Facebook Pixel Ολυμπιακός: «Τσουνάμι» στο λιμάνι - «Καθαρίζει» Χασάν ο Σολδάνο - Δανεικός ο Μάνος
| 2018-12-31 09:18:00

«Τσουνάμι» στο λιμάνι - Αυτόν «καθαρίζει» ο Σολδάνο - Είναι top όνομα - Πάει δανεικός ο...

του Παναγιώτη Νικολάου
«Τσουνάμι» στο λιμάνι - Αυτόν «καθαρίζει» ο Σολδάνο - Είναι top όνομα - Πάει δανεικός ο...

«Χαμός» με Γιαννιώτη, Τσιμίκα, Φετφατζίδη. Ποιοι φεύγουν τον Γενάρη.

Ολυμπιακός: Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή της (μεθαυριανής) άφιξης του Φράνκο Σολδάνο, στον Ολυμπιακό πλέον, έχοντας «κλειδώσει» την προσθήκη του επιθετικού, ετοιμάζονται για το απαιτούμενο (και προαναγγελθέν) ξεσκαρτάρισμα, αλλά και ρύθμιση διαφόρων εκκρεμοτήτων αναφορικά με το ρόστερ τους.

Ξεσκαρτάρισμα που εν μέρει θα κρίνει και την προσθήκη του εξτρέμ. Βλέπετε, αυτήν τη στιγμή, Πάρντο και Σεμπά που ανήκουν στον Ολυμπιακό και καλύπτουν -μεταξύ άλλων- θέσεις ξένων πρέπει να αποδεσμευτούν προκειμένου και χώρο στο μπάτζετ να δημιουργήσουν, αλλά -κυρίως- να απελευθερώσουν μια θέση ξένου που (ενδεχομένως) καλύψει ο νέος εξτρέμ που λογικά θα αποκτηθεί από τους «ερυθρόλευκους».

Εννοείται, πως με τρεις επιθετικούς πρώτης γραμμής (Σολδάνο, Χασάν, Γκερέρο), πρέπει να παρθεί απόφαση για το τι θα γίνει με τον Κόκα, αφού όντας δανεικός και με αρκετούς τραυματισμούς ως τώρα, μοιάζει δύσκολο να μείνει στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός παίζει με έναν φορ, ένας θα είναι στον πάγκο, μοιάζει λοιπόν πολυτέλεια, τρίτος -τέτοιου βεληνεκούς- να μένει εκτός αποστολής.

Υπάρχει βέβαια και η τάση στους «ερυθρόλευκους» να παραμείνει στο ρόστερ ο Αιγύπτιος ως «ασφάλεια» σε περίπτωση που ο Σολδάνο αργήσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Κάτι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο για ποδοσφαιριστή προερχόμενο από τη Νότια Αμερική. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη απόφαση θα παρθεί στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν και ο Αργεντίνος θα έχει δώσει δείγματα γραφής, αλλά και θα υπάρχει  και σαφές μέτρο ως προς τα βαθμολογικά δεδομένα του πρωταθλήματος.

Εξυπακούεται, πως ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί, θα κριθεί και η παρουσία για το υπόλοιπο της σεζόν και του Μάνου. Αν μείνει ο Κόκα, ο Μάνος θα παραχωρηθεί δανεικός. Αν φύγει,  τότε θα εξακολουθήσει να έχει τον ρόλο που είχε ως τώρα, αυτόν δηλαδή του τρίτου στην ιεραρχία επιθετικού.

Από εκεί και πέρα, ανοιχτό, ορθάνοιχτο είναι το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του Ανδρέα Γιαννιώτη. Ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τον διεθνή Ελληνα κίπερ να έχει προσελκύσει ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι και ξεκάθαρο αν ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει στις τάξεις του (ή και ο ίδιος να θέλει να παραμείνει). Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει ήδη προσπάθεια αγοράς των δικαιωμάτων του Ζοσέ Σα από την Πόρτο, με τον Πορτογάλο να είναι ο αδιαμφισβήτητα βασικός τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων».

Θέμα που πρέπει να διευθετηθεί είναι και η ανανέωση του Κώστα Τσιμίκα. Συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από το φθινόπωρο, δεν έχουν όμως (ακόμη) ευδοκιμήσει. Το συμβόλαιο του νεαρού αριστερού μπακ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020 και ίσως να γίνει… απαραίτητη μια τέτοια κίνηση εκ μέρους των «ερυθρόλευκων» αν συνυπολογιστεί το σοβαρό ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει ο Λεονάρντο Κούτρης. 

Ανοιχτό είναι το θέμα της παραμονής του Γιάννη Φετφατζίδη (ειδικά μάλιστα αν αποκτηθεί ακόμη ένας εξτρέμ), άγνωστο το μέλλον του παραγκωνισμένου εσχάτως από τον Πέδρο Μαρτίνς, Γιασίν Μεριά, συζητήσιμη η πιθανότητα της παραχώρησης ως δανεικού του Γιώργου Μασούρα, αφού ο 24χρονος δεξιός μπακ δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής.

Τέλος, στην αναμονή είναι και οι τρεις «μικροί», Ανδρούτσος, Νικολάου και Βρουσάι. Ο τελευταίος φαίνεται πως θα μετακομίσει στον Πανιώνιο ως αντάλλαγμα στη μεταγραφή Μασούρα, η ανάλογη συμφωνία που φαίνονταν πως ίσχυε για τον Ανδρούτσο υπάρχουν πληροφορίες πως έχει «στραβώσει» τελευταία, ενώ για τον Νικολάου, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως τη δεδομένη στιγμή, αφού παρά την αλλαγή ατζέντη το καλοκαίρι (όπως άλλωστε έκανε και ο Ανδρούτσος), δεν βρήκε καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags