Facebook Pixel Ξάνθη – Ολυμπιακός: Έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια, όλα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς!
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-08 19:09:00

Δεν σκοράρει ούτε το 2019! Ανοι-χ-τοί λογαριασμοί για Ξάνθη και Ολυμπιακό, θέλει... Σολδάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Δεν σκοράρει ούτε το 2019! Ανοι-χ-τοί λογαριασμοί για Ξάνθη και Ολυμπιακό, θέλει... Σολδάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια, ακυρώθηκαν δύο γκολ.

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου, με τις δύο ομάδες να έχουν πάντως ευκαιρίες για γκολ.

Οι Πειραιώτες έμειναν μακριά από τις καλές τους εμφανίσεις, ξανά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης και κινδύνεψαν ακόμα και με ήττα, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς κρατάει το θετικό ντεμπούτο του Γιώργου Μασούρα που αγωνίστηκε για 30 λεπτά ως αλλαγή.

Συζήτησή θα γίνει και πάλι για την διαιτησία, καθώς ακυρώθηκαν από ένα γκολ σε κάθε ομάδα σωστά για οφσάιντ, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Κούτρη, το οποίο όμως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, σωστά δεν υπέδειξε ο διαιτητής Ζαχαριάδης καθώς ήταν ακούσιο.

Οι ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στη ρεβάνς του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός παρά την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει μίνι ροτέισον και να ανακατέψει την τράπουλα, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, από τα πρώτα λεπτά επέβαλαν τον ρυθμό τους και πίεσαν για το γρήγορο γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και πάταγαν στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 11’ έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα όμως χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ!

Μετά το 20ο λεπτό πάντως, η Ξάνθη όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ακρίτες μάλιστα βρήκαν και δίχτυα στο 23ο λεπτό, ωστόσο ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στον Μπρίτο στην αρχή της φάσης, ενώ στο 29΄διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα από κόντρες χτύπησε στο χέρι του Κούτρη, ωστόσο ο διαιτητής Ζαχαριάδης θεώρησε σωστά πως ήταν ακούσιο. Η Ξάνθη συνέχισε να έχει την μπάλα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο Ολυμπιακός… δεν υπήρχε στο γήπεδο, έψαξε το γκολ, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Σα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν για το γκολ, στο οποίο μάλιστα έφτασαν στο 53’ με τον Βούκοβιτς, όμως σωστά δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Μεριά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στα επόμενα λεπτά να είναι καλύτερος και στο 58’ έφτασε κοντά στο 0-1, όταν από σέντρα του Τοροσίδη ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε για δεύτερη φορά στο δοκάρι! Μετά το 60’ πέρασε στο ματς και ο Μασούρας, ο οποίος στο 63’ δημιούργησε μόνος του μία καλή ευκαιρία, όμως το σουτ που επιχείρησε έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του ο Ζίφκοβιτς.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε για το γκολ απέναντι στην Ξάνθη, η οποία έπαιζε άμυνα και χτυπούσε στην κόντρα. Τελικά, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν (όχι κάτι σπουδαίο πάντως…) το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91' Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Γκερέρο (75' Χασάν).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags