Facebook Pixel Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-17 21:25:00

Δεν σταματά πουθενά - Πέρασε και από τη Λιβαδειά το... εξπρές του ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν σταματά πουθενά - Πέρασε και από τη Λιβαδειά το... εξπρές του ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη 2-1 με γκολάρες Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ.

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγχώθηκε στο φινάλε, όμως έφυγε με υπερπολύτιμη νίκη (2-1) από την έδρα του Λεβαδειακού και επανέφερε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους 8 βαθμούς.

Δύο υπέροχα γκολ, από Πρίγιοβιτς (41') και Μπίσεσβαρ (46') έδωσαν προβάδισμα στον Δικέφαλο, με τον Ζησόπουλο να μειώνει στο για το τελικό 2-1 (75'). Το άσχημο νέο της αναμέτρησης αφορά τον σοβαρό τραυματισμό Πόντους Βέρνμπλουμ, που υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 2’. Ο Μπίσεσβαρ είχε φοβερή έμπνευση με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς. Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε μια πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Δικέφαλο, καθώς ο Πόντους Βέρνμπλουμ τραυματίστηκε σοβαρά και έγινε αλλαγή στο 7’. Ο Σουηδός υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα απουσιάσει για 4-5 μήνες.

Το σοκ από τον τραυματισμό έκοψε κάπως τον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 21’, όταν ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει δύσκολα. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μπάγιτς να επέμβει και να απομακρύνει σε κόρνερ το δυνατό αριστερό σουτ του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ έλυσε τον… γόρδιο δεσμό στο 41’, με τον συνήθη ύποπτο, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος πήρε την ασίστ από τον Ζαμπά και με φανταστικό μονοκόμματο σουτ από πλάγια θέση στα όρια της μεγάλης περιοχής «κεραυνοβόλησε» τον Μπάγιτς, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό τέρμα για το 1-0 του Δικεφάλου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απλοποίησε περισσότερα τα πράγματα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Μόλις στο 46’ ο ορεξάτος Μπίσεσβαρ πέτυχε το γκολ που… δικαιούταν βάσει της απόδοσής του κι έκανε το 2-0 με ωραίο ατομική ενέργεια και δεξί πλασέ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Δικέφαλος έμοιαζε να κάνει ό, τι θέλει στο γήπεδο και έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ. Ο Ζαμπά, όμως, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 65’, αφού προσπάθησε για ένα θεαματικό τελείωμα με «σκαφτό» πλασέ και έστειλε την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, ο Λεβαδειακός δεν τα παράτησε και προβλημάτισε έντονα τον αντίπαλό του. Οι Βοιωτοί προειδοποίησαν στο 74’, όταν ο Καραχάλιος έκανε φοβερό σουτ με το δεξί και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε σπουδαία επέμβαση. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζησόπουλος έκανε ωραίο γυριστό «ψαλίδι», η μπάλα κόντραρε στον Μάτος και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Λεβαδειακό να μειώνει 2-1 στο 75’.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να… ενδιαφέρεται για την επίθεση, δίνοντας την έμφαση στην άμυνα και στη διατήρηση του προβαδίσματος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τα κατάφερε, εμποδίζοντας τον Λεβαδειακό να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία και κρατώντας μια μεγάλη νίκη μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς «καθάρισε» για ακόμα μια φορά, ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης με ένα γκολ αντάξιο της κλάσης του.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τζουσέπε Σανίνο κατέβασε τον Λεβαδειακό με σύστημα 3-4-1-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάγιτς, με τους Παντελιάδη, Ζησόπουλο και Λιάγκα να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Ολόκληρη τη διξιά πλευρά κάλυψε ο Τσαμπούρης και την αριστερή ο Καθάριος, με τους Μητρόπουλο και Καραχάλιο να αγωνίζονται ως δίδυμο στον άξονα. Ο Στανόγεβιτς κινήθηκε στην πλάτη των δύο επιθετικών, Ιωαννίδη και Γιακουμάκη.

Σχηματισμό 4-2-3-1 εφάρμοσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα να απαρτίζουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ (αντικαταστάθηκε από τον Σάκχοφ μόλις στο 7’). Ο Πρίγιοβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται πίσω του, τον Ζαμπά δεξιά και τον Ουάρντα αριστερά.

Η ΦΑΣΗ: Δυστυχώς, η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση δεν ήταν κάποιο γκολ ή χαμένη ευκαιρία, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Πόντους Βέρνμπλουμ μόλις στο 4’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος, ξέφυγε και πάλι στο +8 από τον Ολυμπιακό και εξακολουθεί να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Λιάγκας, Τσαμπούρης, Καθάριος (64’ Νανγκίς), Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς, Ιωαννίδης, Καραχάλιος (79’ Μανγκά), Γιακουμάκης (90’ Μαρκόβσκι).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο (81’ Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7’ λ.τ. Σάκχοφ), Ζαμπά (85’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Τα γκολ του αγώνα

Ο τραυματισμός του Βέρνμπλουμ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags