Facebook Pixel ΑΕΚ - Νέναντ Κρστιτσιτς:
| 2018-12-22 12:35:00

Έτσι φέρνει τον χάφαρο ο Τίγρης - Ψήνεται φοβερή επιστροφή - Πότε έγινε η συμφωνία - Τρελαίνει κόσμο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έτσι φέρνει τον χάφαρο ο Τίγρης - Ψήνεται φοβερή επιστροφή - Πότε έγινε η συμφωνία - Τρελαίνει κόσμο

Όλα για όλα από την ΑΕΚ. Πάει για μεγάλο κόλπο. Τι «τρέμει»;

Νέναντ Κρστίτσιτς ξανά στο προσκήνιο λοιπόν για την ΑΕΚ. Ο διεθνής Σέρβος αμυντικός χαφ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει μιαν ανάσα από την Ενωση, επανήλθε, για δεύτερη φορά μετά τον Αύγουστο στη (ρεπορταζιακή) βιτρίνα.

Κάνοντας ένα μικρό background. Τον Αύγουστο, οι πρωταθλητές είχαν συμφωνήσει με τον Ερυθρό Αστέρα για την αγορά του Κρστιτσιτς. Η πρόκριση όμως της «ζβέζντα» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτομάτως, έβαλε φρένο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Το όνομα του 28χρονου Σέρβου αναφέρθηκε ξανά και πριν περίπου ένα μήνα, ως «πάντα στα υπ’ όψην της ΑΕΚ». Κάτι που ίσχυε φυσικά, αφού οι άνθρωποι των πρωταθλητών ρώτησαν για της αξιώσεις του Αστέρα για πώληση του τον Ιανουάριο. Το πόσο που άκουσαν (+2 εκατ. ευρώ) δεν ήταν αυτό που περίμεναν, οπότε, εκεί σταμάτησαν οι συζητήσεις και ενεργοποιήθηκαν οι άλλες (σουηδικές) λύσεις. Χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το ερέθισμα για την νέα επιστροφή της ΑΕΚ στον Σέρβο (πέραν των «ναυαγίων» που υπήρξαν στις άλλες περιπτώσεις που κυνήγησαν οι «κιτρινόμαυροι») ήταν οι πρόσφατες συζητήσεις του Κρστιτσιτς με τον Αστέρα για την επέκταση του συμβολαίου του. Εχοντας κάνει καριέρα εκτός της πατρίδας του και έχοντας επαναπατριστεί πριν 1,5 χρόνο προκειμένου να την… επαναφέρει σε ρότα, αφού η επιλογή του εξωτερικού δεν του βγήκε, ο 28χρονος μέσος θέλει να δοκιμάσει ξανά εκτός Σερβίας. Μοιραία συνεπώς, αρνήθηκε την πρόταση για επέκταση συμβολαίου, «αναγκάζοντας» ουσιαστικά τον Αστέρα να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο, προκειμένου να μην τον χάσει ελεύθερο το καλοκαίρι, οπότε και εκπνέει το τρέχον συμβόλαιο του.

Και εδώ ακριβώς ποντάρει η ΑΕΚ. Να συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή και από εκεί και πέρα, με τη συμφωνία του, να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με τον Αστέρα για ένα χαμηλότερο αντίτιμο από αυτό που είχαν ακούσει οι άνθρωποι των πρωταθλητών πριν ένα μήνα. Στόχος ρεαλιστικός, αλλά και συνάμα δύσκολος. Τόσο γιατί ο Αστέρας δεν έχει «ανάγκη» τα χρήματα και δύσκολα θα ρίξει τις απαιτήσεις του, προτιμώντας ακόμη και να χάσει ελεύθερο τον παίκτη το καλοκαίρι, αλλά και γιατί ο Κρστιτσιτς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων μέσα από τις φετινές του εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ που δεδομένα καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το περιβάλλον που καλείται να κινηθεί η ΑΕΚ.

Είτε για να τον αποκτήσει τώρα, είτε ακόμη ακόμη και να τον συμφωνήσει από τώρα για το καλοκαίρι (φυσικά κάνοντας μια ακόμη κίνηση για κεντρικό χαφ άμεσα, αφού υπάρχει τεράστια ανάγκη). Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια της ΑΕΚ για τον Σέρβο υφίσταται, σε καμία όμως δεν εγγυάται happy end. Και λόγω των δεδομένων της υπόθεσης, αλλά και εξαιτίας της… προϊστορίας των υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού της Ενωσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε τιμωρία-βόμβα στην ΑΕΚ με απαγόρευση μεταγραφών - «Πάγωσε» το αίμα των οπαδών!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags