Facebook Pixel Δεν παίρνει αντι-Σιμόες ο Μελισσανίδης - Δίνει 2 εκατ. ευρώ; - Τρελή «χυλόπιτα» στην ΑΕΚ
| 2018-12-06 13:58:00

Δεν παίρνει αντι-Σιμόες ο Μελισσανίδης - Δίνει 2 εκατ. ευρώ; - Τρελή «χυλόπιτα» και ατάκα... άκυρο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν παίρνει αντι-Σιμόες ο Μελισσανίδης - Δίνει 2 εκατ. ευρώ; - Τρελή «χυλόπιτα» και ατάκα... άκυρο

Όλα τούμπα στην ΑΕΚ με τον χαφ; Διάβασε τι παίζεται... 

Σίμον Τερν. Το νέο λοιπόν όνομα από την αγορά της Σουηδίας, «αγαπημένη» και τώρα για την ΑΕΚ, που φέρεται σύμφωνα με τα ΜΜΕ της σκανδιναβικής χώρας να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των πρωταθλητών στην αναζήτηση τους για έναν κεντρικό χαφ.

Βασικότατος στη φετινή πορεία της Νόρκεπινγκ στην Allsvenskan, που την έφερε να διεκδικεί το πρωτάθλημα ως το φινάλε της σεζόν, μένοντας τελικά 2η, στο -2 από την πρωταθλήτρια ΑΪΚ. Στα 26 του χρόνια, αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο από τη Νόρκεπινγκ, ύστερα από ένα αποτυχημένο, πρώτο πέρασμα σε σύλλογο εκτός Σουηδίας, τη Χέρενφεν.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τον «αντι-Σιμόες» που αναζητά η ΑΕΚ. Είναι περισσότερο οκτάρι, με δυνατότητα να παίξει και στο αριστερό άκρο, σαφώς πιο δημιουργικός από τον Πορτογάλο μέσο της Ενωσης. Είναι διεθνής με την Σουηδία και -μια από τις λεπτομέρειες- γιος του αλλοτινού αρχηγού της «μπλέγκουλτ», Γιόνας Τερν.

Τα δύσκολα για την ΑΕΚ όμως συνίστανται στο ότι ο Τερν έχει ακόμη συμβόλαιο για δύο χρόνια με τη Νόρκεπινγκ, η οποία και δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει για... ψίχουλα. Εκτιμάται πως οι αξιώσεις της θα προσεγγίσουν, αν όχι ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ, ποσό προφανώς απαγορευτικό για οποιαδήποτε ρεαλιστική συζήτηση με την ΑΕΚ.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως τη δεδομένη στιγμή, ο σουηδικός σύλλογος διαπραγματεύεται την πώληση ενός άλλου βασικού στελέχους της ομάδας, του Ντάβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον και όπως επισημαίνουν οι Σουηδοί, δύσκολα θα συναινέσουν και στην παραχώρηση του Τερν.

Μια ακόμη λεπτομέρεια που σαφώς θα παίξει τον ρόλο της: ο Τερν περιμένει τον Ιανουάριο το πρώτο του παιδί και παρότι επιθυμεί μια δεύτερη ευκαιρία εκτός σουηδικών συνόρων, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν βιάζεται αυτή τη φορά: «Σίγουρα θέλω να παίξω ξανά στο εξωτερικό. Είμαι όμως καλά στη Νόρκεπινγκ, περιμένω παιδί και πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να συνυπολογίσω τα πάντα πολύ προσεκτικά», ήταν οι χαρακτηριστικές του δηλώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη Καζαντζόγλου: Αυτόν τον χαφ παίρνει η ΑΕΚ - Είναι παικτάρα - Χάνει σε ταχύτητα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags