Facebook Pixel ΑΕΚ: Απίστευτες «βόμβες» - Αυτοί αποχωρούν - Αλλάζει όλη ομάδα - Ποιοι μένουν
| 2019-01-04 14:27:00

Απίστευτες «βόμβες» στην ΑΕΚ - Αυτοί αποχωρούν - Αλλάζει όλη ομάδα - Ποιοι μένουν - Τρελές εκπλήξεις

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτες «βόμβες» στην ΑΕΚ - Αυτοί αποχωρούν - Αλλάζει όλη ομάδα - Ποιοι μένουν - Τρελές εκπλήξεις

Το πλάνο για τη νέα περίοδο. Όλα στη φόρα από το Sportdog.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με την απόφαση της ΑΕΚ να αρχίσει, από τώρα, το «χτίσιμο», τη διαμόρφωση της ομάδας με την οποία θα πορευτεί την ερχόμενη (και όχι μόνο) σεζόν. Πρακτική που εξυπηρετείται από το γεγονός πως έχει μείνει εκτός πρωταθλήματος, αλλά και ενισχύεται από την προ διετίας, ανάλογη απόφαση, να αρχίσει δηλαδή να χτίσει μεσούσης της σεζόν, απόφαση που κατέληξε στην περυσινή κατάκτηση του τίτλου.

Τα δεδομένα σε αυτήν την αναδιοργάνωση, παρότι νωρίς, υπαρκτά. Διάφορες οι κατηγορίες των ποδοσφαιριστών του τρέχοντας ρόστερ των πρωταθλητών, ας τις δούμε σιγά σιγά, προσπαθώντας να ψηλαφίσουμε τη βάση του αγωνιστικού μωσαϊκού της επόμενης χρονιάς στην ΑΕΚ.

Οι σίγουροι

Εδώ ανήκουν αυτοί που μένουν. Τσιντώντας και Γιαννίκογλου θα είναι σίγουρα το Νο2 και Νο3 στην ιεραρχία των γκολκίπερς σε περίπτωση παραμονής Μπάρκα. Διαφορετικά, ο πρώτος είναι πιθανό να αναβαθμιστεί σε βασικό. Τα 3/4 της αμυντικής τετράδας, παραμένουν: Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι ακλόνητοι, το ίδιο ισχύει και για τον Τσόσιτς ενώ ο Βίκτορας Κλωναρίδης μοιάζει ο μόνος από το κέντρο και μπροστά που η θέση του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι φευγάτοι

Πέραν των εδώ και καιρό «τελειωμένων», Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, αυτός που δεδομένα δεν πρέπει να υπολογίζεται πως θα παρατείνει την παραμονή του στην ΑΕΚ είναι ο Μοράν.

Μάνταλος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως αν κι εφόσον φέρει πρόταση ανάλογη αυτής που (φέρεται να) ήρθε από την Γουέστ Μπρομ στο τέλος της περασμένης καλοκαιρινής περιόδου (δανεισμός+option αγοράς, 2 εκατ. + 7 εκατ. ευρώ) δύσκολα δεν θα πουληθεί.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τον διεθνή μέσο και εδώ οι απαιτήσεις της ΑΕΚ είναι υψηλές (+8 εκατ. ευρώ), ωστόσο ο σχεδιασμός της (μανατζερικής) πλευράς του, προβλέπει «θερμό» καλοκαίρι.

Οι βιτρινάτοι

Εδώ ανήκουν αυτοί που θεωρείται πως μπορούν να φέρουν προτάσεις και να αποχωρήσουν, έναντι φυσικά του αντιτίμου που αξιώνει η ΑΕΚ. Πρώτος πρώτος, ο Μπάρκας, για τον οποίο η Ενωση αξιώνει ποσό +10 εκατ. ευρώ. Ο αρχηγός, ο Πέτρος

Τέλος, εδώ θα εντάξουμε και τον Μάρκο Λιβάγια. Κανονικά θα ήταν στους σίγουρους, αλλά επειδή μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με σταθερά ψηλά τη μετοχή του στο εξωτερικό, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν κι εφόσον «προκαλέσει» προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το (κακό) πρώτο μισό της φετινής σεζόν του Λιβάγια, περιόρισε κατά πολύ τον «ντόρο» που έκανε στο τέλος της περυσινής χρονιάς και στο καλοκαιρινό ξεκίνημα της φετινής. 

Οι δανεικοί

Εδώ έχουμε τους τέσσερις που αγωνίζονται στην ΑΕΚ υπό τη μορφή δανεισμού. Αλεφ δηλαδή, Πόνσε, Μπογέ και Οικονόμου. Ολοι τους έχουν buy-out από την Ενωση, ο Μπογέ μάλιστα έχει συμφωνήσει (όπως και ο Λιβάγια πέρυσι) σε τετραετές συμβόλαιο σε περίπτωση που η ΑΕΚ κάνει χρήση των σχετικών option.

Κακά τα ψέματα, με τα δεδομένα του παρόντος, πέραν του Ελληνα στόπερ, κανείς δεν μένει. Η ΑΕΚ έκανε, καιρό, μια κρούση για διαπραγμάτευση της ρήτρας του Αλεφ, αλλά η Μπράγκα δεν πέφτει ευρώ από τα 1,8 εκατ. ευρώ, ποσό που μοιάζει απίθανο (βάσει και της εικόνας του Βραζιλιάνου) να δοθεί από την Ενωση.

Για τους δύο Αργεντινούς, πρέπει να πληρωθούν 6 εκατ. ευρώ στον καθένα. Κοινώς… απίθανο, ακόμη και με την πλέον αισιόδοξη οπτική και προσέγγιση. Η μέχρι στιγμής παρουσία του Μπογέ μάλλον θα πρέπει να αποκλείει να γίνει η σχετική προσπάθεια αγοράς, ο Πόνσε έχει σαφώς καλύτερη εικόνα, ωστόσο το γεγονός πως πέρυσι, όταν συμφωνήθηκε ο δανεισμός του, ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα να διαπραγματευτεί όρους συμβολαίου σε περίπτωση αγοράς του από την ΑΕΚ, μάλλον δείχνει… τάση (από πλευράς του).

Ο μόνος που φαίνεται να είναι ένα βήμα από την επικύρωση της «μονιμοποίησης» του είναι ο Οικονόμου. 900.000 ευρώ το δικό του buy-out από την Μπολόνια, με τα ρεπορτάζ του τελευταίου 1,5 μήνα (τουλάχιστον) να φέρνουν την ΑΕΚ να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αναφορικά με την μείωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά του διεθνή κεντρικού αμυντικού. Τζίφρες πάντως με την Μπολόνια, ακόμη, δεν έχουν πέσει…

Στον αέρα

Η κατηγορία που εύλογα, αλλά για διαφορετικούς λόγους περιλαμβάνει τους περισσότερους. Για αγωνιστικούς λόγους δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η παραμονή των Γιαννιώτα, Αλμπάνη και Γιακουμάκη. Ο πρώτος δεν έχει πείσει το τεχνικό επιτελείο, ο δεύτερος, έχει αρκετά θέματα τραυματισμών, δεν έχει προσαρμοστεί και αν δεν αλλάξει εικόνα στο υπόλοιπο της σεζόν, το πιθανότερο είναι να επιδιωχθεί δανεισμός του, ενώ μόνο και μόνο το γεγονός πως έπαιξε πολύ δυνατά η προοπτική να παραχωρούνταν τώρα, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δανεικός ο Γιακουμάκης τα λέει όλα αναφορικά με το εκτιμώμενο στάτους του για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Ροντρίγκο Γκάλο και ο Ελντερ Λόπες είναι επίσης δύο ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Με τον Βραζιλιάνο δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση, στην ΑΕΚ περιμένουν την επιστροφή του Βασιλαντωνόπουλου από τον δανεισμό του για δώσει βάθος στο ρόστερ στη θέση του δεξιού μπακ και θα συζητούσαν για επέκταση της παραμονής του Γκάλο μόνο αν αυτός δέχονταν μονοετή επέκταση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν ακούγεται πως τον καλύπτει.

Ο τραυματίας Λόπες εδώ και… τρεις μήνες έχει συμφωνήσει για ανανέωση του συμβολαίου, υπογραφές όμως και ανακοινώσεις δεν έχουν πέσει ακόμη. Οπότε παρά τα σχετικά ρεπορτάζ περί συμφωνίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το… παρελθόν της ΑΕΚ σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του Πορτογάλου αριστερού μπακ, δεν γίνεται να υιοθετήσουμε με σιγουριά πως θα βρίσκεται στο ρόστερ και του χρόνου.  Ας υπογράψει και ανακοινωθεί και εδώ είμαστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλα τούμπα στην ΑΕΚ - Απρόσμενη εξέλιξη - Αυτόν «ακυρώνουν» - «Μπαμ» Μελισσανίδη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags