Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λαμία: Νίκησε με 3-0 τη Λαμία ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-16 21:17:00

Με φόρα από τη Μίλαν ο Ολυμπιακός - Εύκολη «τριάρα» στη Λαμία και περιμένει... ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Με φόρα από τη Μίλαν ο Ολυμπιακός - Εύκολη «τριάρα» στη Λαμία και περιμένει... ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαέστρο Φορτούνη οι Ερυθρόλευκοι, 3-0 στο "Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός - Λαμία: Επιστροφή στις νίκες μετά το 1-1 στην Ξάνθη για τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από την Λαμία, επικράτησαν άνετα με 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ανέβηκαν στην δεύτερη θέση, μετά την ήττα του Ατρόμητου από τον Παναθηναϊκό, περιμένοντας "στραβοπάτημα" του ΠΑΟΚ (παίζει αύριο με Λεβαδειακό) για να τον πλησιάσουν στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και με ψυχολογία από την πρόκριση εναντίον της Mίλαν, έπαιξε όσο έπρεπε για να φτάσει στο τρίποντο. Στο 32' ο Γκερέρο άνοιξε το σκορ με πλασέ από κοντά, ενώ στο 46' ο Φετφατζίδης σκόραρε για πρώτη φορά άμα τη επιστροφή του στο Λιμάνι, κάνοντας το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 51' ο Ομάρ.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, όμως η καλή ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, που δεν μπορούσαν να βρουν χώρους προς την εστία του Σαράνοφ. Στο 17' οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν ορθώς για πέναλτι πάνω στον Ομάρ, ύστερα από τάκλιν του Καρυπίδη, αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε κόρνερ, καθώς θεώρησε ότι ο παίκτης της Λαμίας βρήκε μπάλα.

Παρότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν ευκαιρίες, κατάφεραν μέσα από μία αντεπίθεση να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 32', λοιπόν, ο Νάτχο έτρεξε από το κέντρο, έφτασε στην περιοχή και έδωσε στο πλάι του στον Φορτούνη και αυτός δίπλα του στον Γκερέρο, που φάτσα με τον Σαράνοφ δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ με όμορφο πλασέ.

Το γκολ έδωσε άλλον... αέρα στον Ολυμπιακό, που στο 37' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Σισέ ύστερα από "γλυκιά" εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν αυτός που είχε δύο καλές στιγμές πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η πρώτη ήταν στο 43', όταν μπήκε μόνος του από δεξιά στην περιοχή, αλλά γύρισε την μπάλα πάνω σε σώματα, ενώ στο 45' δέχτηκε την όμορφη μπαλιά του Γκερέρο από δεξιά, όμως το σουτ του κατέληξε κόρνερ μετά από απόκρουση του κίπερ της Λαμίας.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και ήδη από το 51' είχαν "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη. Στο 46' ο Φορτούνης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Γκερέρο βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι, αυτή έφτασε στο δεύτερο στον Φετφατζίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Σαράνοφ και έκανε το 2-0, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο Λιμάνι.

Στο 51' ο Ολυμπιακός τελείωσε τη... δουλειά, όταν ο Μπουχαλάκης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, πάσαρε στα δεξιά του στον Φορτούνη, αυτός πιο δίπλα έξω από την περιοχή στον Νάτχο, ο οποίος σούταρε και είδε τον Σαράνοφ να αποκρούει, όμως στην επαναφορά της μπάλας ήταν ο Ομάρ, που με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 3-0.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστική, καθώς η Λαμία πίεσε για το γκολ, είχε μια φάση με τον Δημούτσο (με τον Σα να κάνει τρομερή απόκρουση), όμως δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μια άνετη νίκη με 3-0 και να περιμένει "γκέλα" του ΠΑΟΚ αύριο στην Λιβαδειά για να πλησιάσει στην κορυφή.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο παράγοντας "Χ" του Ολυμπιακού, καθώς ο αρχηγός των Πειραιωτών είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ και γενικά ήταν πολύ ορεξάτος κάνοντας αρκετές όμορφες ενέργειες.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σα τερματοφύλακα και τετράδα άμυνας τους Ομάρ, Μιράντα, Σισέ και Κούτρη. Κέντρο έπαιξαν οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης και επιτελικός ο Νάτχο. Στα δύο άκρα ήταν ο Φορτούνης και ο Φετφατζίδης και μοναδικός προωθημένος ο Γκερέρο.

Για την Λαμία ο Σαράνοφ ήταν στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Σκόνδρας, αριστερά ο Βάντερσον και κέντρο άμυνας οι Αντέτζο και Καρυπίδης. Στα χαφ πήραν θέση οι Δημούτσος και Μπλάζιτς, δεξιά στην επίθεση ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερά ο Επστάιν και ο Μπερτόλιο πίσω από τον φορ Καραμάνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Γκερέρο (86' Μάνος), Φετφατζίδης (76' Βρουσάι), Γκιγιέρμε, Ομάρ, Κούτρης (67' Τσιμίκας), Μιράντα και Παπέ Σισέ.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπερτόλιο (64' Μπουλούλης), Καραμάνος (70' Τσούκαλος), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Βάντερσον και Μπλάζιτς.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, συνδυάστηκαν φοβερά (Νάτχο-Φορτούνης-Γκερέρο) και σκόραραν ένα πολύ όμορφο τέρμα, που τους άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Δύο οι "τρανταχτές" αμφισβητούμενες στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μία στο 17' όταν ο Ομάρ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε, αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε κόρνερ αντί για πέναλτι. Και μία στο 39' όταν ο Σισέ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπερτόλιο, όμως ο ρέφερι του αγώνα του έδωσε κίτρινη για θέατρο, αντί να δείξει την "άσπρη" βούλα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και παρότι η Λαμία άρχισε καλά ανασταλτικά, δεν μπόρεσε να περιορίσει τους Ερυθρόλευκους που πήραν τη νίκη και μείωσαν στους πέντε βαθμούς την διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, που παίζει αύριο Δευτέρα (17/12) με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ όλα τα γκολ του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags