Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τέσσερα "μπαμ" Τίγρη - Έρχεται ο... Γιόχανσον - Νέος Παπουτσέλης - Δεν τα έχει Βιεϊρίνια»
| 2018-12-05 16:47:00

«Τέσσερα "μπαμ" Τίγρη - Έρχεται ο... Γιόχανσον - Νέος Παπουτσέλης - Δεν τα έχει Βιεϊρίνια»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Τέσσερα "μπαμ" Τίγρη - Έρχεται ο... Γιόχανσον - Νέος Παπουτσέλης - Δεν τα έχει Βιεϊρίνια»

Ατάκες-φωτιά από «κιτρινόμαυρο» ρεπόρτερ στο Sportdog.

Την άποψη ότι η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα τέσσερις προσθήκες εξέφρασε ο Τάσος Καπετανάκος. 

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης μίλησε για τα φλέγοντα μεταγραφικά ζητήματα και επικεντρώθηκε στο θέμα του αμυντικού χαφ. 

Ο συνάδελφος απάντησε στα σενάρια επιστροφής του Γιάκομπ Γιόχανσον, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο τον θόρυβο που προκλήθηκε από το χέρι του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο Λαμία-ΠΑΟΚ.

Επήλθε ηρεμία στην ΑΕΚ μετά τη νίκη με την Ξάνθη;

«Μόνο οι νίκες είναι φάρμακο σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα και είχε ένα καταστροφικό μήνα. Μόνο νίκες πρέπει να πάρει μέχρι τις γιορτές για να πάει δίχως νέες εκπλήξεις και με καλό κλίμα. Τώρα δείχνει να έχει καταλαγιάσει η σκόνη. Αλλά θέλει πολλή δουλειά και νίκες, για να αλλάξει η εικόνα της. Είναι σε δυσχερή θέση και από λάθη της. Πρέπει να τα αναγνωρίσει και να προχωρήσει».

Πόσες προσθήκες πιστεύεις ότι θα γίνουν τον Γενάρη;

«3-4 θεωρώ. Η ΑΕΚ πάει για δύο χαφ, έναν βασικό και άμεσα, για αντί-Σιμόες. Για να μπει αρχές Γενάρη και έναν ακόμη να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες. Ένα εξτρέμ για να κλείσει το κενό του Μπακασέτα και αν βρει και αντί-Γκάλο τώρα θα τον πάρει, ειδάλλως θα το κάνει μετά. Πρέπει να τα κάνει άμεσα όμως για να μπουν αρχές της χρονιάς».

Τι γίνεται με την περίπτωση Αρέγκι μετά την παραδοχή του ότι θέλει ΑΕΚ; Θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις;

«Το… θέλω ΑΕΚ, μέχρι να έρθει απέχει. Υπάρχουν επαφές και με τον Αρέγκι και με άλλους. Η ΑΕΚ στην περίπτωση Αρεγκι πρέπει να ξεμπλέξει οριστικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αργεντίνου χαφ. Αν είναι αυτός ή άλλος, μακάρι να τελειώσει σύντομα να παίξει αρχές Ιανουαρίου. Ήδη είναι τεράστιο ρίσκο που έμεινε η ΑΕΚ με Αλεφ-Γαλανόπουλο».

Με την υπόθεση χαφ τι ισχύει; Τι συμβαίνει με Ντιενγκ, υπάρχουν πιθανότητες για Γιόχανσον;

«Η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε για τον Ντιένγκ, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό. Η πρόταση της προφανώς δεν ικανοποίησε. Αν τον θέλει πρέπει να δώσει περισσότερα για να ικανοποιήσει την ομάδα του. Τον Γιόχανσον τον… ξεχνάμε, η ΑΕΚ θα ψάξει και στα Βόρεια της Ευρώπης για νέο Γιόχανσον. Αυτή είναι η πρόθεση, καθώς αποτελούν… τίμιους εργάτες. Και η ΑΕΚ χρειάζεται τέτοιους».

Ποια είναι η άποψή σου για το χέρι του Βιεϊρίνια;

«Θαρρώ πως είναι η φάση που στιγματίζει τη νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από πέρυσι ξεκίνησε αυτή. Ίσως πλέον μπει ως «σφραγίδα», όπως είχε γίνει και με το πέναλτι του Παπουτσέλη στο Καραϊσκάκη. Θα το δούμε αυτό... Για μένα το πιο ενοχλητικό είναι, διότι έχω απαιτήσεις από τους παίκτες, η στάση του παίκτη, του πρωταγωνιστή. Είναι αρχηγός του ΠΑΟΚ, της ομάδας που κατά 99% παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι στο +6, παίζει στη Λαμία, το ματς είναι στο 11’ και δεν έχει το σθένος και την ψυχή να το παραδεχθεί. Στο τέλος τον βλέπεις να πανηγυρίζει έξαλλα. Τόσο μετά το ματς, όσο και μία ολόκληρη μέρα μετά έχει εξαφανιστεί. Ούτε κιχ. Αρχηγός που κρύβεται, δεν νοείται αρχηγός.

Δεν θα κάνω την σύγκριση με τον Ντέμη και τι έκανε σε τελικό Κυπέλλου. Ο καθένας επιλέγει πως θα τον θυμούνται, επιλέγει πως θα γράψει την ιστορία του. Απλώς είχε την ευκαιρία και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ να… πάμε ένα βήμα παρακάτω σε μια τεταμένη περίοδο. Επέλεξε να εξαφανιστεί, μπολιασμένος σε μια αρρωστημένη νοοτροπία του κλαμπ. Το επαναλαμβάνω από τους παίκτες πάντα έχω μεγάλες απαιτήσεις. Έτσι έχουμε κρίνει πολύ αυστηρά στην ΑΕΚ τον Βράνιες σε πρωταθληματική χρονιά και τους Λιβάγια-Τσόσιτς φέτος. Ακόμη και ο Φορτούνης που τόσα έχει ακούσει, μετά τις ύβρεις του στο ΟΑΚΑ ζήτησε ένα συγγνώμη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags