Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα το κάνει ο Κούγιας; Γερή... καμπάνα εάν αποσυρθεί η ΑΕΛ από το πρωτάθλημα!
| 2018-12-10 00:01:00

Θα το κάνει ο Κούγιας; Γερή... καμπάνα εάν αποσυρθεί η ΑΕΛ από το πρωτάθλημα!

Sportdog Team
Θα το κάνει ο Κούγιας; Γερή... καμπάνα εάν αποσυρθεί η ΑΕΛ από το πρωτάθλημα!

Θα γίνει χαμός, εάν το κάνει πράξη!

Ο α’ γύρος του πρωταθλήματος της Super League δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και έχουν αρχίσει οι φωνές από τις ομάδες, που θεωρούν ότι αδικούνται από τη διαιτησία.

Μέχρι και για αποχώρηση από το πρωτάθλημα υπήρξαν διαρροές την Κυριακή (9/12), σκέψεις που λέγονται αλλά πάρα πολύ δύσκολα θα γίνουν πράξη αφού οι ποινές του ΚΑΠ είναι εξοντωτικές.

Η ΑΕΛ μάλιστα, απειλεί ότι δεν θα παίξει στον αγώνα με την ΑΕΚ ενώ υπάρχουν σκέψεις για να καταθέσει τα δελτία της: να αποχωρήσει δηλαδή από το πρωτάθλημα.

 
 
 
 

Ο ΚΑΠ λοιπόν, προβλέπει εξοντωτικές ποινές σε περίπτωση αποχώρησης μίας ομάδας από το πρωτάθλημα ενώ αυτό είναι σε εξέλιξη.

Στο παράρτημα 1, το άρθρο 3, προβλέπει υποβιβασμό δύο κατηγοριών από εκείνη που αγωνίζεται, δηλαδή στη Γ’ Εθνική την επόμενη περίοδο όπως και να ονομάζεται αυτή μετά την αναδιάρθρωση που επίκειται, -6 για τη νέα περίοδο και χρηματικές ποινές.

Σε περίπτωση που μία ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι, τιμωρείται με -3, μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και πρόστιμο 8.000 – 40.000 ευρώ.

Αναλυτικά, ο ΚΑΠ για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα αναφέρει:

«1. α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i. με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν, ομοίως όπως στο προηγούμενο άρθρο

ii. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει

iii. με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags