Facebook Pixel Sportdog.gr | Με φόρα και χωρίς βία καθάρισε τη Λαμία – Έσπασε ξανά τα δοκάρια η ΑΕΚ
| 2018-12-08 21:22:00

Με φόρα και χωρίς βία καθάρισε τη Λαμία – Έσπασε ξανά τα δοκάρια η ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με φόρα και χωρίς βία καθάρισε τη Λαμία – Έσπασε ξανά τα δοκάρια η ΑΕΚ

Χωρίς να αγχωθεί η Ένωση επικράτησε 2-0.

Εύκολο απόγευμα είχε η ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία. Η Ένωση παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατέβαλε την αντίσταση της αντιπάλου του χωρίς ιδιαίτερη πίεση επικρατώντας 2-0, ένα σκορ που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού, καθώς ο Δικέφαλος έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε τρία δοκάρια.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάνταλος έβγαλε την ασίστ στον Πόνσε και από δική του προσπάθεια προήλθε το αυτογκόλ του Αναστασιάδη για το 2-0. Συνεπώς στον αρχηγό της ΑΕΚ ανήκει ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με τον Μάνταλο σε ρόλο αντί-Λιβάγια που είναι τιμωρημένος, πίσω από τον Πόνσε στην επίθεση, παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης που επεφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Η Ένωση ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στην εστία, αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση ο Γαλανόπουλος με τον Άλεφ. Από τη δεξιά πτέρυγα εφορμούσε ο Μπογέ και από τη δεξιά ο Κλωναρίδης.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83' Τσόσιτς), Άλεφ (57' Μοράν), Μπογέ, Κλωναρίδης, Μάνταλος (71' Αλμπάνης), Λιβάγια

Λαμία: Σαράνοφ, Ασίγκμπα (73' Παπαργυρίου), Αντέτζο, Πλιάτσικας (14' Αναστασιάδης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Επστάιν, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Μπαράλες (55' Ρόμανιτς)

Η ΦΑΣΗ Η απόκρουση του Σαράνοφ στο εξ επαφής πλασέ του Πόνσε στο 81'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Παπαπέτρου ήταν καλή. Μία λάθος υπόδειξη οφσάιντ καταγράφηκε κατά του Πόνσε στο 34'. Στο 90' ο Αλμπάνης ήταν οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ, με πολύ όμορφο, μονοκόμματο σουτ του Πόνσε που τροφοδοτήθηκε από τον Μάνταλο. Στη συνέχεια έχοντας αποβάλλει το άγχος η Ένωση κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε ψύχραιμα τη μπάλα, κέρδισε μέτρα και έθεσε δύσκολες αποστολές στον Σαράνοφ, που αναγκάστηκε να επεμβεί και να πραγματοποιήσει σημαντικές επεμβάσεις, όπως στο 21' απέναντι από τον Πόνσε, στο 32' στο γύρισμα του Κλωναρίδη και στο 37' σε νέα προσπάθεια του Αργεντινού σκόρερ, στην επαναφορά της οποίας ο Γκάλο σημάδεψε άουτ. Η Λαμία επιθετικά δεν κατάφερε να αναπτυχθεί. Η ομάδα της Φθιώτιδας που προσπάθησε να βρει χώρο για αντεπιθέσεις, εκτός από μία φάση που δημιούργησε με τον Μπαράλες στην αρχή του αγώνα δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Τσιντώτα, ο οποίος εξελίχθηκε σε θεατής στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η πίεση της ΑΕΚ απέφερε το αυτογκόλ του Αναστασιάδη στο 47', το οποίο κατέστησε τυπική τη συνέχεια της αναμέτρησης. Η Ένωση,η οποία έχασε τον Άλεφ στο 56' και στο τέλος τον Γαλανόπουλο, λόγω τραυματισμού (έπαιξαν Μοράν και Τσόσιτς στις θέσεις τους), συνέχισε να είναι δημιουργική, ξετύλιξε τις επιθετικές προσπάθειες από τις πτέρυγες και στο 58' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πόνσε να σημαδεύει στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από μπαλιά του Κλωναρίδη. Στη συνέχεια, με τις αλλαγές το παιχνίδι έπεσε σε ρυθμό, με αποτέλεσμα να μη δουμε για αρκετή ώρα κάποια καλή στιγμή. Στο 81' ο Πόνσε έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαράνοφ να αποκρούει ενστικτωδως σε κόρνερ. Στο 88' ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε κεφαλιά του Γκάλο, ενώ στο 90' η ΑΕΚ είχε νέο δοκάρι με τον Αλμπάνη που ήταν οφσάιντ. 

Έτσι παρέμεινε το 2-0 ως τελικό σκορ με την ΑΕΚ να παραμένει 4η με 23 βαθμούς, ενώ η Λαμία είναι 12η με 11.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags