Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν την θέλει η μπάλα – Ούτε στο τέλος δεν πήρε αποτέλεσμα η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-12 23:53:00

Δεν την θέλει η μπάλα – Ούτε στο τέλος δεν πήρε αποτέλεσμα η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν την θέλει η μπάλα – Ούτε στο τέλος δεν πήρε αποτέλεσμα η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση ηττήθηκε 1-0 από τη Μπενφίκα.

Δεν κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η Ένωση στο παιχνίδι που στάθηκε όρθια στον αγωνιστικό χώρο ηττήθηκε στο τέλος από γκολ του Γκριμάλντο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ Έπαιξε καλά, έτρεξε, ξέμεινε όμως από δυνάμεις με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του στο τέλος όπου έχασε τον Ζέντσον και για να τον κόψει τον τράβηξε από τη φανέλα. Δέχτηκε δεύτερη κίτρινη, αποβλήθηκε και από το φάουλ που προέκυψε προήλθε το γκολ της Μπενφίκα. Ο λόγος για τον Κώστα Γαλανόπουλο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Εκπλήξεις επεφύλαξε στην 11άδα της ΑΕΚ στο τελευταίο ματς των ομίλων του Champions League ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής της Ένωσης άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Πέτρο Μάνταλο και έστησε την ομάδα του με τριάδα στα χαφ, με τον Τσόσιτς να έχει ρόλο κόφτη και τον Μοράν με τον Γαλανόπουλο εσωτερικούς μέσους. Τα δοκάρια υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, την αμυντική γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Μπογέ, στη δεξιά ο Κλωναρίδης και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πόνσε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Μοράν (77' Γκάλο), Κλωναρίδης (61' Γιαννιώτας), Μπογέ (67' Μάνταλος), Πόνσε

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι (59' Σέρβι), Σίλβα (35΄ Ζίβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φέλιξ (77' Καστίγιο), Φερνάντες

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία που έχασε ο Μοράν στο 62'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Σκωτσέζου Μάντεν ήταν μετρια. Η αποβολή του Γαλανόπουλου θα μπορούσε να θεωρηθεί και αυστηρή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η Μπενφίκα πήρε εξ αρχής την κυριαρχία και οδήγησε την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο. Η Ένωση δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα λόγω της ασφυκτικής πίεσης των Πορτογάλων, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να κερδιθούν 5 κόρνερ μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης. Το θέμα είναι, ότι οι γηπεδούχοι τα βρήκαν σκούρα με τη διάσπαση της αμυντικής γραμμής των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι ήταν πολύ καλά στημένοι και κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις προσπάθειες που έκαναν προς την εστία του Μπάρκα.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να βγάλει επιθέσει από αριστερά, την πλευρά από την οποία αφορμούσε ο Ζοάο Φέλιξ. Μάλιστα Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου αναγκάστηκαν να κόψουν αρκετές μπαλιές προς την καρδιά της περιοχής. Φάση πάντως οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο. Δύο στιγμές καταγράφηκαν και αυτές δεν βρήκαν στόχο. Στο 20' η κεφαλιά του Σεμέδο έφυγε άουτ, όπως και το σουτ του Σεφέροβιτς από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο μέρος απέκτησε ενδιαφέρον, αφού οι ομάδες έπαιξαν πιο ανοιχτά και βγήκαν ευκαιρίες. Στο 53' η σέντρα σουτ του Σεφέροβιτς δεν βρήκε συμπαίκτη του στο δεύτερο δοκάρι του Μπάρκα. Στο 62' ο Πόνσε έβγαλε για τον Μοράν, που πλάσαρε στην κίνηση αλλά η προσπάθειά του εξουδετερώθηκε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσόσιτς πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 64' ο Μπάρκας έσωσε την ΑΕΚ μπλοκάροντας με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Σεφέροβιτς. Στο 71' η κεφαλιά του Σεφέροβιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72' ύστερα από φάση διαρκείας που προκλήθηκε από ασυνεννοησία του Μπάρκα με τον Οικονόμου, το σουτ του Γκριμάλντο κατέληκε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ένωσης, ο οποίος είχε θετική αντίδραση στο καλό σουτ του Σεφέροβιτς, στο 76', ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πορτογάλων στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο 80' η κεφαλιά του Πόνσε στο δεύτερο δοκάρι ήταν εντελώς άστοχη και ένα λεπτό αργότερα, ο Ζέντσον βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, ο οποίος απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ΑΕΚ στο τέλος της αναμέτρησης με την αποβολή του Γαλανόπουλου στο 87'. Έπρεπε να αντέξει με το αριθμητικό πλεονέκτημα μέχρι τη λήξη, κάτι που δεν κατάφερε αφού από την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Ζέντσον από τον αποβληθέντα παίκτη της Ένωσης προήλθε το 1-0 από τον Γκριμάλντο. Στο 90' ο Σεφέροβιτς είχε και δοκάρι. Έτσι το 1-0 παρέμεινε με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να παίρνει αποτέλεσμα στο τελευταίο της ματς στη φετινή διοργάνωση.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags