Facebook Pixel Sportdog.gr | Του… αρέσουν τα θρίλερ – Πέρασε από τα Χανιά ως πρώτος ο ΠΑΟ, ζόρια με Κισσαμικό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-12-19 17:21:00

Του… αρέσουν τα θρίλερ – Πέρασε από τα Χανιά ως πρώτος ο ΠΑΟ, ζόρια με Κισσαμικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Του… αρέσουν τα θρίλερ – Πέρασε από τα Χανιά ως πρώτος ο ΠΑΟ, ζόρια με Κισσαμικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι νίκησαν 2-1 και πήραν την πρωτιά στον όμιλο.

Κισσαμικός – Παναθηναϊκός: Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε… θρίλερ, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας ο Κισσαμικός θα ήταν η ομάδα που θα έπαιρνε την πρώτη θέση στον όμιλο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 στα Χανιά, έφτασε τους επτά βαθμούς και πέρασε ως πρώτος στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας τους Κρητικούς στη δεύτερη θέση με τέσσερις.

Οι Πράσινοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Εμμανουηλίδη, ο εξαιρετικός Κισσαμικός ισοφάρισε στο 54’ με τον Ρίσκι, όμως ο Βέργος που έχασε και πέναλτι νωρίτερα, στο 75’… έγραψε το τελικό 1-2!

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και αποφασισμένος να καθαρίσει την πρωτιά, καθώς με δεδομένο πως και οι δύο ομάδες είχαν προκριθεί, έπαιζαν σήμερα για την πρώτη θέση. Το Τριφύλλι ήθελε μόνο νίκη, ενώ για του Κρητικούς αρκούσε και η ισοπαλία.

Οι Πράσινοι λοιπόν μπήκαν φορτσάτοι και μόλις στο 3’ άγγιξαν το γκολ, όταν η προβολή του Εμμανουηλίδη σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια όμως ο νεαρός ήταν πιο τυχερός, καθώς μετά από λάθος του τερματοφύλακα Δασκαλάκη, που του έδωσε… ασίστ, δεν δυσκολεύτηκε στο 7’ με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 0-1! Μετά το γκολ, ο Κισσαμικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 17’ έχασε και την πρώτη του καλή ευκαιρία με το σουτ του Αποστολόπουλου να φεύγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός, που πατούσε εμφανώς καλύτερα στο γήπεδο, συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες για να… τελειώσει με το διπλό. Στο 22’ μετά από σέντρα του Αποστολάκη, ο Βέργος έκανε το κοντρόλ αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 33’ η κεφαλιά –ψαράκι του Βέργου πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Μία καλή στιγμή πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο είχε όμως και ο Κισσαμικός, ο οποίος στο 38’ έφτασε μία… ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ρίσκι βρέθηκε τετ α τετ, πλάσαρε τον Διούδη, αλλά αυτός έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Κισσαμικό, ο οποίος είχε βελτιωθεί και είχε πλέον ισορροπήσει το ματς. Μάλιστα, στο 51’ ο Ρίσκι βρήκε δίχτυα από κοντά, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ, καθώς θεώρησε πως νωρίτερα υπήρχε χέρι του Αποστολόπουλου, ωστόσο η μπάλα είχε βρει στον μοιρό.

Τελικά, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 54’ ο Ρίσκι μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, βρήκε δίχτυα και με τακουνάκι έκανε το 1-1!

Οι Πράσινοι πάντως δεν τα έχασαν και έχασαν τεράστια ευκαιρία για να απαντήσουν αμέσως, καθώς ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Σισέ, ο Βέργος ανάλαβε την εκτέλεση στο 57’, όμως ο Δασκαλάκης κράτησε το 1-1, διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια. Μετά από αυτή την φάση, το ματς απέκτησε χαρακτήρα… θρίλερ, καθώς ο Κισσαμικός που είχε καλή εικόνα, έδειχνε να κρατάει άνετα το σκορ που τον βόλευε, ενώ ο Παναθηναϊκός πίεζε για το γκολ της πρωτιάς.

Τελικά, στο 75’ ο Μπουζούκης έκανε την σέντρα, ο Παντελάκης έκανε το κοντρόλ και το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο πορτιέρε των γηπεδούχων απέκρουσε προσωρινά, ωστόσο ο Βέργος πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έγραψε το 1-2! Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, παρότι ο Αρναρέλης στο 78’ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2, όταν ο Διούδης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση.
 

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Γκολ: 54' Ρίσκι/7' Εμμανουηλίδης, 75' Βέργος

Κίτρινες: 11' Πούγγουρας

Κόκκινες: -

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ): Δασκαλάκης, Σάλιακας (79' Τόλι), Φαζός, Τεγούσης (55' Σεληνιωτάκης), Σισέ, Καραγιάννης (70' Αρναρέλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι, Γκίνι, Καραγεώργης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ): Διούδης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης (59' Μπουζουήκης), Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε (59' Καμπετσής), Τζανδάρης, Στάικος, Εμμανουηλίδης (74' Χατζηγιοβάνης), Βέργος.

 


Δείτε το ακυρωθέν γκολ του Κισσαμικού που λανθασμένα ακυρώθηκε: 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags