Facebook Pixel AEK - Mαρίνος Ουζουνίδης: Τον «καθαρίζει» ο Μελισσανίδης - Ατάκα-μαχαιριά στα Σπάτα
| 2018-12-17 10:14:00

Τον «καθαρίζει» ο Μελισσανίδης - Ατάκα-μαχαιριά στα Σπάτα - «Ντου» για διάδοχο από Ελλάδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τον «καθαρίζει» ο Μελισσανίδης - Ατάκα-μαχαιριά στα Σπάτα - «Ντου» για διάδοχο από Ελλάδα!

Πότε τον «τελείωσε». Τι του χρεώνουν. Ποιος έρχεται;

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι «τελειωμένος» από την ΑΕΚ. Όπως ακριβώς το διαβάζετε, χωρίς ωραιοποιήσεις και εκλεπτυσμούς. Και όχι, το φινάλε του δεν γράφτηκε χτες στη Λάρισα. Είχε γραφτεί, τότε, σε εκείνη την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, όπου στον εξάψαλμο του στους παίκτες είχε πει πως «ο προπονητής σας θα είναι εδώ ως το καλοκαίρι». Ατάκα που αυτομάτως έκοψε στα… δύο το συμβόλαιο του Ελληνα προπονητή (διετές υπέγραψε) και, ακόμη και με τα πλέον αισιόδοξα σενάρια, έθεσε ξεκάθαρο χρονικό ορίζοντα στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Για να το πούμε διαφορετικά. Αν στην ΑΕΚ, τη δεδομένη στιγμή, είχαν μία σίγουρη λύση, που να εμπνέει τον κόσμο (ο οποίος είναι πλέον αναφανδόν απέναντι στον Ουζουνίδη), αλλά και να θεωρούν πως είναι ικανός να αναλάβει το έργο της ανοικοδόμησης, τότε, ο Ουζουνίδης θα είχε «χαιρετήσει» εδώ και πολύ καιρό. Η στήριξη και κυρίως η εμπιστοσύνη που απολάμβανε εκ μέρους της διοίκησης έχει χαθεί. Αμετάκλητα.

Σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο ο Ουζουνίδης για την εικόνα της ΑΕΚ. Αλλά δεν είναι μόνο η εικόνα της. Είναι η εμφανής αδυναμία του να διαχειριστεί την κρίση, η προσκόλληση του σε συγκεκριμένα αγωνιστικά μοτίβα που δεν είναι (προφανώς) αποτελεσματικά και λειτουργικά, ακόμη και η δημόσια στάση του, με τη συνεχή αναζήτηση δικαιολογιών και αοριστίες, είναι καταστάσεις που του έχουν αφαιρέσει οποιοδήποτε έρεισμα.

Αν για παράδειγμα, τη δεδομένη στιγμή, ο Κάναντι (με τον οποίο όντως έχει υπάρξει επαφή) ή έστω και ο Δέλλας (διόλου τυχαία η αναφορά) ήταν θετικοί στο να αφήσουν τους πάγκους τους και να αναλάβουν την ΑΕΚ, τότε θα είχε γίνει η αλλαγή. Αυτή «καθυστερεί», όχι για να κερδηθεί χρόνος, αφού όπως φαίνεται η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, αλλά γιατί πολύ απλά ο Μελισσανίδης -οποίος και είναι ο μόνος υπεύθυνος για την σχετική απόφαση, αφού πολύ απλά, δεν έχει πάρει δείγματα εμπιστοσύνης, κάθε άλλο, από τους υπόλοιπους του κύκλου αποφάσεων της ομάδας- δεν έχει κάτι το «σίγουρο» τη δεδομένη στιγμή για να του αναθέσει τη διαχείριση της ΑΕΚ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μπορεί να συντηρηθεί επ’ αόριστον αυτή η κατάσταση. Ισα ίσα που με την ΑΕΚ να κινδυνεύει να μείνει εκτός κούρσας ακόμη και για τη 2η θέση (και να κάνει θρίλερ ακόμη και την είσοδο της στην πεντάδα), οι αλλαγές μοιάζουν και είναι επιβεβλημένες. Και το κυριότερο; Απαιτητές από τον κόσμο των πρωταθλητών, οι οποίοι θέλουν να δουν αντίδραση σε μια καθίζηση που έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και μοιάζει ασταμάτητη.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, ο Ουζουνίδης θυμίζει τον Κλαούντιο Ρανιέρι, της πρώτης σεζόν του Ρομάν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι. Που όλοι ήξεραν πως θα απολυθεί για να αναλάβει ο Ζοσέ Μουρίνιο, χαρακτηρίζοντας τον ως «Deal Manager Walking». Κάπως έτσι είναι πλέον και ο Ουζουνίδης στην ΑΕΚ. Οταν βρεθεί (ή «αναγκαστικά» επιλεγεί) ο -επόμενος- «εκλεκτός», θα αποχωρήσει. Και μάλλον, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, αυτή η ώρα είναι κοντά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερή οργή Τσιάρτα: «Είναι εγκληματίας - Κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα - Απαράδεκτο!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags