Facebook Pixel Το διπλό «χτύπημα» του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ με Φράνσον και Πέτερσον - «Επιστρέφει» ο Μαϊστόροβιτς
| 2018-12-08 15:21:00

Kλείδωσε: Αυτό είναι το διπλό «χτύπημα» του Τίγρη - Ποιος «επιστρέφει» - Είναι πολλά τα λεφτά

του Γιώργου Θεοδωράκη
Kλείδωσε: Αυτό είναι το διπλό «χτύπημα» του Τίγρη - Ποιος «επιστρέφει» - Είναι πολλά τα λεφτά

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για μέσο και εξτρέμ. Διάβασε τα πάντα.

Ξεκάθαρη πλέον η ιεράρχηση στη λίστα των μεταγραφικών στόχων της ΑΕΚ. Σουηδικό χρώμα έχει τόσο στο κέντρο του γηπέδου όσο και στα άκρα της επίθεσης. Αλεξάντερ Φράνσον λοιπόν ο μέσος της Νόρκεπινγκ και Κρίστοφερ Πέτερσον ο εξτρέμ της Χέρακλες είναι οι εκλεκτοί των πρωταθλητών.

Κοινός τόπος των δύο περιπτώσεων ο… Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ – και υπενθυμίζεται πως και πρόσφατα, παρότι είχε διαψευστεί είχε κυκλοφορήσει σενάριο επιστροφής στο συγκεκριμένο πόστο στην ΑΕΚ – ήταν αυτός που είχε πάει πριν τέσσερα χρόνια τον Φράνσον στη Βασιλεία, ενώ ο Πέτερσον εκπροσωπείται από τον γνωστό για τις άκρες του στην σκανδιναβική αγορά, Χασάν Τσετινκάγια, με τον οποίο ο «Μάιστρο» είχε δουλέψει κάτω από την ίδια μανατζερική στέγη όταν, αφού τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα, είχε ξεκινήσει πρώτα την σταδιοδρομία του ως μάνατζερ. Και ακόμη φυσικά, οι σχέσεις τους παραμένουν εξαιρετικές.

Αυτό ίσως και να διευκολύνει το έργο της ΑΕΚ, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις παραμένει εξαιρετικά δύσκολο. Από την πρώτη στιγμή στο sportdog επισημάναμε πως η διοίκηση της Νόρκεπινγκ δεν θέλει να παραχωρήσει τον Φράνσον, με τη δημοσιοποίηση της απόρριψης της πρότασης 1 εκατ. ευρώ της ΑΕΚ να ενισχύει αυτήν την τάση.

Την ίδια στιγμή, ο Πέτερσον έχει κάνει… ντόρο στην Ολλανδία με τις εμφανίσεις του στην Χέρακλες, συγκεντρώνοντας ενδιαφέρον τόσο από τους «μεγάλους» της Ερεντιβίζιε όσο και από συλλόγους εκτός Ολλανδίας. Γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα της τουλίπας, θα «υποχρεώσει» την Χέρακλες να εξασκήσει την option επέκτασης του συμβολαίου του Σουηδού επιθετικού για έναν χρόνο (ως το καλοκαίρι του 2020) προκειμένου να εξαργυρώσει, το προσεχές καλοκαίρι, με το όσο το δυνατόν καλύτερο αντίτιμο την εξαιρετική φετινή παρουσία του Πέτερσον.

Συμπερασματικά, και οι δυο περιπτώσεις παρότι είναι στην κορυφή της μεταγραφικής ιεράρχησης της ΑΕΚ είναι και κοστοβόρες – σε επίπεδο που ξεπερνούν το συνηθισμένο επίπεδο της Ενωσης – αλλά και δύσκολες από επίπεδο και ανταγωνισμού ενδιαφερόμενων, αλλά και προθέσεων των ομάδων στις οποίες ανήκουν οι δυο διεθνείς Σουηδοί ποδοσφαιριστές. Απαιτούν και λεπτούς χειρισμούς και οικονομικές υπερβάσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος χαφ και ποιος εξτρέμ; Ήρθε η μεγάλη «καψούρα» της ΑΕΚ - Φούντωσαν οι φήμες - Λέτε;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags