Facebook Pixel ΑΕΛ - ΑΕΚ Η Λάρισα μπλόκαρε την Ένωση που σώθηκε από τον Οικονόμου
| 2018-12-16 19:08:00

«Μπλόκο» για την ΑΕΚ στη Λάρισα - Σωτήρας ο Οικονόμου

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Μπλόκο» για την ΑΕΚ στη Λάρισα - Σωτήρας ο Οικονόμου

Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ένωση.

ΑΕΛ - ΑΕΚ Σε ένα κάκιστο παιχνίδι χωρίς θέαμα και πολλές ευκαιρίες ΑΕΛ και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Το σκορ ήταν 0-0. Στις καθυστερήσεις όμως ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Μπαρκά, βγήκε μόνος απέναντι σε κενή εστία, αλλά ο Οικονόμου έσωσε την ΑΕΚ, απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή. Άρα αξίζει στον αμυντικό της Ένωσης ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με τον Έκι Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης και τον Μάρκο Λιβάγια από πίσω του παρατάχθηκε η ΑΕΚ εναντίον της ΑΕΛ. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, την άμυνα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Γαλανόπουλο έπαιξε ο Μοράν. Ο Μπογέ έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα και ο Κλωναρίδης στα δεξιά.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκιόλιας, Χούμπτσεβ (73' Μπάλας), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Ακόστα, Μιροσάβλιεβιτς, Μπαργκάν, Ντέλετιτς, Νούνιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (68' Γκάλο), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Μοράν, Κλωναρίδης (56' Γιαννιώτας), Μπογέ, Λιβάγια, Πόνσε (79' Γιακουμάκης)

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι της ΑΕΛ στο 34' με τον Μαργκάν

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ζαχαριάδης έδειξε υπέρμετρη ανεκτικότητα στο σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΛ. Υπήρξαν διαμαρτυρίες του Πόνσε για χέρι του Γκόλια μέσα στην περιοχή κάτι που δεν φάνηκε στην επαναθέαση. Για χέρι του Οικονόμου διαμαρτυρήθηκε ο Ντέλετιτς, ωστόσο ο παίκτης της ΑΕΚ απομάκρυνε με το κεφάλι και στη συνέχεια η μπάλα ακούμπησε στον μηρό του. Κακώς ανάκοπηκε για φάουλ ο Γιαννιώτας στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ εφορμούσε μέσα στην περιοχή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το παιχνίδι ήταν κάκιστο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από πλευράς ΑΕΛ, η οποία σε συνδυασμό με το κλειστό της παιχνίδι, κατάφερε να περιορίσει επιθετικά την ΑΕΚ. Για αρκετή ώρα βλέπαμε συνεχώς μακρινά σουτ και γεμίσματα στην περιοχή του Κρίστινσον.

Ο αγώνας άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον μετά το δοκάρι της ΑΕΛ στο 34', ύστερα από σουτ του Μπαργκάν. Η Ένωση αφυπνίστηκε, βγήκε μπροστά και άσκησε πίεση στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 37' ο Κρίστινσον απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Κλωναρίδη, ενώ στη συνέχεια οι βυσσινί έκλεισαν δύο φορές προσπάθειες του Μπογέ με καλές προϋποθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν βελτιώθηκε και η κακοποίηση του ποδοσφαίρου συνεχίστηκε. Από τη μία βλέπαμε την ΑΕΚ να παίζει ψηλά και να μην αφήνει την ΑΕΛ να πατήσει περιοχή και από την άλλη να μην μπορεί να αναπτυχθεί δημιουργικά όπως πρέπει. Ο Λιβάγια δεν φαινόταν πουθενά, ενώ ο Μπογέ δεν μπορούσε να προσφέρει. Στο 50' ο Πόνσε δέχτηκε βαθιά μπαλιά αλλά ο Γκοΐκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ το πλασέ του, ενώ στο 57' ο Μπαργκάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά έβαλε πολύ δύναμη στο σουτ και αστόχησε.

Η Ένωση έδειχνε αδύναμη να απειλήσει τον Κρίστινσον με τον Ουζουνίδη να περνά στο ματς τον Γιαννιώτα και στη συνέχεια τον Γιακουμάκη. Οι κινήσεις του προπονητή της ΑΕΚ όμως δεν απέφεραν καρπούς. Στις καθυστερήσεις ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Μπάρκα, αλλά ο Οικονόμου έσωσε την Ένωση, διώχνοντας πάνω στη γραμμή. Έτσι παρέμεινε το 0-0 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς. Η ΑΕΚ παρέμεινε 4η με 24 βαθμούς και η ΑΕΛ 11η με 15.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags