Facebook Pixel ΠΑΟΚ: «Σεισμός» στην Τούμπα - Παίρνει «σκούπα» ο Σαββίδης - Ποιοι «τρέμουν»
| 2018-12-14 12:20:00

«Σεισμός» στην Τούμπα - Παίρνει «σκούπα» ο Ιβάν - Ποιοι «τρέμουν» - Έρχεται... τσουνάμι

του Λάζαρου Γεωργίδη
«Σεισμός» στην Τούμπα - Παίρνει «σκούπα» ο Ιβάν - Ποιοι «τρέμουν» - Έρχεται... τσουνάμι

Φοβερές εξελίξεις μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό. Ρεπορτάζ-φωτιά!

ΠΑΟΚ: Το απόλυτο «ξενέρωμα» χτες στην Τούμπα. Ναι, ό,τι και να έκανε ο ΠΑΟΚ, δεν θα προκρίνονταν, αφού στο άλλο ματς του ομίλου, η Βίντι «τσίμπησε» βαθμό κόντρα στην Τσέλσι. Ο τρόπος και η εικόνα όμως του «δικεφάλου του Βορρά» κόντρα στην ΜΠΑΤΕ ήταν θλιβερός, απογοητευτικός. Και μοιραία προκάλεσε και τις εντονότατες αποδοκιμασίες του κόσμου του, ειδικά στο τέλος του τραγικού (και καθοριστικού) πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του στη φάση των ομίλων, επιχειρώντας να δικαιολογηθεί με την αυτονόητη, φυσιολογική, προσήλωση της ομάδας του στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Σαββίδης, σε ποστάρισμα του χαρακτήρισε το αποτέλεσμα και την εμφάνιση «ντροπή». Το δεδομένο είναι πως ο ΠΑΟΚ χάνει αρκετά και σε πρεστίζ, και σε ψυχολογία, και σε δυναμική και οικονομικά (ως μέτρο σύγκρισης, τα χρήματα του Ολυμπιακού από την παρουσία του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ θα προσεγγίσουν τα 10 εκατ. ευρώ).

Το τι θα φέρει λοιπόν ο αποκλεισμός, μένει να το δούμε. Η χτεσινή εικόνα πολλών από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ήταν αποκαρδιωτική. Το θέμα με τις ανανεώσεις των συμβολαίων βασικών ποδοσφαιριστών, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει βγει -όπως για παράδειγμα στις αντίστοιχες καταστάσεις που αντιμετώπισε η ΑΕΚ- στην επιφάνεια, «βράζει» στα αποδυτήρια και πλέον, ξεκάθαρα επηρεάζει και την καθημερινότητα και την αγωνιστική εικόνα των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Και αυτό ακριβώς, το ξεκαθάρισμα στο τι ισχύει, στο τι θα γίνει και ποιοι και πως θα ανανεώσουν στον ΠΑΟΚ, είναι η βασική προτεραιότητα μέχρι και το τέλος της χρονιάς, χωρίς -η αλήθεια είναι- τα όσα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη να είναι ιδιαίτερα «ευοίωνα» για ευτυχείς καταλήξεις.

Ανάλογα πάντως από την έκβαση των συγκεκριμένων υποθέσεων, θα κριθεί και η μεταγραφική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Χωρίς υπερβολή, μετά το χτεσινό παιχνίδι και πάντα σε σχέση με τις εκκρεμείς ανανεώσεις, τα πάντα είναι στο τραπέζι, τα πάντα είναι ανοιχτά.

Υπάρχουν συζητήσεις και εισηγήσεις για ενίσχυση σε κάθε θέση του γηπέδου, ειδικά από την στιγμή που δεδομένη πλέον πολιτική  στο μεταγραφικό επίπεδο για τον ΠΑΟΚ είναι η ηλικιακή ανανέωση, ωστόσο είναι προφανώς πως κάτι τέτοιο, μεσούσης της σεζόν και με την ομάδα σε τροχιά τίτλου, δεν μπορεί να συμβεί.

Δεδομένα πάντως, πλέον στον ΠΑΟΚ, τίποτα, μα τίποτα (σε επίπεδο προσθηκών, αλλά και αποχωρήσεων, αν ειδικά στο θέμα των ανανεώσεων δεν κυλήσουν τα πράγματα όπως τα θέλουν οι υπεύθυνοι της ομάδας) δεν πρέπει να αποκλειστεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Παλάβωσε» τελείως ο Σαββίδης μετά τον αποκλεισμό: Απίστευτο «ντου» στον Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags