Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιστορική Ρίβερ στο Μπερναμπέου: Με ανατροπή την Μπόκα στην παράταση - Πήρε το Λιμπερταδόρες! (vid)
| 2018-12-10 00:03:00

Ιστορική Ρίβερ στο Μπερναμπέου: Με ανατροπή την Μπόκα στην παράταση - Πήρε το Λιμπερταδόρες! (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Ιστορική Ρίβερ στο Μπερναμπέου: Με ανατροπή την Μπόκα στην παράταση - Πήρε το Λιμπερταδόρες! (vid)

Νίκη με 3-1 για την Ρίβερ, κατέκτησε τον 4ο τίτλο της!

Σε "θρίλερ", όπως αναμενόταν, εξελίχθηκε ο δεύτερος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς, ο οποίος πέρασε από... σαράντα κύματα για να διεξαχθεί μετά από τα επεισόδια έξω από το "Μονουμεντάλ".

Η Μπόκα προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπενεντέτο, όμως η Ρίβερ έφερε το ματς στα ίσια με τον Πράτο και το έστειλε στην παράταση (1-1). Στο έξτρα ημίωρο, οι "μιγιονάριος" πέτυχαν δύο γκολ με τους Κιντέρο και Μαρτίνες, νίκησαν με 3-1 και κατέκτησαν το τέταρτο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας τους, το πρώτο σε τελικό απέναντι στην μισητή τους αντίπαλο.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Για την Ρίβερ Πλέιτ ο Αρμάνι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Πινόλα και Μαϊντάνα στο κέντρο της άμυνας, ο Μοντιέλ στο δεξί άκρο και ο Κάσκο στο αριστερό. Αμυντικό χαφ ήταν ο Πόνσιο, έχοντας μπροστά του, τους Μαρτίνες, Παλάσιος, Έντσο Πέρες και Φερνάντεζ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πράτο.

Από πλευράς Μπόκα ο Αντράντα ήταν στο τέρμα, οι Μαγκαγιάν και Ισκιέρδος στο κέντρο της άμυνας, ο Μπουφαρίνι δεξιά και ο Ολάσα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Πάμπλο Πέρες, Μπάριος και Νάντεζ και στην επίθεση ήταν οι Παβόν, Βίλα και Μπενεντέτο.

Το ματς: 

Το παιχνίδι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" είχε ρυθμό από το ξεκίνημα, παρότι φαινόταν ότι και οι δύο ομάδες έδειχναν να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους. Η Ρίβερ ήταν ένα "κλικ" πιο κινητική, αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Μπόκα στο 11' με ένα σουτ του Πάμπλο Πέρες που μπλόκαρε ο Αρμάνι.

Στο 30' ξανά οι "xeneizes" απώλεσαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Πέρες είδε την μπάλα να του έρχεται μέσα στην περιοχή μετά από φάουλ, να σουτάρει, αλλά τον Κάσκο να βάζει την κόντρα και να φεύγει έξω.

Η Ρίβερ συνέχισε να έχει την υπεροχή, όμως η Μπόκα είχε την ουσία και λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τρομερή προσπάθεια του Μπενεντέτο.

Ο Νάντες έβγαλε τρομερή κάθετη στον επιθετικό της Μπόκα, αυτός απέφυγε δύο παίκτες της Ρίβερ και πλάσαρε ιδανικά τον Αρμάνι για το 0-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή φάση για τους "μιγιονάριος", όταν ο Φερνάντες έπιασε το σουτ στο 49', όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία της Μπόκα. Στο 57' η Ρίβερ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Πράτο "τσίμπησε" την μπάλα προ του Αντράντα, όμως τελικά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ για προβολή πάνω στον τερματοφύλακα της Μπόκα.

Στο 68' η Ρίβερ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα πανέμορφο γκολ, στο οποίο οι παίκτες της "έκρυψαν" τη μπάλα. Μετά από φοβερό συνδυασμό και παράλληλη του Φερνάντες, ο Πράτο πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-1, κάνοντας "θρίλερ" τον τελικό.

Στα εναπομείναντα λεπτά κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και ένα έμμεσο για την Μπόκα, όπου δεν βγήκε κάτι αξιόλογο, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση μετά το 2-2 του πρώτου ματς (δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ).

Η παράταση:

Με το "καλημέρα" στην παράταση η Μπόκα έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Μπάριος υπέπεσε σε σκληρό φάουλ πάνω στον Παλάσιος και είδε την δεύτερη κίτρινη. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, όμως η Ρίβερ δυσκολευόταν να πλησιάσει την περιοχή της Μπόκα, αλλά το έκανε μία και καλή φορά και πέτυχε το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Η μπάλα, λοιπόν, έφτασε εκτός περιοχής στον Κιντέρο στο 109', που έπιασε ένα πανέμορφο σουτ με το αριστερό, με το οποίο έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της ομάδας του.  

Η Μπόκα πίεσε πολύ για την ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Τέβες στο 120', όμως η Ρίβερ πέτυχε και τρίτο γκολ στην αντεπίθεση με τον Μαρτίνεζ στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και με σπουδαία ανατροπή, πήρε ιστορικό τίτλο στο Κόπα Λιμπερταδόρες, για πρώτη φορά απέναντι στην μισητή αντίπαλό της.

Δείτε τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags