτόλιο εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αυτή πήγε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τσαμούρης τα έκανε μαντάρα. Δεν είδε πεντακάθαρο χέρι του Βιεϊρίνια στο 24' ύστερα από σουτ του Επστάιν, ενώ για πέναλτι διαμαρτυρήθηκε και ο ΠΑΟΚ, στο 19', όταν ο Κάνιας σούταρε, η μπάλα πήγε στο χέρι του Αντέτζο που δεν ήταν κολλημένο. Δίκαια απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Κάνιας. Κακώς δεν απέβαλλε τον Μπαράλες για την σκαριά στον Πασχαλάκη, στην κοιλιά του οποίου άφησε σουβενίρ.

 

 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η Λαμία μπήκε περισσότερο ορεξάτη στο παιχνίδι και με διάθεση να παίξει ανοικτά και να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με πλαγιοκοπήσεις του Καραμάνου και του Επστάιν που πατούσαν αρκετά την ασπρόμαυρη περιοχή και να τρέξουν τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν σταδιακά στο ματς και μετά την πρώτη τελική από τον Πέλκα στο 15' έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 24' με τον Πρίγιοβιτς να αποτυχαίνει να νικήσει σε τετ α τετ τον Σαράνοφ, που προέβλεψε την πάσα του Κάνιας και βγήκε έγκαιρα, για να κλείσει το οπτικό πεδίο του Σέρβου επιθετικού. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 35' σε φαλτσαριστό πλασέ του Μπίσεσβαρ που έφυγε για λίγο άουτ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τη μία ομάδα να χάνει ευκαιρία και την άλλη να απαντά με νέα. Στο 47' ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το γυριστό σουτ του Μπαράλες, ένα λεπτά αργότερα ο Σαράνοφ είχε καλή τοποθέτηση στην κοντινή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ενώ στο 51' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε με το πόδι την προσπάθεια του Επστάιν σε τετ α τετ.

Στο 55' ο Δικέφαλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, ο προωθημένος Βαρέλα βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή σημείωσε το 0-1. Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν από το 63' και μετά, όταν ο Κάνιας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Η Λαμία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, προσπάθησε να πολιορκήσει τα καρέ του ΠΑΟΚ, βρήκε όμως πολύ καλά στημένη την ασπρόμαυρη αμυντική γραμμή. Όσες προσπάθειες γίνονταν από τους παίκτες των γηπεδούχων σταματούσαν πάνω στα στόπερ του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή με τον Λημνιό, στο 83' και από εκεί και πέρα άντεξε.

Έτσι με το 0-1 πήρε το τρίποντο, τον οποίο τον καθιστά με 32 βαθμούς πρώτο και ασφαλή στην κατάταξη. Η Λαμία παρέμεινε 12η με 11.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags